Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Как се печели търг в eBay
Автор: nvassilev   
Дата:   18-02-09 22:21

Ако някой има опит да сподели,че на два пъти увисвам.Благодаря.

Отговори на това съобщение
 Re: Как се печели търг в eBay
Автор: mravunko   
Дата:   18-02-09 22:23

измисляш си максималната цена, която би платил за стоката. 30 секунди преди да завърши аукциона я вкарваш и си готов :)

Автор: ecobo   
Дата:   18-02-09 22:24

Трябва да дадеш повече от останалите, това е принципа. [smilie18]

Автор: tochnia   
Дата:   18-02-09 22:24

Печели се в последната секунда [smilie5]
Или по-точно.. залагането ти да се обяви 2-3 секунди преди края за да не могат другите да реагират [smilie5]
Хубаво е и да е с някакво нестандарно число от сорта на 213$... защото хората обикновенно залагат до кръгли стоиности от сорта на 200$ или 210$ [smilie8]

Успех [smilie5]

Дата:   18-02-09 22:25

Четох,че имало разни програми [smilie11]

Автор: seal   
Дата:   18-02-09 22:25

ecobo

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: neuromancer   
Дата:   18-02-09 22:28

има разни програми, ама те само ти правят това залагане в последните секунди автоматично. Иначе винаги ако някой даде повече, губиш

Автор: mravunko   
Дата:   18-02-09 22:28

няма нужда от програми, като вкараш максималната ти цена, сайта наддава докато стигне максимума ти или максимума на всички други потребители.

Re:
Автор: ilcoin   
Дата:   18-02-09 22:34

Мравунко ти го е казал, вкарваш максималната цена която може да дадеш и той наддава автоматично. Нищо сложно.

Автор: neuromancer   
Дата:   18-02-09 22:41

значи, има и психологически момент. т.е. някой си е дал $10, ти даваш 11, и той за да не изпусне, решава да те надцака и нещата тръгват...
Така че ако наддаваш само в последната минута, може да спечелиш с по-малко, отколкото иначе. Но всичко това е до късмет така или иначе. Пробвай 10тина пъти, ще разбереш как стават нещата

Автор: icikonti   
Дата:   18-02-09 22:42

Пробвай с бутона "бай нау", ако продавача е дал тая опция!Така винаги печелиш, но на по-голяма цена....

Дата:   18-02-09 22:46

Цените срещу бутона Buy it Now не са конкурентни на тези тук в базара.

Автор: zpower   
Дата:   18-02-09 23:25

а какво става ако залагането приключи при цена, която продавача не го урежда? Може ли тогава продавача да анулира продажбата и да каже
айй.. си гледайте работата, отказвам се[ezik] [ezik]

Автор: djfroggy   
Дата:   18-02-09 23:32

Може да се откаже само ако предварително е заложил "запазена цена".Стои дебело подчертано в търга по текущата цена,че има активирана такава опция.

Автор: CanoniO   
Дата:   18-02-09 23:38

Търговете в ибей се печелят на цена, на която обикновено си завършват за дадена стока. Толкова много потребители има, че обикновено спечелилият е дал много повече, отколкото ти би дал. Няма особена далавера вече. И изненади няма.
Главно се печели при рискови покупки, от продавачи без рейтинг. Там приключват на доста по-ниски нива.
Целият проблем идва от там, че вече могат да пазарят хора от държави, където локалният пазар държи високи цени. Тези хора залагат до нива, които могат да са абсолютно неизгодни за нас.

Автор: atin   
Дата:   18-02-09 23:43

Нямаш си на идея каква армия тарикати по света се е специализирала в наддаването. Практически няма как да вземеш нещо читаво на изгодна цена, в 99% наддаването завършва на нива около границата на неизгодното. Има и много правила и условия, които трябва да се спазват, в анонсите на търга са изброени.

Автор: rlk   
Дата:   19-02-09 01:42

atin е много прав! Вече от години е трудно да се вземе нещо качествено на изгодна цена. Отдавна от eBay си купувам само джунджурии, които и да не ги получа дори ... не ми пука. За останалите над 95% от нещата си има достатъчно свестни магазини, с истинска гаранция, нови неща и без махленски пазарлъци. И много ми е чудно с какъв акъл народа купува при цени по-високи в повечето случаи от магазинните и то на най-известните такива. Пример: Sekonic 758 го следях повече от месец и нещо какви продажби минават в eBay. При цена между 450 и 500, чисто нов и всичко на шест, какъв е смисъла за 20-30 по-евтино в много редки случаи да се напъвам да го взема от eBay (употребяван, а и нов да е обявен пак не е като от магазин)? Единствено аксесоари и то не всичко: кабелчета разни, калъфи, чанти, стойки и т.п.

Дата:   19-02-09 01:59

@CanoniO

Не съм съгласен, аз си купих чисто нов canon 85mm 1.8 + хоя филтър преди няколко месеца за към 550лв. Тогава тук беше над 800 в магазина. Преди няколко дни пък дойде 24мм 2.8 за 200 лири със сенник. На 6 месеца, неразличим от нов, човека (фотограф-любител) ми го прати с документите (не че това мен ме грее разбира се). Тук обектива нов е около 900 доколкото помня.

Автор: snake79   
Дата:   19-02-09 03:54

Seal - май не си рабрал много много.
Но карай - важното е хората да са щастливи и да си мислят , че са те са най-големите дяволи.

Автор: batzeto   
Дата:   19-02-09 04:43

до сега търг не съм губил,не са много и тези в които съм участвал де - 10-12, но съм се спрвял без програми. Както се спомена по-горе ако си имаш един максимално допустим лимит просто го въвеждаш и с определена стъпка сайта наддава след като някой качи цената, до достигане на твоя таван. В някой случаи обаче наистина ако ти се дребнави като мен за +- няколко лева/долара/евро можеш да си играеш и за всеки един такъв. Ето как аз действам:

Отварям си няколко браузъра просто и следя времето,като предварително съм си нагласил точно определени и различни суми в отделните браузъри. Пример: достигната цена 200$, остават 20сек а аз в браузърите съм си сложил 210, 220, 225, 230.. (пак казвам,че ако си си решил лимита да ти е 230 можеш да си въведеш само тази сума, но защо пък да не надцакаш някой само с 2-3-5 парични еденици и пак да си вземеш артикула). На 10-тата секунда започвам да цъкам на отделните 5-6 и все ще наддам, като до тогава съм следял развитието на сделката,т.е. до къде е стигнала самалния бит :) Е разбира се няма как да стане,ако опонентите са приготвили вече доста по-голяма сума и на 10-тата секунда ти и да нададеш с твоята максимална такава :)
Всичко е лесно, само цъкане и нерви да имаш :)

забравих да кажа, че единия от браузрите пуцам здраво на всяка секунда F5 за рефреш и следя ако евентуално има промяна на цената,за да си променя сумите... или поне някой от тях. Успех :)

Автор: borisyankov   
Дата:   19-02-09 05:00

Има всякакви трикчета, но както споменаха вече, големи далавери няма. Стига да има други които са готови да платят повече, няма какво да направиш за да спечелиш търга.

Автор: nnenov   
Дата:   19-02-09 09:22

Единственото от което може да стане далавера е ако продавача е сложил продукта в грешна категория или с кофти описание и не го намират много хора в търсачката.

Купувал съм светкавици на 50% от нормалната цена, обективи също. Ама са супер рядкост, дето се вика, ако нещо ти трябва, няма да имаш време и нерви да го чакаш да ти изпадне на хубава цена.

Да не говорим за това, че си купуваш котка в чувал - никога не знаеш какво ще получиш. Имал съм и греди и разправии с обектив.

За сметка на това ebay е хубав инструмент да си свери човек часовника за цените на много неща.

Дата:   19-02-09 09:30

май не си рабрал много много

Много обичам някой титан на мисълта така да се изкаже, полето "остави съобщение", макар и да те примамва да оставиш такова, изобщо не е задължително, особено когато реално няма какво да кажеш. Надявам се сега ти да си разбрал какво казах.

Автор: El_Fuego   
Дата:   19-02-09 09:32

www.jbidwatcher.com

Автор: jivkojj   
Дата:   19-02-09 09:56

От eBay печелят по правило продавачите и самия eBay, а не купувачите. Колко много търга съм изгубил за да взема нещо изгодно не е истина...
Иначе пък съм продавал изгодно - напоследък стар таблет, почти на цената на нов си отиде. Една неработеща видеокамера (с изгоряла матрица) на 3-4!!! год. за 1/2 от цената за която бях платил като чисто нова.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »