Автор: kolcho
Дата: 26-11-08 19:16
ДидиЗ написа:
Еее , момчета , моля не превръщайте темата в място за обиди !Аз и без това съм се оплела в тези милиметри и фокуси , а вие
съвсем ще ме довършите !
..............................
Споко, поне от моя страна няма екшън - просто осигурявам на дизеловия интелект малко допълнително / кръвно/ налягане
Ето ти и моето мнение: въпреки че, както вече си установила, изборът на обективи за Сони не е така богат като тоя за Канон и Никон, има известни възможности това да бъде компенсирано.Бих ти препоръчал следните покупки:
1.Нов универсален зум. Китовият на Сони не струва, а това е обективът с който ще снимаш най-много, така че не е зле да е качествен.
Може да е и Сигмата, която ти препоръча дизела, но по-добрият вариант е 17-55/2.8 на Тамрон.Много качествено стъкло - Сони засега не успяват да предложат нещо от тая класа. Трябва, обаче, да го подбереш по мярка - не всички екземпляри са с равни показатели....
2.За портрет, вместо да се ръсиш за относително скъпия 100/2,8 на Сони, по-добре вземи два пъти по-евтиния 90/2,8 пак на Тамрон. По нищо не остъпва на конкурента си.
3.За нормален твърд - бих ти препоръчал 28/2,8 на Сони. Добра острилка за прилични пари. Имай предвид, че чудесните 50мм обективи сложени на кропка попадат в някакъв вид несвойствена обстановка. Приравнените 75мм поставят някои неудобства при снимане в помещения, като портретни са една идея по-къси и бокето невинаги е удовлетворително....Има един обектив на Сигма - 35/1,4, много добро стъкло, но не съм го виждал във вариант за Сони у нас....
Така че - 28/2,8 е добър за общи планове!
Тва е от мен.
Успех
|
|