Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 проблем с CHDK за S3 IS
Автор: diddoo   
Дата:   23-02-09 22:38

Здравейте! Скоро си извадих старото апаратче и реших да му сложа пача който имам, но не бях ползвал. Проблема е че, за да вляза в менюто на CHDK-то всеки път трябва да го инсталирам наново и като го изключа и пак старата песен на нов глас [smilie11]. А уж всичко правя по инструкциите които имам от темата на ``снимащите с S2,S3,S5 IS. Иначе апарат си работи отлично пача също си работи без проблем докато не го изключа[smilie8] . Друг проблем е с отварянето на RAW файла не успях нито с фотошоп, нито с канонският софтуер последни версии за Марко-вете, нито с други програми. Явно е проблемен самият пач. Ако някой има желание да ми даде някой съвет ще съм му благодарен [beer]. Не ми е спешно реших просто да си правя експерименти с този фирмуер, за да видя дали ще ми е приложим понякога (понеже почти не ползвам апарата освен за видеокамера) за да не мъкна 15 кила раница с обективи и апарати. [shtrak] Благодаря на всички отзовали се [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: проблем с CHDK за S3 IS
Дата:   23-02-09 22:47

[smilie5]

Дата:   23-02-09 22:47

[beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: gam3ra   
Дата:   23-02-09 23:10

Относно изтриването - трябва да презапишеш наново софтуера на картата, догато тя е "заключена" (lock-ната), тамън ще си и изтеглиш по-нова версия.
Относно RAW-а - CHDK снима в суров .CRW/.CR2 формат, ще трябва след това да конвертираш в .DNG с DNG4PS2, за да ги отваряш с Photoshop (и другите RAW редактори).
Ето тук всичко описано като за бавноразвиващи се - http://chdk.wikia.com/wiki/Bulgarian/FAQ

Полза от RAW-а определено има, макар и 10bit-ов има много повече динамика и детайл от директното JPG, да не говорим за шумоподтискането, където сам можеш да си чистиш шума и всичко е в пъти по-добре.

Автор: surg   
Дата:   23-02-09 23:16

всичко си работи....
1. прочети внимателно няколкото пасажа за това в темата за Канони С2/С3/с5
2.РАУ се отваря директно в УЛЕАД PhotoImpact , Кам2пс но няи добре е да се ползва преобразуващата програма към ДНГ формат пак онзи саит, че сега съм на друг ПС и не се сещам

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »