Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Най-добрите камери с RAW формат
Автор: borizlat   
Дата:   28-02-09 21:00

Попаднах на един сайт където ще намерите класация и задълбочен анализ на качествата на камерите и тяхното представяне в РАУ формат.Не го отхвърляйте с лека ръка,ако се задълбочите в него ще видите че данните които ви дават не могат да се видят никъде.(или поне аз не знам)Например тук видях че когато снимам с исо 400 всъщност снимам с исо 259.Все още базата данни не им е пълна ,особено на пълните ревюта но в бъдеще се надявам да се попълни.Уточнение-данните са само и единствено за качеството на сензора при РАУ.Не става въпрос за оптики..
"All published measurements are RAW sensor-based and performed prior to any digital image processing (camera- or PC software-based).
"To eliminate setup bias, settings, instrument calibration, light levels, cleanliness (including that of the camera), and all other parameters are checked and rechecked before each camera is tested to ensure that all cameras are tested under exactly the same conditions.
Finally, each measurement is validated by at least two technicians who take their measurements on different days to minimize the risk of manipulation errors."
Всичко е на английски-сори
http://www.dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database

Отговори на това съобщение
 Re: Най-добрите камери с RAW формат
Автор: asahi   
Дата:   28-02-09 21:27

Този сайт е пълен със смешни изводи. С търсачката ще откриеш по-стари теми, в които това е дискутирано.

Автор: dimi2007   
Дата:   28-02-09 21:30

Мойти камери снимат с различни сензори от Кодак и Фужи + ч.б. Илфорд......и е върха на сладоледа...[smilie24]

https://photo-forum.net/joro/emoticons/simp0064.gif

Цифровалното сакс.....[smilie23]

Автор: danbi   
Дата:   28-02-09 21:40

dimi2007 и ментиш нещо!

аха-аха да ти достигнат сензорите корифеит от Канон и Сие, а ти вземеш и ги смениш![smilie18]

Автор: dimi2007   
Дата:   28-02-09 22:06

[smilie5]

Автор: apollo   
Дата:   28-02-09 23:55

Този горния сайт има забележително нелогични изводи... иначе са се скъсали от компетентност [smilie18] [ezik]

Автор: tantris   
Дата:   01-03-09 00:11

Бе мерят колко доматите са по-домати от чушките.

Дата:   01-03-09 00:36

Всъщност тестовете не са чак толкова фалшиви. Примерно погледнах данните за 5Д и Д300 и съм напълно съгласен с тях. Сравних после и 5Д с Д700 - апаратите са почти с еднакви характеристики в диапазона в който се припокриват. Обаче в теста не се отчита "остротата" на матрицата, т.е влиянието на А-А филтъра. И оттам меренето на домати с чушки. Т.е можеш да имаш апарат със супер нисък шум, прекрасно цетопредаване, но мьек... Та такива ми ти.

Дата:   01-03-09 00:44

tantris, че те не твърдят, че мерят 'острота'.

което не им пречи да турят този параметър по-нататък и нещата да се преподредят.

впрочем 'остротата' на матрицата е нещо много относително. слагаш по-слаб АА филтър, имаш 'по-остра матрица' обаче голяма част от този детайл не е реално изображение. не е истински. в някои случаи минаваш метър, в други дразни а в трети картинката ти за нищо не става. за да имаш хем повече детайл, хем по-малко алиасинг нещата отиват на $$$ и в края на краищата всичко се свежда до разумния компромис.

обаче истината, която повечето хора просто не щат да проумеят е, че камерите от едно поколение общо взето дават едни резултати. разлики от 1/3 - 1/2 EV (което е до 10-на точки в тяхната класация) трудно могат да се видят. начина на употреба на машинката дава по-големи девиации....

фидимите разлики са сапунера-apsc-фулфрейм.
останалото е да си чешем езиците [beer]

Дата:   01-03-09 00:51

Също не трябва да се гледат данните в Овервю а графиките за всяко измерване. Примерно при сравнение на 40Д с Д300 , данните за динамичен обхват са съответно 11.3 и 12. Погледнеш ли графиката обаче, ще забележиш доста интересни неща. Та тестовете са ок, но изводите...[smilie23]

Дата:   01-03-09 00:56

Ех, това D300....

Дата:   01-03-09 00:58

danbi , жалко, че не правя кисело зеле[smilie2]

Дата:   01-03-09 01:12

Виж и графиките да дин. обхват на Д3х и С5про. Особено на ИСО 800[smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   01-03-09 01:15

Добре, че не правят финансови прогнози.

Автор: borizlat   
Дата:   01-03-09 10:08

Виждам че малко несериозно се отнасяте..Аз не говоря за изводите които правят ,а за чисто техническите данни които дават.Аз лично не можах да намеря другаде такива данни.Мисля че информацията която дават точно ще ви каже кое ТЯЛО е по-добро и кое не е.Ако знаете някои друг подобен сайт кажете ми...но не dpreview и други от този сорт,защото мисля че просто снимането на еднакви параметри и после "пуленето" в кропа не е показателно.Единия на исо 400 бил малко по-остър и т.н....дрън-дрън ,а ако им сменим оптиките какво ще стане с данните им,и въобще те (dpreview а и не само)как може да сравняват еднакъв клас камери с различни оптики!Защото
Nikkor 85 mm F1.8 lens не е същото като Canon 85 mm F1.8 lens нали.На данни е същото ама..И ако единия вади по-хубав образ как ще разберете на какво се дължи-сензор,оптика..
Със здраве[shtrak]

Автор: japanese   
Дата:   01-03-09 12:41

tehnicheksite danni v tozi sait niamat prakticheska pozla ..

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »