Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Моля за избор, м/у EOS 5D и NIkon D2Xs
Автор: Myth   
Дата:   18-02-08 11:46

Здравейте,

имам задачатаа да избера за фирмата един от двата апарата Canon EOS 5D и Nikon D2Xs избора зависи и от това, какви обективи ще ми препоръчате за тях, въпроса е в това един обектив да не струва, колкото самото тяло в смисъл обективите, не трябва да струват, майка си и баща си. Не съм много наясно, но доколкото знам Фул фрейм, не стават с обикновенните обективи (не ми се подигравайте за неграмотноста ми в тази сфера) значи най-вероятно ще се вземат два обектива едно дълго варио примерно в диапазон 50-300 или 50-200 и един къс покриващ гамата до 50мм, вероятно и един супер широк обектив. Разбира се, на подобно тяло ще е малко смешно да се закачат някакви супер евтини без рязкост тъмни обективи. Но пък знам и, че свястните стъкла са и на супер цени. На базата на това, което съм написал бихте ли ми препоръчали, едно от двете тела и що годе качествени обективи за тях. Благодаря ви много.
Ааааааа надявам се да не ме вземете на подбив и да ми оспамите тематаа а да ми помогнете.

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за избор, м/у EOS 5D и NIkon D2Xs
Автор: dau   
Дата:   18-02-08 11:51

По-важното е какво ще се снима... за да се препоръча... ама така като слушам, по-евтино тяло и обективи ще е по-добре [smilie24]

Автор: asenr   
Дата:   18-02-08 12:06

Защо на теб са дали задачата да избираш? Ти ли ще снимаш? И трябва ли ти фулфрейм за това което ще снимаш? Аз бих отделил по-голямата част от бюджета за обективи.

Публикацията е редактирана (18-02-08 12:11)

Дата:   18-02-08 12:07

Ами то май така ще стане и избора ми, като че ли накланя към Никона, дори се замисляям дали да не се насоча, към D300, ви е какво ще кажете?

Автор: vga   
Дата:   18-02-08 12:11

ето какво те съветвам аз-не се насочвай към профи тяло Никон-няма да разбереш разликата. Купете Д300 със обективи 12-24/4 и един дълъг, бил той 70-200, яко стига бюджета, но мисля че ще е скъп, затова 50-200. чудес обектив, пък и стабилизиран. е, няма да е профи обектив, но и така като гледам изискванията не са за профи. 50-200 или 70-300, все тая, въпрос на вкус. не е срамно да се пита! но кажи наистина за какво ще се ползва за се ориентирам дали някой по-светъл или твърд няма да свърши по-добра работа.

Дата:   18-02-08 12:12

Хм, ами май да, не че се занимавам професионално, начинаещ любител съм, но аз съм човека във фирмата, който се интересува и занимава малко от малко с фотография. НО МИСЛЯ, ЧЕ НЕ ЗА ТОВА Е ТЕМАТА, НЕКА НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАМЕ. МИСЛЯ ЧЕ ВЪПРОСА, ЗАЩО НА МЕН СА ПОВЕРИЛИ ТАЗИ ЗАДАЧА НЯМА ОБЩО С ТЕМАТА, НИТО ПЪК ТОВА, КОЙ ЩЕ СНИМА.

П.П. Нека главните букви, по-горе не бъдат възприемани, като повишване, на тон или викане. Просто искам да помоля да не се отклоняваме от тематаа и да не се хвърляме в излишни спорове и дискусии, имам нужда оот помощ и мисля, че това е правилният форум.

Публикацията е редактирана (18-02-08 12:15)

Дата:   18-02-08 12:14

asenr написа:

> Защо на теб са дали задачата да избираш? Ти ли ще снимаш? И
> трябва ли ти фулфрейм за това което ще снимаш? Аз бих отделил
> по-голямата част от бюджета за обективи.
>

>
> Публикацията е редактирана (18-02-08 12:11)

Така поста ти добива друг смисъл, ами незнам дали ще ми трябва фул-фрейм, там е работата, но май така или иначе ще отпадне фул фрейма, защото едвва ли ще се отделят средства за скъпи обективи.

Дата:   18-02-08 12:18

Ами там е работата, че не се знае точно за какво ще се ползва, разбирай за всичко, първоначално. Казвам не се знае защото... ами диапазаона е доста широк.

Автор: papi   
Дата:   18-02-08 12:21

един Д80 или канон 30Д с повече оптика е по разумния избор според мен
както посочиха по важно е оптиката

Дата:   18-02-08 12:25

Д300 ще е минимума. От тук нататък май може да ме насочите, м/у двата модела на Никон.

Дата:   18-02-08 12:25

ето какво тогава, Д300 + 12-24 (1800 лв.) + 50/1.8 (220 лв) + 70-300 ВР (900 лв) + светкавица СБ800 (750 лв) и комплекта е готов. това ти е бюджетен вариант но няма да бъдеш ограничен при никакъв случай и ще можеш да снимаш всички. а и като се вземе на фирмата ще станат по-ниски цените, това са от фотопавилион-а. щом бюджета не позволява отличните обективи няма и смисъл от набутване за тялото-мисля че всеки тук ще потвърди това.

Автор: asenr   
Дата:   18-02-08 12:36

Извинявай, обърках "Предварителен преглед" с "Публикувай". Питах дали ти ще снимаш, защото на мен понякога ми купуват инструменти с които аз ще работя, а не ме питат с какво ми е по-удобно да работя или какво точно ми трябва да си свърша работата без да се срамувам после. А това че не се знае какво точно ще се снима може да обърне темата в общи приказки или "Канон срещу Никон". Дефинирай си малко по-ясно условието на задачката, че така звучи малко като каква техника ми трябва да снимам всичко при всякакви условия...

Автор: ecobo   
Дата:   18-02-08 12:44

При така поставен въпрос: Никона.
Про-тялото е далеч по-удобно, далеч по-трайно и по-подходящо за тежки условия - дъжд, сняг. Про-то си е Про [smilie5]
Вижте Папи продава един Д2х без пари в базара. Това че е употребяван да не те притеснява - железна машина е [smilie24]
Ако клониш към ФФ - виж моята обява за 1Дс [smilie3]

Дата:   18-02-08 12:47

Ами не наистина не се знае, фирмата се занимава с изграждане и проектиране на щандове за изложения, като това включва и изработката, на външната реклама на тези щандове, един вид вършим и рабоота, която се върши във всяка рекламна агенция. В повечето случаи клиентите си пращат сами рекламните фотоси, но абе... как да ти обясня понякога се налага и ние да снимаме, разни неща и се налага и да се вдигат на размер. Е как да ти обясня какво ще се снима?

Дата:   18-02-08 12:54

добре де, това което ти написах не те ли удовлетворява? кажи коя точка не пасва на изискванията да се помисли по друг вариант??!

Автор: Тед   
Дата:   18-02-08 13:10

"Автор: ecobo
Дата: 18-02-08 12:44

При така поставен въпрос: Никона."

Изцяло на обратното мнение.
По всички пунктовое, освен като"тяло", 5д е по-добро. Включително и последващата оптика.

Автор: dau   
Дата:   18-02-08 13:11

Кобо, аз за това питах какво ще се снима... може само в студио да щракат, може и за спортна редакция да е...

с това всичко доста странно...

300мм обектив на кроп не вижда много сми какво ще се снима....

Автор: setix   
Дата:   18-02-08 13:12

Myth, дай си бюджета и ще видим ...
Тед, 5Д е назад в сравнение с Д2х. А за оптиката - това е друг въпрос...

Дата:   18-02-08 13:14

setix, с кое е назад? Картинка? Шум? [smile]
Назаддд...........

5Д ФФ + готини стъкла като цена е много по-напред от никона. По-лесно за мъкнене по щандове[smilie3]

Дата:   18-02-08 13:14

Удовлетворява ме, бе човек, :-)хехе малко скъпи му се видяха обективите на шефа, та ще го мислим, хм да споделя само, че има възможност да се вземе D2Xs за около 1500-1600лв. незнам от къде но чисто ново, някъде от вън ще му го носят, съответно D300 за около 900-1000$ също, чисто ново. Бах маааа му ако може бих взел 10бр.

Дата:   18-02-08 13:16

1300 lw... D300 [smilie21] я да видим кой се "прекарал" [smilie21]

Дата:   18-02-08 13:17

Готини стъкла в истинският смисъл на думата едва ли ще се взимат.

Дата:   18-02-08 13:18

Тед написа:

> 1300 lw... D300 [smilie21] я да видим кой се "прекарал"
> [smilie21]
Тоя пост не го разбрах много добре, би ли пояснил?[smile]

Дата:   18-02-08 13:23

"D300 за около 900-1000$ също, чисто ново."
е пък това аз ли го написах ?

Дата:   18-02-08 13:37

Е аз съм го написал, щом казвам, че е така значи е така.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »