Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Как се прави това?
Автор: SanHose   
Дата:   27-01-09 22:59

Как се вкарват две снимки в един кадър ?
като това например :
https://photo-forum.net/i/1036275

Отговори на това съобщение
 Re: Как се прави това?
Автор: karajov   
Дата:   27-01-09 23:00

https://photo-forum.net/i/1036275

Автор: tonevjr   
Дата:   27-01-09 23:01

Във фотошоп [smile]

Автор: lifelover   
Дата:   27-01-09 23:01

аз го правя с фотошопа по заобиколния начин, като добавям рамки и след това слагам второто изображение, но със сигурност има и по-лесен вариант, сега тъкмо ще се науча, като някой каже [smilie5]

Публикацията е редактирана (27-01-09 23:02)

Дата:   27-01-09 23:03

И аз го правя по много сложен начин , а и се получават понякога разни недоразумения ....
Не може да няма по - лесен начин ....затова и реших да питам .

Дата:   27-01-09 23:05

TonevJr , а малко повече инфо ще кажеш ли ?

Автор: tonevjr   
Дата:   27-01-09 23:07

Пправиш един нов фон с желаният цвят и подходящите размери и просто придърпваш двете картинки които искаш вътре [smile]
Единственото което трябва да внимаваше е размера на двете снимки да е еднакъв...или ако те мързи натискаш ctrl + T и си ги натъкмяваш.[beer]

Дата:   27-01-09 23:09

TonevJr Благодаря[beer]

Автор: empty   
Дата:   27-01-09 23:14

С оглед на бедния си опит, начина по който аз бих го направил е следния:

Отварящ ФШ (в моя случай е ПС3, но предполагам и при останалите версии е същото) и от там избираш FILE>AUTOMATE>PHOTOMERGE като чрез левия блок опции избираш подходящото за теб разпложение на изображенията. Успех!

Нека компетентните изразят мнения. В форума бъка от фотошопари, така ли няма един отзивчив[beer]

Автор: sen_shui   
Дата:   27-01-09 23:24

еми според мен е най-лесно както и най-учтиво е драснеш едно лс на автора на снимката...Пък може да научиш и нещо в повече [beer] [ezik]

Автор: kadieva_r   
Дата:   27-01-09 23:43

Скот Келби - Фотография с photoshop cs3, стр. 436 [smilie5]

Дата:   27-01-09 23:48

Извинявай ТЕ , че попитах [smile].
А на Вас Кадиева , доброто ми възпитание ми пречи да Ви отговоря :)

Дата:   27-01-09 23:51

Това беше съвсем сериозен и точен отговор, с най-добри чувства при това. По-точно щях и да ти го препиша, но синът ми спи в стаята и е тъмно. Та за 4 страници ще се озоря да преписвам.
Ако все пак с това съм те засегнала, псуй на воля [smilie24]

Re:
Автор: empty   
Дата:   27-01-09 23:52

Нямаш ли Photo Shop ?

Дата:   27-01-09 23:55

kadieva_r . Относно първия ти пост ....ако я имах книгата , дали щях да питам ....и след като я нямам дали ще мога да отворя на споменатата страница ........
Относно втория пост ........това вече е неще друго ......благодаря ти!

Дата:   27-01-09 23:57

empty .Твоя пост е полезен.Задължен съм ти!

Дата:   28-01-09 00:27

http://ozerki.net/photosight/PhotoDocs/Books/Editing-ENG/Kelby.Scott.-The_Photoshop_CS2_Book_for_Dig...

Също е от Скот Келби. В глава 14 още в първия урок има как да се прави. Направено е за 9 снимки, но мисля, че и с 2 ще е по същия начин.
Ако намеря и за ЦС3, ще пусна отново линк. Ако не намеря, утре ще препиша [smilie3]

Публикацията е редактирана (28-01-09 00:29)

Автор: BirdOfPray   
Дата:   28-01-09 00:57

SanHose - доста арогантно и нагло неблагодарно отношение. [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   28-01-09 06:26

BirdOfPray - не знам защо така мислиш , но що се отнася до мен , съм благодарен от сърце за помощта!

Автор: arlette   
Дата:   28-01-09 07:04

File
Automate
Photomerge
чекни- Interactive layout
Browse- кадрите ,които ти трябват
OK
Премести в бялото поле мiниатюрите с помоща на мишката
OK

Публикацията е редактирана (28-01-09 07:05)

Дата:   28-01-09 15:34

Тъй като не намерих нищо в интернет, започвам да преписвам :)
Да поясня, че става дума за композиция от три фотографии (два квадрата и между тях правоъгълник). Осъществимо е и за това, което ти искаш, като избегнеш инструкциите за правоъгълника. Определено е по-трудоемко и бавно от това, което вчера пуснах като линк, но пък след време може да ти потрябва и този род композиция да направиш [smilie3] Гарантирам, че има правописни грешки, защото клавиатурата ми е полята с обилно количество супа и работи когато и както си иска. Та, започвам :)

Натиснете клавишната комбинация ctrl+n и създайте нов документ, който е много широк (в твоя случай какъвто ти избереш). Идете в панела Layers, щракнете върху иконата create new layer в долната част на панела и изберете инструмента Rectangular marquee. Натиснете и задръжте клавиша shift и в лявата страна на документа очертайте квадратна селекция (тъй като държите клавиша shift не се безпокойте – ще се получи точен квадрат), която е висока почти колкото размера на документа. (Оставете приблизително по 1/2 ” бяло пространство около селекцията.) Натиснете клавиша D, за да установите цвета за предния план като черен и след това натиснете клавишната комбинация Alt+delete, за да запълните селекцията с черен цвят. Не деселектирайте.
Натиснете клавиша V, за да изберете инструмента Move. Натиснете и задръжте клавишната комбинация alt+shift, след което щракнете и изтеглете копие на селектирания черен квадрат. Изтеглете с влачене копието на приблизително същата позиция в дясната част на документа. (Задържането на клавиша shift го държи перфектно подравнен, докато влачите надясно.)
Деселектирайте, като натиснете клавишната комбинация ctrl+d. Върнете се към инструмента Rectangular marquee, но този път не натискайте клавиша shift (по този начин можете да начертаете правоъгълник.) Сега начертайте правоъгълна селекция между двата квадрата, като оставите приблизително същото разстояние между фигурите. След това запълнете дългия правоъгълник с черен цвят. Това, което имате в момента е (от ляво надясно): черен квадрат, дълъг черен правоъгълник и още един черен квадрат. Натиснете клавишната комбинация ctrl+d, за да деселектирате.
Отворете фотографията, която искате да се появи в квадрата отляво. Взеемете инструмента Move и я изтеглете и пуснете в документа с трите фигури. След като фотографията се появи, натиснете клавишната комбинация ctrl+t, за да активирате функцията Free transform. Сега ще преоразмерите фотографията (вероятно ще я направите по-малка така, че да е малко по-голяма от левия квадрат. След това натиснете клавиша enter, за да се възприеме преоразмеряването.
Сега натиснете клавишната комбинация alt+ctrl+g, за да маскирате правоъгълната фотография. Можете да вземете инструмента Move и да препозиционирате фотографията вътре в черния правоъгълник като щракнете и влачите. Не се стряскайте, ако видите част от фотографията си в средния правоъгълник, защото ще скрием това с различен слой с фотография.
Сега повторете последните две стъпки, като отворите две други фотографии и ги преоразмерите така, че да са малко по-големи от правоъгълника и квадрата, върху които ще бъдат изтеглени. След като едната е преоразмерена, натиснете клавишната комбинация alt+ctrl+g, за да я маскирате във фигурата. След това направете същото о за другата фотография. Ако после някоя от тях навлиза в чуждо поле, идете в панела layers и преместете този слой надолу с един или два слоя, докато излишната област се скрие зад едната или другата маскирани фотографии.
Ако трите фотографии не са заснети при напълно еднакви светлинни условия, има вероятност поне една от тях да изглежда по-различно. Затова е уместно да помислите за създаване на единен оттенък за всичките три фотографии. Щракнете върху най-горния слой в стека на слоевете и изберете Hue/saturation от менюто към иконата create new adjustment layer в долната част на панела Layers.
Последната стъпка е да отидете в панела Layers, да щракнете върху слоя Background и да натиснете клавишната комбинация ald+delete, за да запълните фоновия слой background с черен цвят (това вече всъщност може да е с цвят по желание.)
...
От следващия урок преписвам как да центрираш нещата, че да не ти бягат наляво или надясно.
Първо щракнете върху слоя Background в панела layers. След това натиснете и задръжте клавиша ctrl и щракнете върху слоя с фигурите, за да го селектирате. След като и двата слоя са селектирани , изберете инструмента Move, идете в лентата options и щракнете върху иконата за align horizontal centers.

Автор: teleskop   
Дата:   28-01-09 18:51

kadieva_r - евала за поведението [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: skaishev   
Дата:   28-01-09 19:46

kadieva_r [smilie24]

Автор: kali222   
Дата:   29-01-09 11:09

Това, което питаш е - как се прави диптих.
Притежавам малка колекция от видео уроци и подложки по темата, където е нагледно и много добре обяснено как се правят такива неща.
Който го интересува може да я изтегли от ТУК .

Дата:   29-01-09 11:39

Кали, благодаря! Хубави темплейти има :)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »