Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Постояно осветление?
Автор: borisyankov   
Дата:   25-01-09 19:56

Някой ползва ли такива крушки:
http://www.dynaphos.com/product.php?c=3&sc=19&id=364

Чудя се дали ако ги сложа на мястото на моделиращите лампи на светкавиците ми, ще вършат сносна работа за снимане на видео.

Отговори на това съобщение
 Re: Постояно осветление?
Автор: джъмбо   
Дата:   25-01-09 19:58

и как ще я навреш между ринга на светкавицата а??????

за видео и фото си има друго решение [smilie5] [smilie5] [smilie5] перфектно при това

Автор: Пешо   
Дата:   25-01-09 20:03

Борисе взимаш си няколко Proline 800 примерно и им сменяш пилотките с 1000W такива...и пей сърце...не е евтино, но е практичнио..... Но ако се задълбочиш във видеото ще усетиш, че понякога 1000w не стигат

Публикацията е редактирана (25-01-09 20:04)

Автор: navy   
Дата:   25-01-09 20:04

Я, тази лампа идеална за коридора в къщи... дневна светлина... муцка [smilie7]

Дата:   25-01-09 20:05

именно пролайн [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] хем светлината ще има съия характер както светкавичното

а и според зависи какво се снима и каква е сцената.... може да се окаже че е повече от достатъчно а и това е добр идея за мейкинги на фотосесии това че от време на време ще имаш сини проблясъци... ми ефекти безплатни

Автор: ksuhorukov   
Дата:   25-01-09 20:08

Боре, и да не забравиш какво каза Джъмбо... "Да не забравим да сменим бушона на моноблока, ако решим да слагаме 1000в. моделни лампи... [beer]

Re:
Дата:   25-01-09 20:08

Не знам, Джъмбо. Надявах се да има начин [smile]

Пешо, този вариант го знам, но като се има в предвид че ми трябват поне 3-4 тела отива сметката към пет хилки. Иначе разчитам на способността на 5Д-то да снима перфектно видео на ISO 1000.

Дата:   25-01-09 20:12

ами в основата на лампата има електроника която е поместена в бялата кутия която е между фасунката и тръбата.... тя е доста дебела и 1 во няма как винта на лампата да стигне до васънката а и да стигне ще сенчи импулсната

ако 250 вата те устройват то има такива пилотки на е27

Дата:   25-01-09 20:13

Джъмбо, мейкингите не ме притесняват защото 5D-то с 85мм 1.8 снима на свещ [cool] Така или иначе те ще са в някакъв уеб размер.

Лошото е че наистина ми трябва доста светлина - в някои случаи два светилника за грийн скрийна и да речем две за обекта.

Явно ще е с някакви халогенки.

Дата:   25-01-09 20:18

ами според зависи е блубокса.... 2х1 метра може и да се освети с 2 х 1000 вата.... ама по-голям..... в бившата ми работа блубокса го светехме с луминисцентни тела....

Автор: hose   
Дата:   25-01-09 22:18

тази тема ми напомня на задача в университет която днес ми казаха - 3 разлики между светкавично и халогенно осветление - в снимки

Дата:   25-01-09 23:18

на лаишки език
бързо, студено, синьо
постоянно, горещо, жълто

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: GenaDP   
Дата:   26-01-09 00:23

Слонски, пак се излагаш като кифладжия... Метал-халогените са постоянни и горещи, но не и жълти. И в киното и видеото доста такива се използват.

Дата:   26-01-09 08:02

свински написано е ХАЛОГЕН не метал халоген [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Автор: hose   
Дата:   26-01-09 14:08

тъй де - ама реално като се замислих - и двете технологии са се развили много - не се сещам за нещо което да можеш да направиш с едното осветление, и да не можеш да го направиш с другото[smilie11]

освен ако не решиш да снимаш кино със светкавици - но и това се ползва реално[smilie25]

Автор: redgy   
Дата:   26-01-09 14:45

Имам такава крушка, свети страхотно!
Имам и 5Д марк2 което съм пробвал във видеорежим с тази крушка, и резултатите са превъзходни.
Но, ако искаш нещо което не е самоделка, и върши още по-хубава работа, то това е

http://www.dynaphos.com/product.php?c=17&sc=37&id=151

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »