Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Критика за една снимчица
Автор: winky   
Дата:   26-03-08 19:33

Ето една снимчица ако може някой да напише мнение по въпроса моля...ако може да е наистина нещо градивно за да мога да се поуча. Не съм я пуснал нарочно за гласуване че да не ме нахокате...имам и други снимки за които бих искал да чуя мнение и критика...ама те вече са пуснати ;/

http://212.36.3.59/site_pics/163/n_1206482980_56mini.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Критика за една снимчица
Автор: dau   
Дата:   26-03-08 19:42

на мн композицията ми е малко странна, много на фокус и избива блузката с тези работи, докато лицето ми е малко извън фокус, не се вижда погледа само бялото на около... малко все едно тичайки в бързината е щракната ми се вижда... [smilie8]

Дата:   26-03-08 19:54

окото шъ го преместим :)[thankyou]

Автор: ivan.draganov   
Дата:   26-03-08 19:55

Снимката е хубава,но не си композирал според мен!

Дата:   26-03-08 19:57

ivan.draganov в сми ?

Автор: ivan.draganov   
Дата:   26-03-08 19:59

Доста ниско е мадамата,тонирането кефи!!

Автор: mcujovani   
Дата:   26-03-08 20:02

в сми прочети за композицията,................ аз бих мръднал крачка в страни така че да застана точно срещу момичето (за да се вижда повече от лицето и очите)и бих показала малко по-голяма част от тялото, бих я поосветлил малко (снимката като цяло) и бих резнал малко от ляво, освен това черно бяла с леко потъмнена блузка (и фон) за да не разсейват тия неща по нея, все пак обекта е момичето а не блузката, на кратко това е [smile] [beer]

редакция: това си е моето виждане за снимката, никой не е длъжен да се съгласява [smilie5]

Публикацията е редактирана (26-03-08 20:03)

Дата:   26-03-08 20:07

mcujovani [smilie24] нали затова пуснах тема, за да чуя други мнения, понеже ако я пусна за гласуване освен плюсчета и удивителни няма друго...а идеята е да се развиваме:)..не да трупаме +!

Автор: Orlin   
Дата:   26-03-08 20:15

Кажи кое е смисловият център на снимката, погледния и кажи кой е визуалният център.

Аз виждам на първо място една голяма бяла греда, после забелязвам че и момиче имало. А, да.. и момичето имало лице...

Всички тези неща често се забелязват след като направиш снимката. Това отличава майстора от любителя - любителя щрака и дори и да е наясно с принципите, прави хубави снимки от време на време. Майсторът рядко прави груби грешки и повечето му снимки са както трябва.

Аз увеличих снимката, отрязах всичко отдолу и оставих само лицето на момичето. И стана по-добре.

Автор: vga   
Дата:   26-03-08 20:18

на мен лично ми липсва случка, събитие... нещо което да отличи кадъра. накъде гледа момичето? като модна снимка ли е снимано? кой е това? с какво се занимава? просто нищо не ми говори... не се връзва в категориите примерно-не е портрет, не е репортаж, не е мода... помисли за смисъла на снимката. ако няма смисъл то поне настроение да има.. а и композицията е кофти, но това са ти го казали вече. дано съм ти бил полезен.

Дата:   26-03-08 22:36

Орлин, "Всички тези неща често се забелязват след като направиш снимката." ако може само тва малко по подробно да го разтълкуваш
А иначе колкото и да не ми се иска да си призная..ДА..замисъл нямах..т.е. отидох с умисъл че ми се снима без да имам ясната представа в главата. Но все пак и про-тата са почнали като любители :)

Автор: kyle   
Дата:   26-03-08 23:00

Трябва да се изреже отляво за да се спази
Великото правило [smile] Освен това лицето й е прекалено в профил, за да бъде три четвърти, и обратното - ни риба ни рак. Тази поза не е особено изразителна.

Автор: Orlin   
Дата:   27-03-08 10:55

"Всички тези неща често се забелязват след като направиш снимката."
Е, какво да го тълкувам? И аз често правя снимката, след това като я разглеждам на спокойствие и установявам сума ти грешки и как е можело да се направи по-добре.
Портретната снимка по принцип няма събитие или замисъл. Но хубаво е ако можеш с нещо да покажеш кой е модела, с какво се занимава, защо си го заснел... Но може и просто защото е хубав.

Дата:   27-03-08 14:03

[beer]

Автор: Стоев   
Дата:   27-03-08 23:20

Бих прекадрирал и снимал отново[smilie5] [shtrak] [beer]

Дата:   28-03-08 20:36

хаха..с друг модел други настройки и друго място нали :)

Автор: danbi   
Дата:   28-03-08 20:47

Модела си е ок. Просто го пообиколи малко за по-различна перспектива. Модела очевидно му харесва идеята да бъде сниман [shtrak]

Автор: danny_falin   
Дата:   28-03-08 20:59

на мен не ми харесва летвата, доста бие на очи, и е поизгоряла май
иначе е супер

Дата:   28-03-08 22:20

летвата ..ДА!...като си играх после с контрасти настройки и тн я усрах малко...наистина е изгоряла.

Еми явно ще я фащам моделката скоро време за ц..ушите и айде в горичката ;)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »