Автор: riddick
Дата: 29-08-08 17:23
Как мислите? Възможно ли е?
Идеята изхожда от FOVEON X3. Там са успяли да реализират три различни слоя за цветовете. Има ли как в Байер матрица да се рализира втори слой, който всъщност да е АФ сензор?
Естествено, че е провокирано от съседната тема
Не съм съгласен да загърбя всички технически постижения и да се върна 2-4 години назад само заради едната компактност. Като ми предлагат гарга искам да е рошава. Като ще ми махат огледалото и ще ми отнемат удоволствието да си гледам директно през обектива, искам да има нещо в замяна. Примерно три слоен сензор, като първия слой си е Байер-матрица, втория АФ сензор и третия слой замества сензора за измерване на правилната експозиция. След като Канон са ни дали това , а Никон са ни дали това , кой дава правото на дугите да ни го отнемат.
И искам да знам кое Ви дава право да отричате очевидните неща, за които говоря?
Понеже за мен са очеизвадни.
Всеки ме праща да чета, да снимам, да се завра някъде и да не смущавам спокойствието ви. Само че аз не съм спрял да чета, да снимам(верно по-малко от преди, но ситуацията е такава), и да препращам към реално съществуващи изобретения, които само правят удоволствието от снимането по-голямо.
А критикуващите си знаят тяхното. И не ги интересува питащият до колко има възможост да научи нещата, които те знаят в момента, след като няма достъп до тяхната информация, техника и опит.
Айде наздраве
http://87.121.7.26/img_story_custom/5/50271.jpg
|
|