Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с клип?
Автор: lil   
Дата:   19-03-08 22:59

Имам проблем с едно клипче което заснех с Канон С5. Проблема е че ми дава някаква грешка и не мога да го сваля на компа. Когато все пак успее да качи някакво файлче от него при опит да отворя папката в която се е записало ме изхвърля от нея като ми дава Ерор или забива зверски. Иначе на фотоапарата клипа си се гледа, и дори като сложа картата в слота на лаптопа си го гледам на лаптопа. Не знам дали това има значение, но това клипче го снимах докато свърши памета на картата, един вид записа спря от самосебе си когато паметта се препълни. Иначе успешно заснех и си свалих няколко други клипчета.

Та някой има ли идея от къде идва проблема и мога ли все пак да го сваля някак тоя клип?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с клип?
Дата:   20-03-08 14:00

Никой и идея няма за какво иде реч, така ли!!??

Автор: lakigo   
Дата:   20-03-08 14:13

щом го четеш на лаптопа опитай да го прекараш през някой редактор за клипове

Автор: папач   
Дата:   21-03-08 09:53

Виж какво е файловото му наименование и провери дали имаш програма с която да се отвори.мув-куйк тайм, ави-уйн медия плеър и тнн....

Автор: Георги   
Дата:   21-03-08 09:54

папач правилно дума

моя апарат пък са забравили да му сложат възможност да прави клипче [smilie11]

Дата:   21-03-08 10:02

Аз си го отварям с всички плеъри които имам, но директно от СД картата когато е в слота на лаптопа, проблема е че не ми дава да го сваля на харда.

Автор: ivanov_id   
Дата:   21-03-08 13:28

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kaic   
Дата:   21-03-08 13:46

Според мен проблема може да е в самият уиндос на лаптопа ти, нещо да се е омазало. По добре вземи карт райдър и с него пробвай на друг компютър, ако тогава не стане значи картата ти прави някакви проблеми.

Автор: Stoyan_5   
Дата:   21-03-08 14:02

карт райдър [smilie24] kaic [smilie24]

Дата:   21-03-08 14:03

Първо благодаря за съветите!
Пробвах и на друг комп, с ЮСБ кабела на апарата същата работа. Възможно е да е от картата но тя пък е чисто нова, а и с два други клипа нямаще проблеми. Сега като чета мненията ви си спомням че веднъж изписа съобщ. че липсва някакъв ДОС файл или нещо подобно.

А чисто хипотетично, може ли нещо да се омаже ако снимането на клипа се спре по някакъв нестандартен начин- напр. прекъсване на захранването (директно от батериите или от копчето офф. и тн.) нещо от сорта?

И мога ли да проверя по някакъв начин всичко ли е наред с картата, както казах специално при този клип снимах докато се препълни, и не си спомням после да не би да съм изключил директно апарата от копчето офф.

Дата:   21-03-08 14:10

Значи аз снимам със същият апарат с карти 1гб-сан диск 2 гб и 4 гб Apacer 150X клас 6, препълвал съм ги многократно и то с клип и никога не съм имал подобен проблем, а то при свършване на батериите апарата си казва, прибира обектива и тогава изключва. Надали е от апарата проблема. Просто пробвай различните вариянти. Опитай и с друга карта в товят апарат и препълни и нея да видиш как ще е. Просто експериментирай, но според мен вероятностите са тези които посочих по-горе.

Дата:   21-03-08 14:28

Странна работа! Току що ми го свалиха в едно фото без проблем[smilie11] И сега си върви на същия комп в офиса на който преди го изхвърляше. Аз също мислех че е от уиндоуса на лаптопа щото прави някакви номера напоследък, но след като го направи и на служебния комп реших че трябва да е нещо друго.

Ако това има значение, картата ми е Кнгстън 2гб.

Публикацията е редактирана (21-03-08 14:30)

Дата:   21-03-08 14:49

Ако във фотото са го свалили без проблем, какъв е извода? Може би е назряла нуждата от преинсталиране на компа[smile]

Дата:   21-03-08 14:54

Да бе ясно, със сигурност трябва да го преинсталирам, но както казах, притесни ме факта че и на служебния така. Здраве да е нали не е от хапаратчето[smile]

Дата:   25-03-08 19:37

Оказа се, че с клипчетата заснети с оригиналната32мб. канон карта, която си идва апарата, няма проблем на моя комп[smilie8]. Само с новия 2гб. кингстън. От друга страна пък както вече казах във фотото нямаше проблем с нея!!?? И сега не знам има ли проблем с тази карта или е в софтуера на компа..как мислите[smilie11]

Автор: anda   
Дата:   27-03-08 21:45

lil,formatira li kartata predi da zapochnesh da snimash? Ako ne si,moje ottam da idva problema. Sled kato si svalil klipovete veche,formatirai ya,za da ti e mirna glavata. Uspeh!

Автор: didesignbg   
Дата:   27-03-08 22:18

проблема най-вероятно идва от експлоръра
виж това
http://www.tweakxp.com/article36990.aspx

на доста машини съм го виждал проблема, поправката действа безотказно.

Дата:   28-03-08 19:09

Ами при втория клип който направи проблем, със сигурност е форматирана поне веднъж, от функцията на фотоапарата обаче не от компа. Тези дни така или иначе ще преинсталирам, пък то ще си покаже, а картата е в гаранция тъй че...[smilie3][beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »