Автор: violator
Дата: 23-02-09 23:25
Използвал съм съвсем за кратко SOLIGOR MK-17A директно свързана с OLYMPUS E-510. Светкавицата има само един централен контакт, върху който напрежението достига малко над 240 волта, в заредено състояние. Именно това е и причината да не продължавам да ги свързвам директно. За около 15-20 блика не съм забелязаъл повреда в тялото.
Ако все пак се налага съвместно използване на подобни тяло и светкавица мисля, че е хубаво да се разделят галванично. За себе си съм замислил (по скоро от любопитство и ентусиазъм) не сложна електронна схема, съдържаща оптрон, тиристор и няколко пасивни елемента. Самата схема не е нещо ново и присъства, като модул в повечето светкавици с ниско синхронно напрежение. Смятам след успешни тестове да не я вграждам в корпус на конкретна светкавица, а по скоро да я оформя конструктивно, като малка приставка и кабели за синхронизиране, завършващи със стандартни контакти. Нещо подобно може и да се купи разбира се, но не ми се ще да се лишавам от кефа докато го правя.
Охх... отплеснах се...
Конкретно на въпроса ти exile не мога да отговоря, но ако все пак решиш да поемеш риска и включваш на късмет прочети първо това .
Коментира се въпроса за напрежението, понасяно от DSLR - те.
Конкретно ако става въпрос за разлико от 5-10 волта върху централните синхроконтакти на светкавицата и тялото мисля, че няма да има никакъв проблем. Злините стават най вече заради отечки между централния синхроконтакт и тези за комуникация в устройствата, но това го пише по - подробно в линка.
Успех с избора
![[shtrak]](https://photo-forum.net/forum/smileys/shtrak.gif)
|
|