Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Ръчни настройки
Автор: Lafera   
Дата:   22-05-08 17:06

Всеки знае, че има отвор на блендата скорост на затвора и ИСО, нали неможе и трите да са на максимални или минимални стойности та искам да попитам как трябва да се отнасят едно към друго кое като увеличаваш друго трябва да се намали :)

Отговори на това съобщение
 Re: Ръчни настройки
Автор: nik1   
Дата:   22-05-08 17:14

Lafera написа:

=== нали неможе и трите да са на максимални или минимални стойности===

може
[shtrak]

Дата:   22-05-08 17:17

И какво, вечер на 1600 исо и 1/2000 скорост на затвора нещо не ми се връзва...

Автор: Synthy   
Дата:   22-05-08 17:19

никой не е казал вечер

Автор: PAZZOgeo   
Дата:   22-05-08 17:19

Иде петък

Дата:   22-05-08 17:21

А тъкмо ми се е открила възможност на какви настройки да снимам движеща се кола която да е фокусирана пък фона да е дефокусиран

Автор: PAZZOgeo   
Дата:   22-05-08 17:23

Бавна(сравнително) скорост, следене.

Автор: tantris   
Дата:   22-05-08 17:31

С никон става. Ауто исо на Мануал режим, отворена бленда и висока скорост на затвора.
Бе никон ако и да не стават за снимки, поне за игра с опции и експерименти са ненадминати...

Автор: Davidoff   
Дата:   22-05-08 17:58

read read read

Автор: MarinY   
Дата:   22-05-08 19:56

Lafera, искаш някой да ти препише някоя книжка за "първи стъпки във фотографията" тук във форума. Намери някоя стара книжка за фотография и я попрочети. Прост отговор НЯМА.

Автор: d256h   
Дата:   22-05-08 20:06

Абе как може да се зададе такъв въпрос във форума... баси!
Тия деца от гледане на телевизия съвсем изтрещяха, една книга за фотография не могат да прочетат, не искат!
[smilie23]

Дата:   22-05-08 20:17

Чел съм няколко книги за фотография и доколкото се сещам никъде не беше обяснено добре...може би не съм чел каквото трябва, но както и да е, пък и нали затова е тоя форум...

Дата:   22-05-08 20:25

И очакваш някой да седне и да си изгуби времето да отговаря на толкова дълъг въпрос, само защото е фотографски форум? Явно си свикнал само да ти се дава и това е естественото ти състояние!
Хайде зарадвай ни! Напиши - 'чакайте' и след 2 дни сам ни покажи, какво си научил от книгите. Когато направиш това, ще видим, че имаш основата, която е необходима и с радост ще ти отговаряме на въпросите, защото човек има винаги да учи...
Хайде стимулирай ни да ти помагаме!

Публикацията е редактирана (22-05-08 20:25)

Дата:   22-05-08 20:26

Готин, Всяко от тези неща си има роля и влияе по различен начин на снимката. Ако не знаеш какво става с промяна на всяко от тях, тогава не пипай ръчните настройки. Има AUTOMODE. (този компютъризиран свят ни превръща в USERS!!!)
За пример: Първи съвет при проблем с техниката в ръководствата е: Провери включил ли си щепсела в контакта. [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Дата:   22-05-08 20:39

Мразя техниката да мисли вместо мен!
Знам всяка отделна настройка какво прави и за какво служи и какво става когато я "пипнеш"..
Естествено, че ще си намеря това което ми трябва, просто мислех, че ви е интересно да отговаряте на подобни въпроси знам ли :)
Попаднах на една таблица и нещо подобно исках да разбера...

http://ivanov-club.hit.bg/untitled.JPG

Дата:   22-05-08 20:50

Последно включване.
Тази таблица не говори нищо.
Разучи какво става със снимката при смяна на стойностите на всяко от тези неща и как взаимно си влияят. - зърно, контраст, дълбочина на фокуса и т.н.

Дата:   22-05-08 21:13

[smilie7]

Автор: BotsRevenge   
Дата:   22-05-08 22:20

Ако ти се дават пари, ще отделя време и ще седнем наживо да те науча на много повече неща освен това[smilie3]

Ако имаш интерес, пиши лично съобщение да се разберем.

Автор: iiccoo   
Дата:   22-05-08 22:25

Автор: Lafera
Дата: 22-05-08 20:17

Чел съм няколко книги за фотография и доколкото се сещам никъде не беше обяснено добре...

Кой знае какво си чел и дали изобщо си чел[smilie11]

Автор: Стоев   
Дата:   23-05-08 00:15

Lafera написа:

... Мразя техниката да мисли вместо мен!...
Нека позная - ако имаш лек автомобил, сигурно е Москвич 412...[smilie7]

Дата:   23-05-08 00:21

....и сигурно си мислиш, че Батковците, дето снимат с Никон Д3 снимат само на ръчни настройки, за да мислят вместо хапарата и ползват задължително ръчен светломер постоянно и магнезиеви факли, вместо светкавици, за да могат да МИСЛЯТ и пресмятат повече, вместо да снимат...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   23-05-08 00:22

Кажи сега, че и вместо цомпутер използваш механична пишеща машина[ezik] [ezik] [ezik]

Автор: ffwd   
Дата:   23-05-08 08:49

Що не му кажем на човека, че увеличаването на чувствителността с една стъпка (примерно от 200ASA на 400ASA) има същия ефект за общата експозиция, както и отварянето с една бленда или намаляването на скоростта два пъти - вижте колко учтиво пита! [smilie6] [beer]

Публикацията е редактирана (23-05-08 08:49)

Автор: tofo   
Дата:   23-05-08 09:14

как трябва да се отнасят едно към друго кое като увеличаваш друго трябва да се намали

Елементарно бре. Колкото увеличиш едното толкова намаляш някое от другите. С две стъпки-другите може и по 1-всяко. С десет- другите по 5. И обратното. Като не забравяш фокуса- та това е цялата фотография. Въопще много проста ралта. За кво са изписани толкова книги... [smilie11]

Дата:   23-05-08 11:40

Цитирай:

Що не му кажем на човека, че увеличаването на чувствителността с една стъпка (примерно от 200ASA на 400ASA) има същия ефект за общата експозиция, както и отварянето с една бленда или намаляването на скоростта два пъти - вижте колко учтиво пита!

Някой май още снима с аналогов :D
Уж никой нямал време да преписва книги пък имат време да се правят на интересни...
Мерси на всички които се опитаха да отговорят на въпросите ми!

Публикацията е редактирана (23-05-08 11:41)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »