Автор: PeterPAN
Дата: 18-09-08 10:31
Ми то този еквивалент на Олито 600мм се си мисля че с кроп от Сонито което 1.5х а Олито 2х може да си го постигнеш и сам, ако е качествен обектива Сонито носи поне 50% кроп ;) и повече.
относно кропа и двата обектива са на 300мм и дават един и същи плат(като големина) просто в полезрението на Сони влиза по голяма част от кадъра (с 2х и 1х кроп се получава нещо като "цифров" зум ;) ) спрямо ФФ
На олито поне за мен, предимство е донякъде по малката матрица и по широкия доф, произлизащ от това, а и снимките стоят малко повече като от сапунерка. На сони обектива 75-300, също е много качествен, поне така беше Минолтата 75-300 (между двата едвали има разлилка освен надписа) Сигмата 70-300, може би е с една идея по остра, но едва ли има голямо значение, другото предимство на Сигмата 70-300, е по доброто макро 1:2 ;)
Аз съм за Сонито, с Оли не съм снимал, по едно време мислех да мина в тяхния лагер, но сега Сони А300 ми предлага всичко от което имам нужда + много добра и единствена по родаси система за Лайв Вю при която се запазва АФ скороста на фокусиране и не се използва "контраст детект"
|
|