Автор: mihajlov2
Дата: 10-03-08 08:53
Честно казано, много скоро не съм ползвал светкавицата ,но мисля , че ТТЛ-ът си работи много добре във всички режими на камерата. Важното е да включиш светкавицата в режим Ауто, а не в режим Мануал. Освен това ТТЛ-ът работи, когато главата на светкавицата е в нормална позиция - т.е. право напред и когато не е издърпана навън допълнителната матова разсейваща пластина - намира се отгоре отпред на главата. Когато снимам с отразена светлина - от тавана или от стена, обикновено задавам корекция на силата на светкавицата в плюс 0,66 или 1.0 ЕV.
Още нещо с Панасоника в режим серийна снимка светкавицата прави 3 последователни кадъра, т.е. светвания.
Относно батериите - ползвам най-тривиални акумулаторни никел-метал-хидридни батерии Санио Енелоп 2000 mAH. Времето на презареждане между снимките зависи от общата осветеност разбира се и средно не е много дълго - от порядъка на 2 до 4 секунди при напълно заредени батерии. След дълга серия от снимки със светкавицата през кратки интервали - над 100 например, времето естествено се удължава. Също при намаляване заряда на батериите времето на презаряд се увеличава, но според мен това става след повече от 200 снимки примерно.
|
|