Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Колко кадъра правите за 1 снимка ?
Автор: cveti_boqnova   
Дата:   17-02-08 13:53

Здравейте !Искам да Ви попитам колко кадъра правите,за да се получи добра снимка ?Ще уточя-при снимане на човек за портретна снимка примерно.10,20 или повече кадъра ?[shtrak] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Колко кадъра правите за 1 снимка ?
Автор: GenaDP   
Дата:   17-02-08 14:06

Обикновено 1 е достатъчен...

Автор: Стоев   
Дата:   17-02-08 14:09

От един кадър - десет снимки[thankyou]

Автор: darksorrow   

26.7

Автор: d256h   

и 200 да направиш, ако не се подготвиш, все тая...въпроса ти е доста безсмислен, освен ако не пишеш курсова работа по статистика
[ezik]

Публикацията е редактирана (17-02-08 14:10)

Дата:   17-02-08 14:32

....е Гена ти си сигурно супер профи,а ?
А аз още се уча[smilie11] .Г-н Стоев,моля по-сериозно отношение към темата.[smilie5] .
d256h....какво имаш впредвид ?

Автор: darksorrow   
Дата:   17-02-08 14:35

въпросът ти е несериозен.

"добра" за мен е тотално различно, отколкото за теб, а добра за Демаршелие е тотално различно, отколкото за мен.

за какво изобщо питаш това?

Автор: ogimag   
Дата:   17-02-08 14:36

Цвети- пише се "Предвид" [smile] Питай Гената! И той ще ти каже! И Стоев... [smile]

Дата:   17-02-08 14:40

Ми ще ти отговоря с въпрос. Обясни, като ти отговорят 20 човека тук, това за какво ще го използваш? Нищо информативно няма да има! Ако те интересува нещо по осветлението при снимане на портрет, това е друга тема и трябваше просто да питаш за осветлението при снимане на портрет. Ако те интересуват разполагането на фонове (ако се снима в студио) просто питай за това....
Разбираш ли това, че един ползва 1 кадър за една снимка, а друг 10 кадъра, не ти дава никаква информация освен някакво число...затова питам, да не пишеш курсова работа по статистика!
[beer]

Публикацията е редактирана (17-02-08 14:42)

Дата:   17-02-08 15:02

...така ще имам някакъв ориентир.Преди снимах на лента,но сега съм с дигитален апарат.И започвам да се увличам.Поради тази причина попитах,за да се ориентирам.Тук разбрах,че затворът си има определени сработвания .Във форума има много хубави снимки и много лоши,а някои нямат никакви.[smilie18] [smilie18] .Като мен например.Не,не мога да кача снимка ,в която няма никава композиция и не е съобразена с много неща. Сега Гената снима мравки,което не е лошо.Трябва и те да се снимат [smilie18] Едно е да снимаш мравки ,а друго хора.Особено деца.Те променят изражението си за секунди.[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: e-mil   
Дата:   17-02-08 15:11

А ти знаеш ли Гената колко време уговаря мравката да застане в определена позиция пред камерата?

А на Стоев му е още по-трудно:

http://img215.imageshack.us/img215/1566/stoevspatkamodelreleaseim7.jpg

Автор: ecobo   
Дата:   17-02-08 15:13

1

Дата:   17-02-08 15:16

....определено на Стоев му е по-трудно .[smilie24]

Автор: praetorian   
Дата:   17-02-08 15:20

Истината е че дори при професионална фотосесия, независимо от подготовката от 100-200 кадъра, се подбират най-добрите 4-5. Изчисли си го процентно [smile]

Дата:   17-02-08 15:24

....ecobo....значи Кристина си я снимал само един път и тази единствена снимка си качил ?
Интересно.Аз бих направила цяла серия с нея.С малка промяна в настроението,за да има повече въздействие .Така мисля аз.

Дата:   17-02-08 15:27

Не ме разбра. Аз съм направил 30-40 снимки на Кристина, ама не са еднакви, всичките са различни. За този кадър съм направил "щрак" само веднъж [smilie5]

Дата:   17-02-08 15:27

.....а ето най-после добър отговор.[smilie24] Аз си мислех,че са много повече .Благодаря ти praetorian .[smile]

Дата:   17-02-08 15:34

Когато се снима модел, особено ако е начинаещ или с не много голям опит в занаята, обикновено първите снимки от сесията не струват, щото модела се притеснява, стяга.... До отпускането минават обикновено между 15 минути и 2 часа - индивидуално е. Най-добрите кадри се правят към края на сесията, поне при мене е така.

Дата:   17-02-08 15:35

Да, така е, децата са трудни обекти за снимане! Щом си с цифрова камера, значи имаш готов, вграден алгоритъм за снимане на деца или спорт. Това са два режима със следящ фокус и снимане на висока скорост. Обикновено тези два режима биха ти свършили работа...но за мен истински портрет, няма да може да се направи, ако седиш до навалица от играещи деца и ти ги 'целиш', да хванеш успешен кадър! Това ще е всичко друго но не и истински портрет в пълния смисъл на думата...иначе всяка мазня може да се нарече 'арт' и да се обяви за успешен портрет...
В мрежата има много сайтове с кратки напътствия, как се снимат деца и бебета. Покъртителна грешка за мен е да се снимат децата от горе надолу! На това, многократно се обръща внимание, във всички курсове за снимане на деца, да не се използва грешната посока на камерата (отгоре). Изперкалите майки от любов правят тази грешка най-често, така са заслепени от рожбата си, че гледат детето да е само в центъра на кадъра и да е на фокус, останалото....мххх
=================================
Важното е като се снима дете, височината на камерата да не е по голяма от тази на раменете му...но ще си намериш литература, там е казано по-добре..
[smilie5]

Дата:   17-02-08 15:41

....Ечо това съм го усетила.Имаше едно момиче с много голяма уста.И когато я накарах да се усмихне ефекта стана обратен.[smilie18] Получи се лоша снимка.Друга пък имаше издължен нос та се чудех от каква гледна точка да я снимам,за да не личи толкоз.[shtrak] [shtrak]

Дата:   17-02-08 15:46

d256h мислим еднакво по въпроса.[smilie24]

Автор: frenchev   
Дата:   17-02-08 21:37

Цвети много е относително това което питаш. Има значение как снимаш. Ако имаш някаква идея за портрет но нямаш дадения опит или модела няма дадения опит може да ти е много трудно даже и с 1000 кадъра. аз по принцип от сесия 200 - 400 кадъра в зависимост от опитността на модела избирам 4 - 5 най много до 10 кадъра ама това с голям късмет.

съвета ми е да снимаш един и същи кадър по много пъти докато стане. или ако имаш лаптоп или компютъра ти е там където снимаш си преглеждай снимките през 50тина кадъра. така ще видиш какво не ти харесва и ще можеш да го оправиш.

с деца и неопитни модели е най трудно особено ако нямаш никакъв опит. не мога да кажа че съм опитен или професионален фотограф но имам подход към децата и хората по принцип и това много ми помага. но най вече разчитам на късмета си и на случайността.

за този кадър примерно ми трбябваха около 50 кадъра
http://212.36.3.59/site_pics/199/e_1203276918_bebe2.jpg

с времето и практиката ще натрупаш опит и ще става по лесно. поне при мен е така :)

[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: Стоев   
Дата:   17-02-08 21:52

http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/IMG_0343.jpg

Автор: stoychev   
Дата:   17-02-08 22:47

Е, зависи. Имало е и пейзажи, на които съм правил 50 кадъра. [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   17-02-08 22:54

На някои панорамки и по 30 кадъра съм правил.
Когато дебна нещо движещо се също пуцам по-начесто.
За по-обикновени сцени 2 кадъра стигат, като по правило първият е по-добър.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »