Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с обектив
Автор: asklep   
Дата:   06-03-09 14:41

Имам 55-200AF-S nikkor ED, не знам как е станало държа го в чанта Ловерпро но капачката се вклинила счупила неутрален филтър и наранила ръба на челната леща това остави но ауто фокуса ми играе и неще да закове иначе ръчен фокус има.Зентекс ми каза че вероятно е от дефектирала платка и не си заслужава ремонта . Някой има ли идея за ремонт някъде или да го хвърлям в кошчето за отпадъци [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с обектив
Автор: taricate   
Дата:   06-03-09 15:00

[smilie11]
Нали казваш, че има ръчен фокус ???
Защо ще го хвърляш тогава ?
Относно ремонта - ами ти си прецени дали те устройва финансово и действай
....
Ако все пак решиш - мога да ти услужа с кошчето [smilie5]

Дата:   06-03-09 17:06

поражението

http://asklep.hit.bg/obektiv.jpg

Автор: taricate   
Дата:   06-03-09 17:11

Туй ми прилича на падане от високо или рязък удар/натиск върху челната леща...Следвайки тоя ред на мисли - евентуално е имало "прескачане" на зъб от движещата механика вътре в обектива (в резултат на натиска или падането)и МОЖЕ БИ затова не фокусира AUTO.[smilie2]
Лоша работа...

Автор: 12356joro   
Дата:   06-03-09 18:04

Попитай и при бушона, и тогава решавай.

http://www.bushona.com работи с клиенти в цялата страна!
Телефони:
(+359 2) 983 63 13
(+359 2) 983 16 01
[beer]

Публикацията е редактирана (06-03-09 18:06)

Автор: landstar   
Дата:   06-03-09 18:45

Поредния кашалот! Как стана бе колега???
Аз оня ден се носих със 100 км в час по билото на Стара планина с моторна шейна, с никонско оборудване, пак чанта лове про и нищо! /не че не му треперех де/.

Дата:   06-03-09 19:07

Благодаря колега 12356joro ,ще се обадя в сервиз Бушона ,колега landstar идея нямам как е станало разпитвах и сина ми дали нее ритал или изпускал чантата защото аз не помня такъв случай ,но станалото станало поне на ръчен фокус работи [smilie8]

Автор: ivan.draganov   
Дата:   06-03-09 19:13

Апарата с обектива надолу ли е стоял ,тип кобур ли ти е чантата ? ....Никога не съм ги харесвал ,даже се чудя как вообще ги правят ! Използвай си обективчето на МФ ,не го хвърляй ,аз дори не бих го ремонтирал ,защото и това струва пари [smilie3] . Все пак това е най-достъпният обектив на Никон !

Успех !!

Автор: Iguasu   
Дата:   06-03-09 20:29

Преди да го хвърлиш, можеш да се обадиш на morfei в Стара Загора. Освен софийските сервизи, съществуват и други.
Тел. му е 0887/660 216.

Дата:   06-03-09 20:52

Iguasu БЛАГОДАРЯ някаква информация в повече можеш ли да ми дадеш ? ivan.draganov чантата е Лове про тип клетки

Автор: Iguasu   
Дата:   06-03-09 21:10

Човекът оправя всичко - автофокусни и механични обективи, дигитални и лентови апарати, нормални цени, няма да те "претупа" набързо.

Сега, какъв е проблемът на твоя обектив, няма как да се каже преди да се отвори, то е ясно.
Но от прочетеното тук май доста често приказката на софийските сервизи е "по-добре го хвърли, защото ремонтът няма да е оправдан". Аз просто подсказвам, че има и други решения, освен Зентекс, Наско и Бушона.

Публикацията е редактирана (06-03-09 21:18)

Дата:   28-03-09 08:10

"Човекът оправя всичко - автофокусни и механични обективи, дигитални и лентови апарати, нормални цени, няма да те "претупа" набързо."
Само че твоя човек не можа да направи нищо чаках го две седмици две совалки до стара загора но ефект никакъв .
Толкова ли няма в България сервиз за фототехника все пак обектива не е строшен на ръчен фокус си работи искам да му оправят автофокуса [smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »