Автор: dimi2007
Дата: 25-09-08 22:22
Напоследък, широко навлезе в употреба термина: СРЕДНОФОРМАТНА ВИЗИЯ. Наблюдават се две течения:
1. Канонска - повтаряща тази на среден формат
2. Никон - 1,6 кропфактор, повтарящ тази на 35ммл Втората бе показана детайлно - кой видял - видял, който разбрал - разбрал....
Любопитството бе зачовърка и реших да пробвам и първия постулат за СРЕДНОФОРМАТНАТА....
Както споменах, изтичах до местния В и Н за един гръб 6х4,5 за да пасват кадрите. Махнаха ми от цифровалния щанд: Айде бе мен, бъдещето е вече тук - д700, а 5д2 е вече на път след месец - кой от двата или и двата, като миналия път !?!?
- Брей ! - викам, сигурно матрицата е с неправилни по форма пиксели, разхвърляни хаотично из нея, постигащ се 3-Д ефект !??!
- Не сме сигурни, но ще погледнем в брошурата....пише за 3-Д литинг, сигурно е това - не можеш да се обадиш тоя път. И не само това - ми тоя високо диференциран Панавижън, вграден в 5д ?? ...направо като видео-Хаселблад, нали гледа клипа с катерицата !?!?
- Верно, викам, мърдаше и се движеше - Валтдисни на живо....
- Нещо друго от японската ширпотреба ?
- Пълно е мен, но е за деца до 8ми клас - Оли, Пана и прочие !
Насмяхме се до дупка и на други "постижения" на цифровалното като: пластмасово-сапунено изображение, но "точно и вярно" отразяващо действителноста, звездообразния спирален шум, превъзхождащ този на филма и прочие предимства....
По случайност имах една флашка с последния сканиран филм и я мушнахме в Мак-а да се понасладим.../ и те са фенове на фотото/
Йееее....като грейна оня синема ли беше, как беше монитор на Мак-а, като се опънаха 16-битовите гамути...ела гледай !
Заприйждаха от другите щандове:
- Вижте, вижте - снимки от новия 5Д !
- Не може да бъде - тва е революция в цифровия имидж !
- Басси - Филмово качество в цифров вид !!!
- Ма дойде ли вече !?!?!?
- Ми записвайте се, де ! ..смигнах им, че друг път ще мина за флашката.....
На излизане получих 5-ца Кодак Голд100..ми как да не снимаш филм !?!?
Та такаа...приготвих набързо ситуациата, заснех, проявих, ала-бала и ето резултата:
Впрочем, нека всеки си направи извода сам !
---------
Пример 1:
http://fc07.deviantart.com/fs37/f/2008/269/b/6/k1_by_dimi2007.jpg
http://fc31.deviantart.com/fs36/f/2008/268/b/0/g1_by_dimi2007.jpg
|
|