Автор: geniusloci
Дата: 25-09-08 10:18
nsirakov написа:
> и аз имам същия проблем :( а уж всичко ми е на сРГБ :(
>
> има разни опции за ембед цолор профил в снимката при
> конвертирането, дали да се ползват?
Save for Web всъщност ембедва каквото му се каже във View > Proff Setup.
Освен това е нужно да зададеш работно пространство sRGB, а в случай, че си правил калибрация на монитора с icc профил - да ембедваш него, а не sRGB. Най-сигурното решение, ако искаш снимките да изглеждат както са направени, е да използваш навсякъде sRGB (най-вече се отнася за работно пространство на PS и за icc профил на Windows) с Relative Colorimetric конвертиране и да разчиташ на хардуерна калибрация (ако е добра, може да работиш и с Perceptual конвертиране), така оставяш разликата във визуализацията на компютъра, принтера или каквото е отсреща.
В този дух, всякаквите форми на Color Management се обезмислят, ако ще показваш снимките на други екрани през браузери (без Safari), тъй като IE и FF използват sRGB (ако е по подразбиране на монитора). Номерът е да си обработил на сравнително добре настроен монитор (на око и на стойности), след което да разчиташ, че отсреща иват поне някаква калибрация. На което не разчитай. Но така поне твоите приложения ще показват едно и също, независимо дали ползваш Save As или Save for Web (Proof Setup > sRGB ;))
|
|