Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Врътка с техника от САЩ
Автор: comorex   
Дата:   19-03-08 12:01

Според вас възможна ли е подобна врътка при покупка на разни аксесоари, да речем обективи, от САЩ?

Пращаш пари на познат, той купува обектива на свое име и после ти го изпраща по пощата, да кажем - за тестване или за временна употреба.

Не съм наясно с митническите истории. Който знае, да сподели. Мисля, че ще е полезно за всички.
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Врътка с техника от САЩ
Автор: _OmegaTransFer_   
Дата:   19-03-08 12:02

Не е възможно. Необходима е виза [smilie7]

Автор: comorex   
Дата:   19-03-08 12:03

Виза за какво?

Автор: desmes   
Дата:   19-03-08 12:22

Зависи от теглото на пратката - ако го изпрати с обикновена поща, има голяма вероятност просто да си го вземеш от пощата.
Рискът е на лице, обаче.

Публикацията е редактирана (19-03-08 12:31)

Автор: pacimir   
Дата:   19-03-08 12:28

Врътката е да ти го донесе в ръчния си багаж, когато пътува насам. Иначе няма врътка :) То ако беше толкова лесно и най-вече сигурно така щяха да процедират и вносителите [smilie18]

На една приятелка сестра й и праща Ипод Нано-та през месец, но те са малки, а опасността от повреда при транспорта е минимална. Слага го между 2 блузки в една кутия и го пращат. За обектиж трудно ще мине номера [smilie3]

Автор: neuromancer   
Дата:   19-03-08 12:31

зависи най-вече от цената
и ако не е застраховано има голяма вероятност просто да се "загуби"
И какво значи за тестване? Да го получиш, платиш ДДС, снимаш един ден и го пращаш обратно ако не ти хареса?

Автор: dau   
Дата:   19-03-08 12:49

мда отиде на матница и оттам да ти врътнат 1 зад врата може [smilie18] ако ти се рискува да пращащ обективи в колет, що да не може

Автор: kolcho   
Дата:   19-03-08 12:59

Епа- може!
Само трябва да имаш предвид, че доста от митническите и пощенски служители също си падат по тестовете.Особено на пратки с необявена или ниска стойност.....
[smilie3]

Автор: CanoniO   
Дата:   19-03-08 13:38

Може. Но не трябва да се праща по пощата. Праща се с куриер, плаща се малко повече, слага се една стойност до 45$, може да се пише, че е за резервни части.
Пратката стои при куриера. Дават ти само документи. Документите ги носиш в митницата и се освобождава стоката. Като се върнеш с подпечатан манифест, куриера ти дава пратката.
Единственият риск е, митничарите да не ти повярват и да поискат преглед на пратката. Куриера е длъжен да им я даде. Там вече не се знае какво ще констатират...

Автор: BateD   
Дата:   19-03-08 13:49

Куриерът минава митница, вместо теб. В повечето /но не всички/ случаи - безпроблемно.

Автор: daosa   
Дата:   19-03-08 16:20

Може и по пощата .На мен са ми пращали два пъти по този начин но втория път като закъсня колета 1 седмица ми изтръпнаха чак петите и повече не пробвам

Автор: pmad   
Дата:   19-03-08 18:30

Може да се прати от САЩ,но ако обявиш по-голяма стойност от $45 (мисля че беше)ще трябва да плащаш мито.Ако обектива ти струва $200,а ти си обявил $45 и си направил застраховка на обявената цена и ако нещо се случи с пратката ти, ще ти върнат само обявената сума.
Също може да се пише в документите,че е подарък.По този начин също може да се избегне плащане на митото.
Абе все пак си има риск.Най-добре е по човек.

Автор: GenaDP   
Дата:   19-03-08 18:43

Автор: pmad
Дата: 19-03-08 18:30

Също може да се пише в документите,че е подарък.По този начин също може да се избегне плащане на митото.

https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonROFL2.gif

Автор: Grandpa   
Дата:   19-03-08 18:58

С "подарък" няма да стане, но с "връщане от сервиз" нищо не могат да ти кажат...освен просто да ти го гепят...

Дата:   19-03-08 19:05

Автор: Grandpa
Дата: 19-03-08 18:58

С "подарък" няма да стане, но с "връщане от сервиз" нищо не могат да ти кажат...

Аман от дивотии бре. Стига малоумия. Връщане от сервиз се доказва с документа за изпращане в сервиза. Т.е трябва да имаш документ за ре-експорт...

Автор: Grandpa   
Дата:   19-03-08 19:36

Гена, не се пеняви - нема да те подядат, спокойно. [smilie5]
Случаите за които аз знам никой нищо не се е налагало да доказва. Всъщност някой си бяха наистина връщане от ремонт на джаджи, дето струваха съизмеримо с 2-3 хубави Л-ки.
Дали просто са минали метър или не, не знам - знам, че нищо не са показвали и доказвали.

Дата:   19-03-08 19:42

Еми вкарай нещо с обявена цена няколко $К, и като дойде време да плащаш мито и ДДС иди и обясни, че нещото се връща от ремонт...

Дата:   19-03-08 21:47

GenaDP,
това което съм написал е точно така,но просто не е гаранция.Живея от 2 години в САЩ и съм се интересувал как стоят нещата.Затова по спокойно [smilie24]

Дата:   19-03-08 21:52

Един приятел изпрати до БГ Канон 40Д с някакъв обектив беше,и писа,че е подарък.Получателят не плати нищо.Но както казах няма гаранция.

Автор: mocizid   
Дата:   19-03-08 22:01

http://japanka.com/[beer]

Автор: MeiMei   
Дата:   20-03-08 00:19

аз пък получих по пощата от щатите лаптоп. всичко си мина ок

Автор: loki_in_disguise   
Дата:   20-03-08 00:27

И аз имам приятели, които си поръчват и някои търговци в Щатите обявяват по-ниска стойност и пишат, че е подарък. До сега не са платили нищо. В края на краищата ако наистина е подарък от богатата ми леля там, трябва ли да плащам ддс?

Дата:   20-03-08 00:33

Трябва.

Автор: Георги   
Дата:   20-03-08 00:34

при това върху пазарната му стойност + стойността на застраховката + стойността на транспорта + останалите митнически сборове [smilie18] [smilie18]

Автор: Стоев   
Дата:   20-03-08 00:38

Изпращането за ремонт на стока, закупена от чужбинско става след като има издаден RMA номер от сервиза на фирмата доставчик за даденото изделие. http://en.wikipedia.org/wiki/Return_merchandise_authorization

Отделно може да искат оригинална гаранционна карта за гаранционните ремонти. В проформа фактурата на стока пристигаща от ремонт се описва вложените части (ако има), за които може да се плати мито и ДДС. Излишно е да споменавам че се иска ОРИГИНАЛНИ ФАКТУРИ, изпратените по факс/мейл не вървят.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »