Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Nikon D80
Автор: niki_12   
Дата:   10-10-08 00:02

Проблема се състои в следното. След като включих апарата "Aperture" изписваше "F..." и не можех да го сменя
на който и да било от режимите за снимане, постоянно си стоеше "f...". Също така "Metering mode" беше
напълно изчезнало. Пробвах с познатите включване, изключване,но не помогна. Свалих обектива и пак го сложих обратно.
Тогава всичко си беше съвсем нормално,но по-късно забелязах,че когато снимам срещу светлината се получава
отражение или нещо като двоен образ на някои от снимките (примерно ако снимам изгрева слънцето се забелязва още ведлъж малко под изстинското). Проблема не го забелязвам на снимки които не са директно срещу светлина.
Мисля,че проблема се породи от раздръсване. Говори с професионален фотограф и ми обясняваше нещо за лещите и,че проблема не е бил много сериозен,но за съжаление си нямам почти никакво понятие, начинаещ съм. Вие как мислите ?
Благодаря предварително !

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Nikon D80[img]напишете тук URL на снимката[/img][img]напишете тук URL
Автор: didesignbg   
Дата:   10-10-08 08:25

Сложил си обектив 50/1,8, който не е бил с заключена диафрагма.
Или си сложил обектив без чип.
Май трябва да дадеш повечко информация[smilie3]

Публикацията е редактирана (10-10-08 08:27)

Re: Проблем с Nikon D80
Автор: rarum   
Дата:   10-10-08 14:05

Колегата е прав! Прикакъв обектив се еполучил проблема?

Автор: mitku   
Дата:   10-10-08 14:09

... или трябва да почистиш контактните топчета на обектива или контактните площадки на тялото.

Автор: compur   
Дата:   10-10-08 14:18

или трябва да прочетеш в ръководството за тези проблеми... погледни частта "проблеми"[beer]

Автор: niki_12   
Дата:   10-10-08 16:17

обектива ми е на никон 18-135мм.

Автор: legop4o   
Дата:   10-10-08 16:57

хм, този е G, значи не е незаключена диафрагма...

Автор: didesignbg   
Дата:   10-10-08 17:01

Не си го закрепил добре или просто е имало боклук.
Няма проблем[shtrak]
За другатат част, е хубаво да сложиш снимки. Ако ползваш някакъв филтър, няма смисъл да слагаш снимка. Просто следващия път като снимаш срещу слънцето го махни.

Автор: vgramatikov   
Дата:   10-10-08 17:44

КОгато пише само Ф ...или не си щтракнал обектива хубаво..или обектива няма контакт с тялото.

На мен ми прай такива панайри с сигмата ама като го понаместя няма проблем :) фанах му члъма [smilie18]

Автор: mcpako   
Дата:   01-04-15 22:29

Аз имам подобен проблем с двойния образ. Срещу по-ярка светлина ми се появява двоен образ на излъчващото светлина тяло. Странно ми е... Преди май не беше така. Когато включа liveview-то, всичко е ОК, но през визьора си е двойно (примерно лампа, че дори и луна ). На снимките се появява тук там някое флаерче. Проблема го имам и без поставен филтър.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: