Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 принтерско питане...
Автор: muu   
Дата:   20-02-08 23:13

една муха ми бръмчи в главата...
дайте ми съвет, размислям върху идеята да си взема мастиленоструен принтер А3+... трябва да може да работи с различни хартии, примерно с акварелна. лошото е че няма много да се натоварва - десетина копия месечно. а, и да не е скъп.
при колеги съм принтил на епсъни и на НРта , не познавам тази техника и бая се чудя.[smilie8]

интересувам се от конкретни модели дето мога да купя в магазина +/- и друг опит от първа ръка.

благодаря предварително![beer]

Отговори на това съобщение
 Re: принтерско питане...
Автор: asahi   
Дата:   20-02-08 23:17

НР е по-устойчиво за такъв тип неопределена работа. Понеже си взискателен потребител ще се наложи да си правиш сам профили за екзотичните медии.

Дата:   20-02-08 23:23

подозирам че ще е врътка [smilie8] имаш ли идея за модел ?

Дата:   20-02-08 23:57

Последните 8-цветни.Преди време бях на една презентация и останах с приятно впечатление.
Врътката с профилирането е оттренирана.

Дата:   20-02-08 23:59

някакъв линк , евентуално с цени? профил за всяка нова медия предполагам се прави? какво е нужно за това?

Дата:   21-02-08 00:23

Фотосмарт от сериите 8ххх и 9ххх - харесай си нещо.
За профилите - спектрофотометър + софтуер. Или някой, който прави услугата - Гената, Еппълцентър, Адком, някои колеги от рекламните агенции.

Дата:   21-02-08 00:26

ей уан мач става ли? че ми е под ръка...

Дата:   21-02-08 00:32

Става. Особено ако ти е под ръка :)

Автор: DPV_Editor   
Дата:   21-02-08 00:33

asahi, HP Photosmart Pro B9180 беше този, който представяха тогава.
Добър избор, високо качество! [smilie24]

muu, при мен в редакцията имам А3+ отпечатъци от този модел на всякакви видове хартия и платно. Ако това ще Ви помогне да се ориентирате, заповядайте да ги видите.

Тествала съм и другите А3+ конкуренти на НР-то - Canon Pixma Pro 9500 и Epson Stylus Photo R2400. Имам отпечатъци на тестови скали и от трите модела, ако искате да видите кой как се държи в светлите и тъмните.

Поздрави,
Ваня Абаджиева

Дата:   21-02-08 00:39

[smile] благодаря, ще се възползвам при първа възможност.

Автор: n1x0n   
Дата:   21-02-08 00:43

Аз бих сложил HP-то последно в класацията... поне в този ценови клас.
Бих заложил на EPSON-a.

А профил ще ти трябва за всяка комбинация "мастило+хартия".

Дата:   21-02-08 00:45

И аз съм фен на Епсъна, но с калпавите хартии мисля, че термоглавите се справят по-добре от пиезото.

Дата:   21-02-08 00:46

n1x0n, и двата са хубави. [smile] И двата имат и предимства, и недостатъци. Аз затова предлагам на muu сам да види и да си реши.

А за профила - да! [smilie24]

Дата:   21-02-08 00:51

n1x0n, замислих се сега за твоята класация... Любопитно ми е, ти печатал ли си на НР-то, и ако да, защо го класираш последно в тази тройка? [smile]

Дата:   21-02-08 01:11

Мастилата Vivera са доста по-добри от досегашните опити на HP да правят редки пигментни мастила, но това не значи че са върха.

Отделен е въпроса, че HP винаги работят най-добре с HP хартии, а акварелните хартии не са им сила [smilie3]

Изобщо HP имат да поработят докато се качат на по-горна позиция в списъка ми.

Дата:   21-02-08 01:28

Хм... Защото на НР-то съм печатала на всички видове хартии и платно, които се внасят в България (вкл. и акварелна) и никак не съм останала с това убеждение. Говоря само за тези, на които пише НР.

Иначе специалните хартии тип Fine Art Paper всъщност са на Hahnemuehle. На същия производител са и тези, на които пише Epson и Canon. [smile]

По принцип всеки принтер работи най-добре с неговите си мастила и хартии. А що се отнася до принтер от този клас, честно казано, никога не бих използвала консумативи на друг производител. Обикновено гоня максимално качество, затова. [smile]

Имам тестови скали и отпечатъци и от трите, на различни хартии. Трябва някой ден да се видим да ти покажа. Ще е интересно. [smilie3]

Дата:   21-02-08 02:10

По принцип всеки принтер работи най-добре с неговите си мастила и хартии. А що се отнася до принтер от този клас, честно казано, никога не бих използвала консумативи на друг производител. Обикновено гоня максимално качество, затова.

По-принцип - зависи от гледната точка.
Едно е да "работи добре", друго е да "дава най-добър резултат на желаната медия". Мен лично ме интересува второто.

Второ, има мастила и мастила, хартии и хартии.
Фирми като Ханемюле и Моаб не си продават най-добрите хартии с чужд брандинг, така правят само с ширпотреба. Така че, в печатането на арт-фотография ползването на консумативи от "друг производител" е, в общи линии, без алтернатива.

Допълнително в полза на Епсън /най-вече/ и Канон са third party продуктите - RIP-ове, мастила, софтуер, CFS/CIS системи и т.н.

Нямам съмнение че НР ще настигнат лидерите в това състезание, защото са фирма с огромен опит, но личното ми мнение е, че това не се е случило още.

Дата:   21-02-08 02:26

[smilie3]

[beer] [beer] [beer]

Автор: nikidi   
Дата:   21-02-08 06:21

Наскоро си взех Epson R2400 и някои от оригиналните хартии
Enhanced matte photo paper
Velvet fine art paper
Не съм голям специалист, но мисля че резултата е много добър.
Собственик на фотоателие, който ме убеждаваше, че съм се набутал с тоз принтер се впечатли. А цените са си цени - и мерцедеса е кола, и трабанта е кола.

Дата:   21-02-08 08:25

а това дали става за нещо:
http://www.voodoo.bg/categories/273/products/740

или това:
http://www.voodoo.bg/categories/273/products/922

Публикацията е редактирана (21-02-08 08:28)

Автор: dau   
Дата:   21-02-08 10:35

аз бих си взел за мен Епсъна сега, от тези...

DPV_Editor може ли да се видят в редакцията свободно по всяко време? [smilie8]

Автор: 3DFEN   
Дата:   21-02-08 10:35

Според мен, определено Епсон

Въобще няма да съжаляваш.
Аз ползвам една стара бандура Ц80.
И съм предоволен.
Хубавото , е че през моя принтер минава и 400 гр хартия.
Аз лично не ползвам профили.
Печатам през Корел и копията са перфектни.
При мастилките качеството много зависи от медията, която се ползва.
При едни и същи настройки на принтера, като се пусне печат на един и същ файл резултата върху хартията е различен.
Обикновенно фирмите, които произвеждат хартии за принтери ползват Епсон.
Не съм доволен от хартията на ХП въобще.
Недостатък при Епсона е по скъпите консумативи.
Има вариат със система за подаване на мастило. Но все пак е хубаво да да се намери оригинално епсонско мастило на литър за да се върже сметката.

Дата:   21-02-08 11:09

нещата вървят към:
Epson Stylus Photo 1400
някакви забележки за машината? какви са и недостатъците пред два пъти по скъпите модели?

Автор: rorus   
Дата:   21-02-08 11:53

Аз имам последен модел Canon Pro9500 с 10 мастила. Има хубави хартии FineArt - матови. Цената на А3+ е около 7 лв. (без да включва принтера). За монохромен печат е много ОК. За пейзажи обаче Епсъна - по-добър. На Канона му е слабо червеното въпреки че има специална касета. С подходяща калибрация за 3-те марки - няма да видиш разлики в резултата.
Гледай цени и съпорт.

Автор: da.fo   
Дата:   21-02-08 12:02

ами той този модел(1400) е само 6 цветен[smilie23]. Ако се търси супер качество - Канон имат 10 цветна система. Добавени са - зелено,червено, сиво и фото черно мисля, че беше последното + онези 6те които са класика(черно,ейлоу,маджента,циан,фотомаджента и фотоциан). Аз имам 8цветен Канон Пиксма 9500 [smilie24]но ако сега избирам бих си взел подобен само , че с 10те цвята. Два нюанса повече не са никога излишни[smilie24]

Публикацията е редактирана (21-02-08 12:03)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »