Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
FZ28 (сравнен с FZ18):
1. Имал бил следящ автофокус.
2. Има по-голям сензор (но по-висока резолюция)... и по-нов процесор и софтуер... което води до по-малко шум според ревютата при повишаване на ISO-то (без да очакваш "чудеса", естествено). Също и по-добра динамика.
3. По-големият сензор при същата оптика, означава леко разширяване на "широкият" край и скъсяване в "дългият", но практически си е същото.
4. Има HD видео режим с 1280x720 30fps... по-важното е, че и зуумът работи по време на филмчето (туй беше най-големият недостатък на FZ18). Дори и само туй да беше, си заслувава 80-те лв. отгоре в цената.
5. По-нов софтуер (SILKYPIX Developer Studio 3.0SE), който е доста по-добър от 2.3, който беше с FZ18.
6. Малко по-голям дисплей (2.7"), но не е нсъществена разликата.
Разгледай например тез ревюта:
1. http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2008/08/22/Panasonic-Lumix-DMC-FZ28/p1
2. http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=3577&review=panasonic+lumix+fz28
И защо "не"? Не всеки иска да дава 2К лв. и нагоре за приличен комплект DSLR. A "сапунерките" си имат и други предимства в размер, тегло и т.н. освен цената. И FZ28 след като е по-добър от досегашната най-добра "сапунерка" (FZ18), на цена 730 лв. си е най-дорото предложение и като качества и като цена.
Съвсем отделен въпрос е, че например на мен толкоз ми струваше тялото Nikon D80, но после си има и още доста кинти за обективи и други "джаджи".
Никой не ти казва да даваш 2к за ДСЛР, мисълта ми беше да бягаш далече от панасоник. 730лв за FZ18 не е най-доброто предложение като цена, да не говорим като качество. Препоръчвам ти да видиш Canon SX100 (или по-новия SX110), а ако 10х зуум не ти стигат - Fuji S2000HD, Nikon P80
Аз съм виждал снимки с FZ 28 и никак не са зле.Оптиката му е много хубава според мен.
Поне аберира по-малко от моите Никонски обективи :)
А може би софтуера чисти аберациите;все пак изглежда добре като краен резултат.
Шуми повечко даже на ИСО 100 (личи си въпреки шумоподтискането) и за мен това е единствения недостатък (не,че Канонските еквиваленти не шумят-НАПРОТИВ).
Оптиката е хубава наистина, ама процесинга на панасоник е ужасен! Шуми ужасно и на базово исо, да не говорим за 400+. Цветове са манджа. Панасониците не са готини
1. FZ50, е прекалено голям, тежък и скъп. За тези почти 1К лв., човек може да "вмести" някой DSLR в по-базов вариант. Ако човек иска DSLR-like апарат, по-добре да си вземе DSLR, а не "like".
2. Единствено Фуджи S100FS е по-добър по принцип, но е близо два пъти по-скъп и съвсем не си заслужава парите. (отново отива в цените на DSLR-ите и става безсмислен).
3. Много "умно"... да бил "бягал" от Панасоник. Пълни глупости. Но - както и да е... аз съм казал каквото е трябвало, а всеки да си преценява сам. Не ми се води тоз спор отново.