Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Накой с хубав монитор EIZO в Пловдив
Автор: 2metraninja   
Дата:   19-03-08 09:58

Здравейте! Тези дни ще си купувам монитор за работата и след месец четене по нета, питне, ходене по фирми и проучване все още не мога да реша какъв точно монитор да си взема. [smilie8]
Разбира се сигурно най- скъпия е най- хубав, но парите са служебни и трябва да ги защитя пред финансовия отдел и е хубаво да знам какво говоря. Та молбата ми е - някой, който има хубаво ЕИЗО в Пловдив и е удобно да го видя - да погледна как изглеждат на него няколко примерни картинки и да преценя на живо дали и до колко такъв монитор би ми вършил работа. Благодаря предварително.

Благодарността е служебна, а бирите са си от мен [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Накой с хубав монитор EIZO в Пловдив
Дата:   19-03-08 10:25

Лоша работа - на никой не му се занимава[smilie10]

Автор: nsirakov   
Дата:   19-03-08 10:32

ИВО

Автор: dau   
Дата:   19-03-08 10:33

Иво има ли еизо вече? [smilie8]

а иначе какъв е проблема да дойдеш до сф, на място при вносителите и да поискаш да гледаш? [smilie10]

Дата:   19-03-08 10:46

Абе ходих в София, отидох до вносителитена ЕИЗО, изтупках се като световен шампион в Техвижън и казвам: дайте ми да ви видя мониторите. А там 10 добре облечени жени и мъже зад бюра с по един компютър на тях ме гледат и един пич идва и ми казва: "ами ние продаваме на нашите дистрибутори, вие компютърна фирма ли сте?"
Аз все още нахакано: "ами не, ама сме дизайнерско студио и искам да ви видя мониторите."
Момчето се усмихва търпеливо и казва: "Кой по- точно монитор?"

...

Качи ми един 15 килограмов монитор до четвъртия етаж от склада им и ми го разопакова и го пусна, но аз вече толкова се бях притеснил и толкова време ме чакаше шофьора долу, че го погледах набързо и като нямаше с какво да го сравня ми хареса на фасон, но толкоз. Аз си мислех че тва е компютърна фирма или поне имат шоурум, където мога да искам да ми пуснат една и съща картинка на няколко монитора, да гледам да сравнявам...
Та така, сега искам някой с преки впечатления да ми каже и да ми покаже [smile]

Дата:   19-03-08 10:49

А завчера минах през един приятел дето има фотоателие и момчето ми каза, че даже тези дето се водят от графичния клас - КалърЕдж (CE) за по ~3000 лева били много зле. Всичко под CG не ставало да се гледа цвят надеждно на него. И това вече съвсем ме хвърли в тъча и се видях принуден да търся трето мнение, а и с очите си да се убедя.

Автор: vga   
Дата:   19-03-08 10:59

съвсем скоро е Опто-Фото-Видео салона. вярвам че и Ейзо ще се представят там. поне на Байт експо бяха, подозирам че и сега ще са. бяха строили тогава много монитори. иначе все пак не каза за колко пари става дума, защото аз си имам един фаворит на ЛГ или пък защо не Делл/Епъл 24 инчовия?

Дата:   19-03-08 11:04

вземете си мак ве [ezik]

Дата:   19-03-08 11:06

Ами нещо към 2000 +/- 500 кинта примерно говоря. А това за салона е интересно - кога и къде ще се проведе трябва да видя.
Гледах тези епълските, и цената им е супер, но ме отказа това, което четох че са си за макчета правени - даже нямат драйвери за виндосите, да не говорим че отделно се купувало някъв преходник (нали специалните и уникални куплунги и файлови формати са специалитет на двете най- комерсиални и фасонджийски фирми за електроника - Епъл и Сони, който преходник да може да си включиш красивия епълски монитор на обикновен ДВИ изход. Отделно ако прескочиш всичко това и имаш късмет да ти го познае пц-то, едиснтвените неща, които можело да настройваш били брайтнес и контраст, щото всичко ставало софтуерно - даже копчетата не работели ако не е закачен на макче [smile]
Може и да не е точно така, но и половината да е вярно, пак ме отказва да им ползвам затворената система.

Автор: magnifico   
Дата:   19-03-08 11:13

2metraninja, и аз така си мислех за епълските, но дори и на сайта са си написали, че мониторите им бачкат с ПС, просто трябва да имаш модерна видеокарта...копчета не ти трябват да бъзикаш[smilie18] Настройваш си го с калибратор и тва е[smilie24]

Автор: vga   
Дата:   19-03-08 11:27

първото което е Епъл работи с ПЦ. системата не е затворена. второто-в първия пост съм написал че имам фаворит ЛГ, греша, НЕК исках да напиша. ето виж този модел - http://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/nec-2690wuxi-p9372537.html . гледах го на байт експо-то и ми хареса ако не повече то поне колкото Ейзо. фантастичен монитор. и е в лимита на парите. другото което е - на Опто - Фото - Видео салона има намаления. там 5-10 процента не знам, дребно но ти става приятно [smilie6]
Нека е и малко по-голям 26 иначе което според мен е добре дошло. сега се мъча да се сетя кой модел на Делл, 24 инчов, разправяха че бил същия като на Мак... ама не мога. също чудесен монитор.

Дата:   19-03-08 11:27

Хмм.. ми картата ми е модерна - някаква 8500 ГТ. А ти самия ползваш ли епълски монитор? И за копчетата пишеше че точно за калибрирането не може да се прави на пц. Не знам [smilie11]

Дата:   19-03-08 11:36

вярно че с пц е малко играчка, ама аз казах вземи си мак, не вземи си синема дисплей [ezik] да не говорим че програмките ще ти работят по-бързо и стабилно отколкото под уин [smilie24] [beer]

Дата:   19-03-08 11:50

Абе тва за пц вс мак е друга тема, мен ме учудва че няма никой с хубав монитор в Пловдив дето му се занимава - може и на лично съобщение.

Дата:   19-03-08 14:55

Хайде де - толкова профита има, на какви монитори гледате?

Дата:   19-03-08 15:08

ами ти бачкаш в тази сфера, би трябвало да знаеш познати нещо, кой къде какво има [smilie10]

Автор: ALBIREO   
Дата:   19-03-08 15:17

Аз мисля да заложа на NEC 2690WUXi [shtrak]
25,5" с резолюция 1920х1200. Покрива 92% от sRGB. Матрицата е H-IPS...
Повече инфо - google [shtrak]

Дата:   19-03-08 15:17

Дърти црт-та или макчета ползват хората, не съм видял никъде хубаво ейзо. До мен точно има 2 много приятни сонита със с-ипс матрички, но аз нали съм си харесал тея ейзота - та затова питам кой има да ги разгледам подробно.

Дата:   19-03-08 15:22

ами взимаш колоредж и това е там лабаво няма и без да го гледаш, особено последния 24" който беше... мелачка монитор...

Албирео ти не се излагай взимай това

http://store.apple.bg/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/1/wo/N79uhXXobVKcmWlBLtoFC0/0.7.1.18.0.0.2...

Автор: dedopop   
Дата:   19-03-08 15:25

Имам евтино EIZO, но съм на 50 км от Пловдив.

Автор: ALBIREO   
Дата:   19-03-08 15:26

дау - неща ябълка. Ще заложа на 2 х Xeon Quad [smilie7]
Как мислиш, два процесора с по 4 ядра, дали ще ми върви ICQ-то? [smilie7]
(малко сменяме темата)

Вместо NEC бих избрал Eizo, ама за тая цена на почти 26 инчовия НЕК...

Дата:   19-03-08 15:34

ами то хубаво ще избереш, ама като му боднеш бозата накрая пак ще насереш всичко...

а като цена ще ти дойде мноооого нагоре

Дата:   19-03-08 15:35

ооо забравихме и софта, мака + един аперчър за 300лв и повече нищо не ти трябва, за бозата... хмм [smilie8]

Автор: Kanonir   
Дата:   19-03-08 15:41

Слушай ВГА за НЕК-а, за мен е по-добрият избор от ябълката.

Автор: asahi   
Дата:   19-03-08 15:44

Доста бързо ги отхвърляш хубавите монитори. Какво очакваш? Наситени цветове, мега контраст, яркост? Използваш ли някакъв софтуер за оценка? А хардуер?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »