Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Канон А720 IS - шуми
Автор: mandata   
Дата:   13-03-08 22:31

Купих си това Канонче, след големи проучвания във форумите на фунции и възможности, но не съм много очарован. Апарата е на 1 седмица, но вчера дочух, че бръмчи. Приближих го до ухото и се чува жужене - помислих си, че "мощния" процесор Digic III го издава и е нормално, но днес преглеждах клип и забелязах, че шума го има и в клипа - много неприятно жужене. Това дефект ли е? или направията на апарата е такава?

Отговори на това съобщение
 Re: Канон А720 IS - шуми
Автор: prism   
Дата:   13-03-08 22:52

Дефект е, най-вероятно нещо вътре не е затегнато или направо се е счупило. В такива случаи най-често се сменя бройката, мисля.

Автор: enigmata   
Дата:   13-03-08 23:15

Бръмченето може да се дължи на стаблилизатора, поне канонските обективи със стабилизаця, леко "бръмчат" [smile]

Дата:   13-03-08 23:45

Сега направих ново прослушване - при преглед на снимките - няма шум, но в режим на снимане шуми дори и при статичен апарат. Както си го слушах и хоп - изчезна - помислих си ха - оправисе но НЕ - изгасил се е LCD-то. Значи има шум в режим на снимане, когато работи екрана - вашите Канони бучат ли така?

Автор: fff   
Дата:   14-03-08 00:13

И преди съм писал тук за това.
При много тиха обстановка с апарат до ухото съм остановил същото жужене при pana fz-4 и canon a540. При спиране на екрана жуженето престава.

Автор: dideron   
Дата:   14-03-08 17:42

Вярно че екрана бръмчи -имам Канон 710 ИС но не ми беше направило впечатление.Сега го включих и като го сложих до ухото-бръмчиииииииииии.И като се изключи екрана бръмченето намалява наполовина но не престава
,чак като се изключи апарата шума спира.
Не знам какво се получава при клиповете ,дали се забелязва тоя шум,защото моите клипове са снимани все в шумна среда.
Нека да бръмчи важното е, че прави много хубави снимки и клипове.Снимай и да не ти пука.[shtrak] [beer]

Автор: icikonti   
Дата:   14-03-08 17:47

Шуми Марица.... окървавена..... и т.н.

Автор: dideron   
Дата:   14-03-08 17:51

В началото ,когато взех моя апарат и аз бях много разочарован,най-вече от цветовете на снимките.Но после едно момче в едно фото ми го понастрои малко и ми каза да не снимам на ауто, а в режим Р-програмен.Той позволяма доста настройки и снимките стават хубави.Просто си поиграй с настроиките.Като му свикнеш ще го харесаш.Много интересно -имам Кодак 7630 сега го слушах-той НЕ бръмчи.
Явно това е някаква канонска болест.

Автор: pafkataa   
Дата:   14-03-08 18:24

бе жужат/бръмчат си те ..стига да не е като будилник [smilie5] няма проблеми [smilie24]

Публикацията е редактирана (14-03-08 19:59)

Дата:   15-03-08 12:49

Някой да каже Канон SX100 IS - има ли това бучене, че си мислих него да взимам. Ако го няма обявявам този за продажба.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »