Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Metalic фото хартия....въпрос !
Автор: rlk   
Дата:   05-03-08 06:34

Кой е ползвал и ползва такава хартия за печат? Интересува ме дали изобщо може да се печата с мастилен принтер и дали има някакви особенностти за печат в сравнение с другите (гланц, мат и т.п.).

Отговори на това съобщение
 Re: Metalic фото хартия....въпрос !
Дата:   06-03-08 06:13

Ама че въпрос съм задал!? Май никой дори и не е чувал за такава хартия или какво!? Изумен съм...... а и съвети съм трънал да търся.

Автор: muu   
Дата:   06-03-08 08:19

а така! скарай се и веднага ще ти отговорят на въпроса...

Дата:   06-03-08 10:15

Не се карам !!! Но понеже всеки ден преглеждам какво се обсъжда във форума, рядко (почти никога) пиша, голяма част от махленските приказки са повече от необходимото нормално или как да го нарека и когато попитам нещо сериозно няма отговори. Това ме възмути. Не че е кой знае какво, но все пак. Човек да съжали, че се е отнесъл сериозно (а виждам има и много други като мен които сигурно съжаляват в последствие, че са пуснали тема). Както и да е, надявам се да има някой да знае нещо по въпроса и да помогне с някаква информация.

Автор: Lighter   
Дата:   06-03-08 10:50

За такава хартия съм чувал, но тя не става за принтер, а за класически фото процес. Идеята е следната:
Под емулсията се поставя метално фолио с отразяваща способност по-голяма от бялата хартиена подложка. Това дава възможност в тъмните области да се виждат повече детайли. Има и страничен ефект :) определено метално усещане!

Автор: flipbeat   
Дата:   06-03-08 11:59

пускал съм един-два залеза на такава хартия-страшна работа!

Автор: forcomnet   
Дата:   06-03-08 12:09

Чичко Google казва, че има такава хартия за мастиленоструйни принтери... златна и сребърна. Придава метален блясък на металните повърхности като златни или сребърни свещници, прибори, кристални полилеи, бижута и т.н.
Така казва Google.

Публикацията е редактирана (06-03-08 12:16)

Автор: 3DFEN   
Дата:   06-03-08 19:46

Наскоро се продаваше такава хартия.
Но както казва:

Автор: forcomnet
Дата: 06-03-08 12:09

тя придава метален блясък на метални предмети и може да се поолзва за определени сюжети.
Обикновенно при мастилките изображението зависи от основата.
Направи си проба: една и съща снимка върху обикновенна бяла хартия и после върху някаква цветна хартия. Виж разликата.

Автор: portradamus   
Дата:   06-03-08 22:48

Аз от една година, че и повече, само на такава хартия печатам. В Адорама ги правят по класическия процес. Хората като видят снимките и им изкачат очите. Струва повече от нормалната хартия, но си струва парите.

Автор: da.fo   
Дата:   06-03-08 23:17

Наскоро си купих едно руло хартия тип сребърна за формат 20/30 но става само за класическата фотография. Цената и е двойна спрямо нормалната.

Дата:   07-03-08 03:54

portradamus написа:

> Аз от една година, че и повече, само на такава хартия печатам.
> В Адорама ги правят по класическия процес. Хората като видят
> снимките и им изкачат очите. Струва повече от нормалната
> хартия, но си струва парите.

Искаш да кажеш, че печаташ сам на такава хартия купена от Адорама или поръчваш те да ти печатат на такава хартия?

Има ли някой да покаже линк за закупуване на такава хартия за мастилено-струйни от САЩ?

Автор: portradamus   
Дата:   07-03-08 06:22

rlk написа:

>
> Искаш да кажеш, че печаташ сам на такава хартия купена от
> Адорама или поръчваш те да ти печатат на такава хартия?

Адорама печата. Аз снимам.

Автор: n1x0n   
Дата:   07-03-08 16:07

Във Вранос преди време ми предложиха подобна хартия, имат я в наличност.
Аз не съм си играл с такава от времето на Сибахром-а, но категорично изглежда сполучливо само с много малък процент от кадрите.

Автор: alexstudio   
Дата:   07-03-08 23:05

Има истинска фотохартия... Ilford Ilfochrome Classic - Super Glossy [smile]Cibachrom...
Супер брилянтност, супер цветове и метален оттенък...чак дрънчи на метал и не можеш я скъса с голи ръце...[beer]
Но трябва да си поизцапаш ръчичките в тъмната стаичка...то на принтер 'пластмасова'работа...[smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »