Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за сканиране на стари ленти от фотоапарат.
Автор: rlk   
Дата:   06-02-09 08:08

Местния фотомагазин има техника под наем и ме интересува дали ще мога да се справя сам да си сканирам старите ленти (не са повече от 100) за един ден (максимум два). До сега не съм правил такова нещо. Лентите са доста стари, снимките са средна хубост, семейни спомени (не нещо художествено), но ми се ще все пак да извлека максимума и да мога да си ги печатам в последствие както си искам аз. Скенера е ето този: скенер Никон . Ако може да ми дадете насоки и съвети на какво да обърна внимание, нещо по-специфично или изобщо кой каквото мисли, че е добро и полезно като информация от личния му опит.

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за сканиране на стари ленти от фотоапарат.
Автор: next_time   
Дата:   06-02-09 08:35

Скенер с много добър!Единственото което трябва да правиш е да му подаваш лентите и да го оставиш да си свърши сам работата.Имаи предвид че един фаил ако сканираш в РОУ е някъде 160мб. сметни 160 по 36 по 100 и се замисли с каква пачка ДВД-та ще отидеш.Отделно си мисля че за един ден едва ли ще успееш чисто технологично.

Re:
Автор: Synthy   
Дата:   06-02-09 08:38

100 ленти, по 36 кадъра, пише 20 сек. на кадър за сканиране, това прави 20 часа САМО СКАНИРАНЕ. Добави и смяна на лентите, малко настройка, суетене, гледане в монитора... може би по-скоро за 3 дни в най-оптимистичният случай, а след като казваш че не си работил - реално ще е поне седмица (можеш да игнорираш каквото пиша, не съм работил с този скенер, само правя бакалски сметки).

Автор: dechobek   
Дата:   06-02-09 08:43

и моята бакалска сметка казва, че ако искаш да сканираш 100 филма и да извлечеш максимума ще ти е нужна около седмица:)

Автор: next_time   
Дата:   06-02-09 09:00

Не исках аз да го казвам това за седмицата.[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Аз съм с кулскан 5 които е същата работа като бързина и реално един филм ми отнема около час, верно е че гледам превюта, правя леки корекции за да записвам директно в гпг и да си пестя място от роу.Имашвадене слагане на отрязъците в класьор ... абе губи време е отделно че ще имаш и запис на ДВД поне 10-12мин.
В домашни условия не се усеща, защото всичко се случва докато ровиш из нета и си губиш времето.

Но все пак от качеството в никакъв случаи няма да си разочерован

Автор: peterst   
Дата:   06-02-09 09:05

средно 2 часа на филм. и много много бърз компютър [smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »