Автор: navy
Дата: 28-05-08 21:11
Голям спор напоследък между радетелите на уайлдлайфа и ... другите
Много приказки, много обиди, много вадене на кирливи ризи... абе писна ми хе хе хе!
Тук можем да обсъдим аджеба - снимането на патки изкуство ли е и може ли да се нарече Фотография с голямо Фъ, или си е просто регистриране на събитие
Ще си кажа МОЕТО мнение... а Вие си дрънкайте каквото си искате. Който и да спечели все ми е тая, но дискусията май е важна, пооооонееееежееее... гледам още се изясняват
Моята позиция е следната:
За мен уайлдлайф фотографията не е изкуство и е далеч от художествената фотография, това за мен е важен дял от фотографията, но го причислявам към спорта!
Ще се обоснова кратко и ясно!
Един художник, било то с фотоапарат или четка, ДА ИВО, фотографа МОЖЕ да е художник, вижда кадъра в главата си И ГО СЪЗДАВА с помощни средства като... бои, Д300, панасоник, нокия Н95, тухли и кирпич ако щеш!!!
Докато творческото участие на уайлдлайф фотографа е 0% (нула процента за тези, които нямат нула на монитора си )
Уайлдлайф фотографа ТЪРСИ момента и ако Бог и Съдбата е отредила така - хваща кадъра!
За доброто улавяне на момента има значение неговия експириънс и техниката, която има!
След това гледайки кадрите на монитора той намира сюжети, които пасват на дадени идеи!
За мен в това нищо творческо и художествено няма!
Амин