Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 принтер
Автор: mitaka1   
Дата:   19-03-08 21:05

моля спецовете за съвет.искам да си купя принтер.пиолзвам пентакс к10д и ще печатам 10/15 но ми трябва качество!кое е наи-доброто до 500лв.
благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: принтер
Автор: asahi   
Дата:   19-03-08 21:21

Термосублимационен Canon Selphi, кой да е модел.

Автор: da.fo   
Дата:   19-03-08 21:24

и струват по 150-270 лв.[smilie24] а качеството им е добро при консуматив 55-65 ст.

Автор: Блясък   
Дата:   19-03-08 22:00

Селфи са само принтери. Взерми си Сони ФП70 или 90. Имат настройки на яркоста, цвета, шарпъна, кропят и са малко по-бързи (45 сек). И други екстри има, ама разрови из нета, има си описание. Консуматива излиза пак толкова. Принтера е 300 или 385 лева в зависимост модела, но разликата си заслужава заради постпроцесинга на снимката.

Автор: PBKPH   
Дата:   19-03-08 22:17

цени

Автор: pitarfoto   
Дата:   20-03-08 12:07

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=172910&t=172040&phorum_uriauth=#reply_172910

Автор: mitaka1   
Дата:   20-03-08 23:04

благодаря на всички взели отношение.надявам се да стават поне близо до тези на фотото.ясно ми е че себестоиностт на снимка излиза по-висока,но за мен е важно да си спестя времето и разкарването.скоро пробвах един мастиленоструен канон модел преди 2-3г резултата беше пълен ужас.надявам се че съветите са на база личен опит!започвам сериозно проучване в нета .

Автор: 3DFEN   
Дата:   21-03-08 18:59

Да имаш К10Д и да си купиш принтер дето печати само 10 на 15, ида печаташ само 10 на 15 си, та и с превъзходно качество си е жив мазохизъм!!
Утре може да ти се прииска А4 (20х30 .
Или по голямо 30х40.
Може би е добре да си вземеш мастилен.
Да печаташ поне на А4. Нещата от 2 - 3 години много се измениха.
Може да си вземеш Епсон А4 добри принтери
Моя е на поввеече от 5 г. и съм пре доволен.
Може и Канон или ХП сам си избираш.
А за около 500 лв и малко от горе може да вземеш и А3 принтер ХП или КАНОН
(Е качеството няма да е , като на принтер за 2000 лв ) ама ще ти върши добра работа.
Аз се боря от три дни, като прасе с тиква с един ХП 1120С - А3. Той е на 600 точки, печатът не е , перфектен , но май точно този резултат ме кефи.
А при снимането е важен резултата и най вече - кефа - удоволствието.
Така, че според мен не си давай парите за принтер 10х15.

Автор: asahi   
Дата:   21-03-08 20:03

Повлиян от горните разсъждения споделям своите: Имам възможност ежедневно и на практика безплатно да принтирам на топ-моделите принтери на една от водещите фирми. На практика, обаче, моите снимки рядко стигат до хартия. Изводът ми е, че всеки по собствен начин задоволява собствените си принтерски нужди. За някой 10/15 може да е перфектното решение.
[beer]

Автор: IDA   
Дата:   21-03-08 20:42

Митак,

Нe знам на какъв мастилоноструен принтер си печатал, но мастиленоструйните технологии напреднаха много напоследък. Аз отскоро имам IP4500 на Канон (200 лв.) и качеството е направо фантастично. Цената на една снимка 10х15 върху качествена хартия излиза колкото във фотото, но сравнявайки снимки правени във фотото с тези от принтера определено мога да кажа, че за мен принтерските са с по-добро качество, може би защото във фотото ги пускат на автомат и там каквото машината с нейните настройки си направи, това е. На мен ми се е случвало, цяла серия от 50 снимки да ми ги дадат всичките толкова тъмни, че не можеха да се гледат, макар че бяха много добре индивидуално обработени с калибриран монитор и следене на хистограмата. Рекламация не приеха, като казаха, че грешката била в мен. В друго фото ги направиха добре, но трябваше пак да платя. От тогава вече не си давам снимките навън, а си ги печатам с мастиленоструен принтер. При правилно съхранение им дават и 100 години трайност.

А що се отнася до снимки А4 формат, напълно споделям мнението на 3DFEN. Голямата снимка просто въздейства по съвсем друг начин. Който я види, направо ахва! А точно за този формат, по отношение качество/цена мастиленоструйният принтер просто няма конкуренция. Е, трябва да си поиграеш малко с принтерски профили или поне индивидуални настройки за хартията, която ползваш, но усилието определено си струва.

Каквото и да решиш, успех!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: