Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какво ще кажете за този студентски филм
Автор: exo99   
Дата:   29-02-08 13:21

Какво ще кажете за този студентски филм "ДЪЖДОВНИЦИ", правен от второкурсник в НАТФИЗ , с участието на студенти от театралната академия ?

http://www.vbox7.com/play:4f28e568

Отговори на това съобщение
 Re: Какво ще кажете за този студентски филм
Дата:   29-02-08 13:24

[smilie24]

Публикацията е редактирана (29-02-08 13:25)

Автор: ejko   
Дата:   29-02-08 13:58

Миииии за студентски може би става. Все пак те са имали зададена задача най-вероятно. Но и тук...както всеки път като гледам филми на студентите от Натфис и се чудя..., каква е главната идея на цялото това...! Проблема според мен е че в училище не се учи достатъчно задълбочена как се пише есе. Без значение колко невероятни са сравненията, метафорите и всички литературни похвати, все пак най-важното е да има обособена идея. Разбира се това не е чак толкова задължително ако вече си много гениален, но малко от нас са...! "ДЪЖДОВНИЦИ"... става, това е, но ако не беше БГ и студентски, щях да се ядосвам за пропилените 20 мин. А главната идея малко ми избяга..., както и финала...! Той можеше да заключи нещата, но пропусна да го направи. Все пак благодаря за линка[smilie24]
надявам се не е твой и да съм те обидил...

Автор: Coincidentia   
Дата:   29-02-08 14:35

Честно ще си кажа - ИЗГЛЕДАХ ГО!
Трудно бе, но го направих...
Нещо операторчето се опита да направи няколко по-интересни кадъра, прибирането сутринта пред блока с лаещото куче беше леко в стил Аризонска Мечта...
А иначе това, което най-знаменитите режисьори разправят, е, че всичко се започва с това да имаш нещо да разкажеш... еми, сори, ама нищо не ми бе разказано.
Актьорите, както огромната част от българските такива, имат адски слаби и неубедителни гласове... абе, българска работка си е, сори, ама не е до пари, другаде е грешката [smilie2]

Автор: lakigo   
Дата:   29-02-08 15:15

Е дано следващите му - на автора - филми са по добри. Според мен също е неясна основната идея. Можеше да си поиграе поне и да вкара няколко по-ефектни транзишъна между кадрите. Иначе загуба на време, като във филмчето. ......... То и Тарантино не е лесен за гледане, ама мен лично ме кефи.

Публикацията е редактирана (29-02-08 15:17)

Дата:   29-02-08 15:24

А какво мислите за актьорите [smilie11]

Автор: Coincidentia   
Дата:   29-02-08 15:29

Най-ужасното в огромната част от българските актьори са гласовете - пълна трагедия, адски фалшиви, неубедителни, личи им, че играят, недостоверни... не се говори така в "истинския живот"...
А отделно от това нямаше някакъв момент, който да им позволи да изпъкнат - близки планове или каквото и да било... аз знам от опит (учил съм в НАТФИЗ година и половина), че съм пълна трагедия като актьор (не точно това ми беше специалността), но като ги гледам тях май не съм чак толкова фрапантно по-зле [smilie18]

Дата:   01-03-08 01:16

[smile] [smilie11]

Автор: forcomnet   
Дата:   01-03-08 02:37

Мнението ми напълно се покрива с Coincidentia.
В добавка.
Блудкаво и безвкусно като изветряла бира останала от вчерашния запой.
За съжаление нямаме вече свестни актьори и режисьори. От 15-тина години вече съм се отрекъл от българското кино. В нашето кино както и в този случай не харесвам разводняването на идеята и почти липсата на сюжет. Нещо което може да се изрази с една 3-5 минутна сцена се разтяга до 20-тина минути или цял филм и напълно загубва смисъла си по този начин. В добавка и неадекватното акцентиране върху сюжетните елементи води до пълен хаос във възприятието.
За актьорите не мога да коментирам... защото играта им е изцяло в ръцете на режисьора. Но има още доста хляб да изядат. Виждал съм и добри актьори в ръцете на слаб режисьор да показват слаба игра. Както и обратния случай не толкова добри актьори в ръцете на добър режисьор да се представят по-добре от очакванията. Актьорът е кукла (инструмент), а режисьорът кукловод. И най-добрата кукла да бутнеш в ръцете на калпав кукловод нищо свястно няма да се получи.
То и във фотографията май е така.
...
Животът е едно чукане... но май никога не знаеш ти кой си... чукащия или изчукания!

Публикацията е редактирана (01-03-08 02:48)

Автор: loki_in_disguise   
Дата:   01-03-08 03:01

В защита на актьорите мога да кажа, че не е само тяхна вината. Никой не ги учи как се играе в кино. А, то е тотално различно от театъра, просто друго изкуство с други средства и похвати. Да се каже, че гласовете им са слаби е все едно да се каже, че на българските фотографи апаратите снимат само едни такива грозни боклукчийски кофи...и то не много на фокус [smilie3]
Просто и на това не са научени, да не говорим, че озвучаването е кошмарно. А, когато сценария е измислен и претенциозен а диалога е неубедителен и фалшив...лошо!
За "Дъждовници"...ами, да. Скучно е. Има едни доста досадни дължини, но поне горе-долу разбрах за какво става въпрос (което не е малко за български филм), тоест историята беше разказана успешно. Вярно, че е доста наивно, но мисля, че момчето наистина е вярвал в нещата, за които разказва. Ако на двайсет години не се бориш, че Истинската любов съществува, кога?
Мисля, че има потенциал, стига сега да не го смачкат големите професори в техникума (Натфиз), и да го направят като останалите.
Претенциозен, сложен и скууучееен!

Автор: Map0   
Дата:   01-03-08 15:01

Определено е малко скучничко, на актьорите им личеше, че играят, сценария според мен не струваше, режисурата също, но опрератора ми хареса как си е свършил работата

Автор: caro-anton   
Дата:   02-03-08 15:02

Maй оператора най-струва. добре, че не станах артист...те не са убедени в това, което казват, горките.
сега се убедих окончателно в мисълта - като не можеш да играеш добре, поне играй бързо. тук направо ми се стори че е спряло времето. ама много спряло.
първите две минути от филма ми харесаха най-много. докато не почна диалога.

Автор: jack-of-diamonds   
Дата:   02-03-08 15:54

дължинките на кадрите трябва да скъсят. и оператора се е изложил на места, но все пак ... 2ри курс.

Автор: мара   
Дата:   02-03-08 16:26

не съм го гледал, ма ей ся ще го направя[smilie5] . имам само малка забележчица към критикуващите - учили са ви де се пълен член, ма научили ли сте се?[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: caro-anton   
Дата:   02-03-08 16:54

мапа,

знаеш ли колко ми е трудно да пиша на фонетична.... не е като на нормалната подредба, едва уцелвам буквите...

[shtrak]

Автор: stefan63   
Дата:   02-03-08 16:57

Поизгледах филма без звук и на мен ми хареса. Улових се, че се заглеждам как са снимани сцените с двама актьори -почти същия стил като по телевизията и киното в последно време - ха сега единия, ха сега другия актьор - според диалога. Ама туй сигурно е правилно (- да не се затруднява зрителят може би), а пък аз не съм от бранша, нищо не разбирам и дай ми на мене Чаплин.[beer]

Автор: stefan63   
Дата:   02-03-08 16:59

Почти ,ама не същия . И затова ми хареса.
[beer]

Автор: мара   
Дата:   02-03-08 17:13

caro-anton, лоша работа [smilie5] . на кирилица съм си просто "мара"...пък и въобще...а щом фонетичната транскрипция изкофтя правописа-пардон[smilie7] !
сега за филмчето: ам на книжовен български почти никой не се обръща към хората с: александър...адриан и пр. използва се звателна форма или галени имена(сашЕ,сашо; сандЕ,сандо напоследък бая ползват "алекс"). автоматично подобни обръщения правят речта тромава и неестествена. актьорите изглеждат притеснени и играта е насилена. на мен финалът ми хареса-само дет аз бих го пуснала да се изпикае, а не да лъска[smilie18] [smilie18] [smilie18] . един вид-"баси ква красота! пикал съм ви на нея!простаци!" тоз циничният момък - виктор ли беше? най-бива кат игра. инак...наивна работа и за 20-годишни. никога не съм попадала в толкова измислена ситуация....
операторът... ми не знам, реже глави на поразия-не е да се пуска широкоекранен филм по тв, та да е наложително, айде, нека го приемем за мода...по ю-туб не мога да схвана качеството, ма цветовете са кога как, няма някаква обща концепция. понякога е много хубаво на цвят все пак, а актьорите са красавци. главният герой почти няма мимика - зает е да не спира да е красавец. монтажът на звука е кошмарен. ай стига толкоз[smilie5] , че ще ме намерите и ще ме набиете [smilie21] [smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »