Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с фокусиране Tamron 28-105/4-5.6
Автор: ivansa   
Дата:   04-03-08 10:49

Описание: Обектива е с едни и същи настройки на 105мм фокусирам на на максимално близка точка, всичко е ОК.
вдигам апарата да фокусирам на далечна точка (около безкрайност), апарата оптва да фокусира но не успява, премествм на междинна точка, или намалявам фокусното разстояние (около 50мм) фокусира нормално, премествам отново на далечна, отново 105 и фокусира нормално. При връщане обратно на бизка точка фокусирането няма проблеми. Пробвах с Canon 75-300 - този поблем не се проявява. Не е толкова голям проблем да правя упражнението фокусиране на междинна-далечна точка, но така ли трябва да е.
Можете ли да дадете съвет, проблема в тялото ли е (EOS 30e) или в обектива и сервиз в Габрово и околностите където да го занеса да го оправят.
Ако има някой добър човек в Габрово с Canon, да направя тест с друго тяло, за да разбера кое трябва да пратя на сервиз, тялото или обектива ще съм много благодарен и ще [beer] .
Предварително благодаря на обадилите се(писали по темата).
Поздрави

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с фокусиране Tamron 28-105/4-5.6
Автор: Svsvet   
Дата:   04-03-08 11:02

Здравей, в Габрово съм с 30D, ако искаш да дойдеш до вкъщи да направим проба, пиши на лични!

Дата:   04-03-08 11:18

Дай телефон за връзка.
Аз съм на автогарата в Глобалком.
0888374617

Автор: Svsvet   
Дата:   04-03-08 11:25

имаш л.с.

Автор: tochnia   
Дата:   04-03-08 12:27

Пробваи да фокусираш нещо контрастно при добра освтеност, и да не е на едноцветен фон.
Понякога това което си описал се получава при несветлосилни обективи когато се опиташ да фокусираш нещо в небе, вода или с нисък контраст [smilie8]

Дата:   05-03-08 10:36

Пробвах обектива с тяло EOS 300x(лентово)- показва същият проблем.
Пробвах обектив(canon 28-90) с моето тяло - работи перфектно.
Не съм пробвал с цифрово тяло.
Пробите ги направих навън(добри светлинни условия).

МОЛЯ, дайте адрес, телефон или друг начин за контакт с човек, който може да реши проблема.
Където и да е в България(куриери има).

Благодаря.

Автор: makenzi   
Дата:   07-03-08 23:24

Човече това ще ти е за урок повече да не купуваш тамрон[smilie7] И аз се преебах с тамрон сега си го бия в главата.Разбира се може да има и читави бройки,ама треа да хвърляме боб сигОрно[smilie11] [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »