Автор: lukcheto
Дата: 29-03-09 15:38
Берй, изпуснала съм нещо тази тема
Ей тук един кратък превод, с машина правен, не се смейте много, но нямам време да отделя за прилежен, а знам че Ицето не е англоговорящ (ауу превода е ужасен! ще пипна тук там, че е безобразие):
Efke филми са произведени чрез използването на класически емулсии с много високо съдържание на сребро. Това води до по-голяма експозиционна ширина и Superior възпроизводство на сивото. В Efke 25, 50 и 100 са направени с помощта на ADOX формули, които са въведени за първи път 1950г. За разлика от съвременните плоски кристал филми, тези филми позволияват на начинаещите да произвеждат качествени изображения. Този филм не се препоръчва за пуш обработка. Докато емулсията е мокра се отнясяйте с изключителна грижа. Ние препоръчваме използването на втвърдител в стоп баня. Никога не използвайте стоп-баня с по-висока концентрация от 2% , ние препоръчваме използването на обикновена вода, вместо стоп баня. Efke шийт филми са с покритие от полиестерна основа (175 микрона плюс покритие). Ако бъдат експонирани нормално като ISO 100, се проявяват както следва: Kodak D76/ID-11 = 8 минути, ако ISO 100 Ако е експониран като ISO 200 то тогава Kodak D76/ID-11 = 11/12 минути. Произведено в Хърватия
Аз съм ползвала 120 и техния малък за Браунито Ефке, но не бях особено щастлива защото хартията която пази филма ми се беше отпечатала, на всеки кадър имах номер и перфорация от хартията и то не на един филм...затова се пазя от Ефке. За Адокс ADOX CHM 125 PRO ще си закупя, и ще докладвам за резултати :) Ще пробвам и ADOX CHM 400 PRO
Публикацията е редактирана (29-03-09 16:30)
|
|