Автор: IDA
Дата: 21-03-08 20:42
Митак,
Нe знам на какъв мастилоноструен принтер си печатал, но мастиленоструйните технологии напреднаха много напоследък. Аз отскоро имам IP4500 на Канон (200 лв.) и качеството е направо фантастично. Цената на една снимка 10х15 върху качествена хартия излиза колкото във фотото, но сравнявайки снимки правени във фотото с тези от принтера определено мога да кажа, че за мен принтерските са с по-добро качество, може би защото във фотото ги пускат на автомат и там каквото машината с нейните настройки си направи, това е. На мен ми се е случвало, цяла серия от 50 снимки да ми ги дадат всичките толкова тъмни, че не можеха да се гледат, макар че бяха много добре индивидуално обработени с калибриран монитор и следене на хистограмата. Рекламация не приеха, като казаха, че грешката била в мен. В друго фото ги направиха добре, но трябваше пак да платя. От тогава вече не си давам снимките навън, а си ги печатам с мастиленоструен принтер. При правилно съхранение им дават и 100 години трайност.
А що се отнася до снимки А4 формат, напълно споделям мнението на 3DFEN. Голямата снимка просто въздейства по съвсем друг начин. Който я види, направо ахва! А точно за този формат, по отношение качество/цена мастиленоструйният принтер просто няма конкуренция. Е, трябва да си поиграеш малко с принтерски профили или поне индивидуални настройки за хартията, която ползваш, но усилието определено си струва.
Каквото и да решиш, успех!
|
|