Автор: lifelover
Дата: 24-02-09 07:05
Пичове имам дилема, помогнете с разрешаването и моля!
Снимам с Д90 и имам единствено 16-85ВР.
Заделил съм си една сума от 1500лв., с която да доокомплектовам и... това ще е. Любителче съм (то става ясно и от техниката) и няма да мога, а и не искам да отделям финанси за това ми хоби отново скоро. Последен напън, как се вика :) Снимам си пейзажи предимно, но много искам да фотографирам и макро и портрети(по-рядко), не съм сигурен за останалото... по-натам може и птици да ми се приснимат или мацки по балконите, но да нямам средства вече ииии не знам... както казах съм объркан любител
Вариантите, на които съм се спрял според бюджета ми са следните:
1. Никкор 105/2.8 ВР - хвалят го и за макро и за портрети
2. Никкор 60/2.8 + 50/1.4 - много близки по диапазон обективи, но ще си имам и за двата случая конкретно (припомням, че макрото ще преобладава във фотките ми,да кажем 60% на 40% - макро, портрети и може и 1.8 версията)
3. Никкор 60/2.8 за макро и портрети + 70-300 Сигма или Тамрон за всеки случай, ако след ми се прииска по-дълго от моите 85мм.
4. Сигма 105 + Никкор 70-300 ВР пак за всеки случай, но наистина не съм сигурен, че ще снимам много с това теле, пък и ще направя компромис с макрото, което е основната ми цел.
Е според Вас, кой е правилния избор за доокоплектоване на системата спрямо нуждите ми?
Благодаря, предварително!
|
|