Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Монитори EIZO и дефекти
Автор: emovla   
Дата:   06-04-08 13:58

Малко е офф темата, ама предполагам, че в този форум би имало повече притежатели на такива монитори.

Та интересно ми е колко хора имат такива монитори и дали и какви/колко дефектни суб и пиксели имат?

Отговори на това съобщение
 Re: Монитори EIZO и дефекти
Автор: jivkojj   
Дата:   06-04-08 14:01

Моя няма.
Ама пък Eizo с дефектни пиксели, предполагам няма да има проблем да го смениш. Предполагам че е гаранционен още, щото моя е с 5 год, предполагам и при теб ще е така.

Дата:   06-04-08 14:09

Бе и моя няма.
Иначе политиката за смяна е сложна.

Поводът за темата е, че според производителя под 0.01% имат дефекти, ама бла бла нищо че бил толкова малък, не могат да имат 0-пиксел политика.

И понеже съм виждал с очите си монитор с дефекти, ми е интересно тея 0.01% дали не се разпределят 'случайно'.

Публикацията е редактирана (06-04-08 14:10)

Автор: navy   
Дата:   06-04-08 14:37

Моя си има сертификат [smilie7]

Ама сега тия новите май го удариха на ширпотреба [smilie7]

Дата:   06-04-08 14:41

Какво ще рече 'сертификат'?

Автор: zariio   
Дата:   06-04-08 14:47

Ще рече специално за Нейви[smilie7]
Моя няма сертификат и въпреки че е новите/ширпотреба/и няма суб и муб и тем подобни глупости[smile]

Дата:   06-04-08 14:55

Мхм, специално за мене [ezik]
Ами има си едно такова документче, в което си пише че Ейзо от този клас е с 0% дефектни пиксели и т.н. и т.н.
То от ейзо до ейзо има разлика все пак [smilie7]
Но моя е стар модел, с доставка го купих навремето, не става много за игри примерно, но за обработка на изображения си е трепач [smilie5]

Автор: volokin   
Дата:   06-04-08 14:55

"Та интересно ми е колко хора имат такива монитори и дали и какви/колко дефектни суб и пиксели имат?"

Това 0,01% е статистика, демек на сто монитора един ще има с дефектен пиксел, а не, че всеки монитор има 0,01 пиксела дефектни.
Аз имам ЕИЦО, вече втора година и нямам НИКАКЪВ дефект. Гаранцията ми е 5 годишна, мониторът работи поне 5 часа в денонощие.
Изключително доволен съм и честно казано преди този монитор не вярвах, че ТФТ-монитор може да задоволи моите капризи.

Автор: dtl   
Дата:   06-04-08 14:57

и моят няма [smilie5] - CE24W

Публикацията е редактирана (06-04-08 14:58)

Автор: seal   
Дата:   06-04-08 15:00

И моето ейзо няма дефект засега. Добрата новина е, че при този вид матрици дори и АКО изгори пиксел то най-вероятно е той да стане бял или черен, а не да изгори само единия събпиксел и да виждаш зелена точка. Защото при ТN-тата си горят редовно събпиксели и да имаш една ярко зелена точка на екрана е отвратително

Дата:   06-04-08 15:01

КолорЕдж [smilie24]
Такъв уайд ще си купя скоро с новото ПС... ма първо да направя спалнята, че още умувам как да раположа някои неща...хм... сори за офтопиктъ [smilie5]

Автор: e-mil   
Дата:   06-04-08 15:11

"Това 0,01% е статистика, демек на сто монитора един ще има с дефектен пиксел"

0,01% е 1 на всеки 10 000.
1 на всеки 100 трябва да е 1%.

Дата:   06-04-08 16:00

navy: 0% пиксели или събпиксели?
То отделно имало някаква политика дали са в центъра....

Автор: ogimag   
Дата:   06-04-08 16:02

Баси как някои винаги улучват най-острата бройка. [smilie5]

Дата:   06-04-08 16:14

карма [smilie7]

Автор: jivkojj   
Дата:   06-04-08 16:15

Хората имат Eizo, само Navy има Eizo със сертификат. [smilie18]

Автор: mitku   
Дата:   06-04-08 17:46

Абе, вие се бъзикате, ама именно туй е разликата между ColorEdge и FlexScan серията на Eizo. Т.е. разликата е в този "сертификат", че ако вземеш ColorEdge (с 20% по-висока цена), ти се гарантира, че монитора няма да има изгорели пиксели като го извадиш от кашона, а за FlexScan има такваз вероятност (пък макар и да е 0.01%).
И съответно - всеки трябва да си направи сметка дали да рискува да е в тези 0.01% с дефект или да даде 20% повече кинти с гаранция, че няма да има дефект... но за всеки влак си има пътници [smilie5]
А самата гаранция след туй (след изваждането от кашона) е една и съща, а именно: "Не се приема за проблем - нито гаранционен, нито за извънгаранционен ако мониторът има следния брой събпикселни и пикселни дефекти: 2 постоянно светещи събпиксела, 5 постоянно несветещи събпиксела."

Автор: cade   
Дата:   06-04-08 18:39

и при мен няма (проблемни пиксели) [smilie24]

Автор: dedopop   
Дата:   06-04-08 20:00

Аз съм най-големия карък. Разопаковам един FlexScan S1931, на втората минута събпиксел. Много долу. Вдигнах врява, смениха го, само защото го взимах от приятел, който е дистрибутор.
Дават ми втори, обаче с дебелата уговорка, че на моя отговорност го отварям. И след две минути - прас - събпиксел.
Вече за втория отказаха, щото съм бил единствения на който са сменили FlexScan. Независимо от събпиксела, който в интерес на истината въобще не ми пречи, монитора е един път. Като за домашно ползване си заслужава парите. До него имам Филипс 190С, също добра машина, но при една и също снимка разликата е очевадна.

Автор: zariio   
Дата:   06-04-08 20:07

mitku,всичко е толкова относително[smile].На мен примерно ми дадоха да си избирам между два FlexScan S1931 въпреки че е срещу политиката на фирмата[smilie7]

Автор: icolin   
Дата:   06-04-08 20:11

Айде сега да използвам темата.... препоръчайте ми до 1500 лв някой мониторче на EIZO :) и е добре да е над 22 инча! widescreen

Автор: cade   
Дата:   07-04-08 02:36

не харесвам wide [smilie23] та избора ми е сравнително ограничен до S2000 или CG211 [smilie19]

Автор: ecobo   
Дата:   07-04-08 02:47

NEC 2090Uxi
1450 лева, ама не помня със или без ДДС-то беше...
4:3 1600:1200
12 битови ЛУТ-таблици
уникално точни цветове
няма дефектни пиксели

[smilie24] [smilie24]

Автор: volokin   
Дата:   07-04-08 08:23

""Това 0,01% е статистика, демек на сто монитора един ще има с дефектен пиксел"

0,01% е 1 на всеки 10 000.
1 на всеки 100 трябва да е 1%.
"

Да, сори, първото съм го приел като дроб, а не като процент. Точно така е. благодаря за поправката [beer]

Дата:   07-04-08 19:22

mitku: "Т.е. разликата е в този "сертификат", че ако вземеш ColorEdge (с 20% по-висока цена), ти се гарантира, че монитора няма да има изгорели пиксели като го извадиш от кашона, а за FlexScan има такваз вероятност (пък макар и да е 0.01%)"

Няма такова нещо, питах. Имаш ли някакво инфо от нета или нещо такова?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »