Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Съвет за лаптоп
Автор: Stoyan_5   
Дата:   19-03-08 10:32

Мисля си за нещо такова:
http://www.comtradebg.com/asus-f3uap066-series-p-1889.html

Дали, че ще ми върши работа за ФШ, и дали може да се намери нещо по-добро за тези пари?
Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за лаптоп
Автор: todorov   
Дата:   19-03-08 10:57

Не този очаквай този лаптоп да ти върши работа за ФШ...Визирам екрана. Трябва да скочиш на доста по-скъпа машина, за да получиш читав екран. Умножи цената по 3.

Публикацията е редактирана (19-03-08 10:58)

Автор: deyan_stoev   
Дата:   19-03-08 10:59

За тези пари по-добро, надали. Иначе за ФШ ще си ОК с това.
Макар че Асус според мен не е особено добро решение за лаптоп. Защо не погледнеш и някоя Тошиба, нямам много поглед върху тях, но доколкото съм чувал е малко по-добре. Иначе ако си намериш Sony Vaio Ще си най-доволен.

Автор: navy   
Дата:   19-03-08 11:06

Как беше лафа: ... си гали вайото [smilie18]

Дата:   19-03-08 11:32

Благодаря за съветите!
Не съм наясно с процесорите.
Това в случая двуядрен ли е, и означава ли, че ще работи на 2х1,8 Гх?

Автор: dau   
Дата:   19-03-08 11:41

двуядрен е, честотата на процесора не се удвоява, сложи му още 1ГБ рам и ще работи прилично, но не знам какви са ти изискванията за сопата и колко ще го товариш, иначе най-тясното място за мен е екрана и видеокартата и е важно какво ще правиш после със снимките, ако си ги качваш в уеб само, нямаш грижи

Дата:   19-03-08 11:44

... снимките са си за мен.
А каква е причината тогава да е двуядрен, след като ще работи на толкова ниска честота?
Изобщо какво ни носи това "двуядрен"?

Автор: Ninety   
Дата:   19-03-08 11:44

Съвсем приличен е.Аз съм с по слаба конфигурация и си работя перфектно.

Автор: yoggi   
Дата:   19-03-08 12:30

за съвсем любителски снимки този лаптоп става, но имай предвид, че мониторът му е зле и цветовете, които ще виждаш няма да са съвсем реални, видео картата също е кофти

така и така в този ценови диапазон няма хубаво видео и монитор, но поне вземи Core 2 Duo като процесор и поне 2 гб рам с малко доплащане
разликата ще е голяма в производителността, не си струва да пестиш от процесор, ще ти излезе по-скъпо в последствие

Публикацията е редактирана (19-03-08 12:32)

Автор: PolarBear   
Дата:   19-03-08 12:35

Стояне, преди всичко обмисли защо ти трябва лаптоп за шопа. Ако искаш да обработваш снимки извън офиса или дома си - тогава ти трябва не само сериозна машина, но и с добър монитор. Сега ще скокнат професионалистите и ще кажат, че лаптоп с достатъчно добър екран няма, но и така да е, все пак има разлика между много лош и почти поносим, нали? Лошото е, че подобни лаптопи струват прекалено много.

Ако просто това ще ти е основния компютър - нещата са по-лесни. Всеки среден лаптоп ще ти свърши чудесна работа. Обърни тогава внимание само на видеокартата. И вместо да даваш 2-3К лв в повече за лаптоп във висшия клас, вземаш му един приличен 19" външен монитор за около 700 лв.

Дата:   19-03-08 12:35

На сонито екрана е един от най-хубавите, които съм виждал за лаптоп [smilie7]

Ако парите не са проблем, вземай мак [smilie3]

Дата:   19-03-08 12:36

А, дам, имам ХДТВ изход - идеален начин да си пуснеш снимка в голяма резолюция на домашното ХДТВ ТВ вечерта на чашка коняк [beer]

Дата:   19-03-08 12:45

я Георги да обади за лаптопа за екрана

Стояне представи си поточна линия която обработва нещо

имаш линия която се движи с 10 метра в минута, имаш вариант да я забързаш на 12 метра в секунда или да сложиш до нея още 1 и да работят 2те паралелно, горе-долу това е и с двуядрените

Автор: yoggi   
Дата:   19-03-08 12:47

колкото до въпросът ти за двуядрените процесори - най-просто може да се каже, че имат по-добра производителност и се нуждаят от по-малко енергия - имаш 2 ядра в един чип, те може да ползват и един кеш в някои реализации
съответно и тактовата честота е по-ниска
вече между интелските и амд си има специфични разлики, но core 2 duo е уникален процесор :)

Публикацията е редактирана (19-03-08 12:52)

Дата:   19-03-08 12:51

[smilie7]

Дата:   19-03-08 12:59

нейви не каза на лаптопа каква ти е матрицата и кой я е правил, що ли ми мирише на TN+film [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   19-03-08 13:08

Страхотни сте!
Много Ви благодаря на всички!
dau - добих представа за двуядрените, 10х!
Иначе си имам машина стационарна с "еноядрен"[smilie5] 2,6 Гх, видеокарта 1650Х, 19 инча МАГ и съм доволен.
Лаптопа ми беше детската мечта - просто да си имам ...

Дата:   19-03-08 13:14

Стояне туй малко безсмислено така...

ако искаш просто да си имаш вземи си едно EEE P, ще можеш и в джоба да си го мъкнеш, а с останалите парите от цената на този лаптоп, ще си ъпгрейднеш сериозно десктоп машината [smilie24]

Автор: PolarBear   
Дата:   19-03-08 14:49

детските мечти са свещени. жалко, че някои осъществяваме късничко, когато най-сетне имаме повече възможности. както казват - предимствата на средната възраст.

купи си каквото ти е на сърце, но когато го ползваш за снимки по-сериозно, включвай външен монитор. само гледай видеокартата да е прилична.

[beer]

Дата:   19-03-08 15:30

Дам, което ти е на сърце е най-правилното [smilie7]

Дау, ма ти снощи сериозно клъвна, а?
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   19-03-08 15:37

мда нейви омазал си се пак и сега аз съм бил клъвнал [smilie18] [smilie18] [smilie18] ами не се съмняавам че на капака на вайото може да си си лепнал лепенка бравия и да си вярваш [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: mixmike   
Дата:   19-03-08 15:39

19 инча МАГ и съм доволен

щом е тъй - дисплея на който и да е лаптоп ще ти се стори като "прозорец към света"
Взимай смело!...не се шегувам!

Може да добавиш още РАМ да стане 2ГБ...поне е евтина в момента[smilie24]

Дата:   19-03-08 15:48

Дау, вчера се върза като първия човек на планетата, но това няма значение [smilie7]
Толкова лаптопа смених, толкова много съм гледал, просто всички са един дол дренки.
Едните имат един плюс, другите - друг минус.

Ако на човека му е мечта, която свързва с РАБОТА на фотошоп - визирам първия пост, то тогава да взема корава машина.

Като се купува лаптоп човек трябва да има определени изисквания.
Сега, ако кажа да вземе ФЗ серията на вайо няма да излъжа, че ще остане много доволен.
Процесора е много корав, 7-ма серия, чист двуядрен, нотбука е тих и студен, не може да разбереш че работи, тънък е, красив е, да, много е красив - тука нали говорим за детски мечти хе хе, много ми харесва дизайна, пипнат отвсякъде, абе сони бе... хи хи хик, шасито е такова, магнезиево ли беше забравих, ама не се гъне и скърца като другите нотбуци, капака и той от лек метал, екрана защитен... сигура съм за металите, понеже зимата беше на студено бая и после 4 часа се аклиматизира и стоя леден ха ха ха...
Екрана на този модел няма добър ъгъл, но това не ме касае, защото само аз си го гледам. А от ъгъла който го гледам картинката е много готина, Х-блек е [smilie3] , има ХДМИ изход за фул ХДТВ, видеото му е отделно, 8-ма серия, директх10 там, дет се вика игрите хвърчат, абе адски шавлив е, кефи ме на макс [beer]

Автор: todorov   
Дата:   19-03-08 18:19

... и резолюция 1280х800 при 15,4" инча за ФЗ серията на Вайо...,
я чакай да си погаля моята железарка [smilie5]

Публикацията е редактирана (19-03-08 18:20)

Автор: solo5   
Дата:   19-03-08 18:34

ако изчакаш някой месец след юли се очакват лаптопи с 4 ядрени процесори от Интел [smilie5]

пак от Интел се канят да пускат скоро и 6 ядрени процесори (но не за лаптопи)

а до 5 години - 80-ядрен процесор [smilie10]

http://www.itninews.com/news.php?readmore=1245

Публикацията е редактирана (19-03-08 18:35)

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »