Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Polaroid се сбогува с филма ; (
Автор: didesignbg   
Дата:   12-02-08 08:40

Полароид затваря един по един заводите си произвеждащи филм. Започват от заводите в САЩ, като до края на годината ще бъдат затворени и тези в Мексико и Холандия. Компанията която даде на света моментната фотография обръща гръб на филма. Още от историята тук.
През миналия месец първо Кодак, а после и Фуджи обявиха че повишават цените на филми и химикали с 10 до 30%. Фуджи стартираха сериозна кампания по изкупуване на малки производители свързани с класическата фотография.

Отговори на това съобщение
 Re: Polaroid се сбогува с филма ; (
Автор: ibex   
Дата:   12-02-08 09:24

няма повече да има филм [smilie2]

Автор: asahi   
Дата:   12-02-08 09:32

Споко, ще има. Нарядко и скъпо. Като виниловите плочи.

Автор: tnt   
Дата:   12-02-08 09:55

ех! Само веднъж снимах с полароид.... [smilie2] някъде няма ли залежала стока? [smilie8]

Автор: IvcheTo   
Дата:   12-02-08 09:58

[smile] голямо реване за тез филми - ми че те и кодак затварят заводи за лента ...
то взеха ,че и в киното да не ползват лента - за какво да произвеждат нещо , което не се продава ....

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   12-02-08 10:02

Аз нямам избор.
Ще снимам на филм докато окончателно ни извият и строшат ръцете. [smilie7]

(надявам се, няма да е скоро)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   12-02-08 10:03

Ако мастодонтите се откажат....ще доидат други.
Нищо се не губи [smilie7]
"Фуджи стартираха сериозна кампания по изкупуване на малки производители свързани с класическата фотография. "

Автор: icikonti   
Дата:   12-02-08 18:25

Ще останат гъвкавите малки фирми за производство на фотохимия и китайците![smilie10]

Автор: caro-anton   
Дата:   12-02-08 21:02

Ама Фуджи си правят моментални филми, много са им хубави.

Автор: bobihot   
Дата:   13-02-08 13:04

Аз си имам моментално ЦЦД

Автор: christotg   
Дата:   13-02-08 13:19

Китайски филми [smilie24] [smile]

Автор: deyo   
Дата:   13-02-08 13:45

Голяма работа. Който снима на филм - да му мисли [smilie3]

Автор: Prakticar   
Дата:   14-02-08 20:04

Ще има, ще има. Докато има кой да снима на филм, ще има и кой да го произвежда.

Дата:   14-02-08 20:14

Ще има и след това. Аз ще почна да го произвеждам.
Пък и става въпрос само за Полароид-ния филм.

Фуджи нали произвеждат Пак Филми?

Няма скоро да се загроби филма, вижте камо какви камерки се правят за филм. Има филмови общества, които просто няма да се оставят без филм.

Публикацията е редактирана (14-02-08 20:20)

Автор: Prakticar   
Дата:   14-02-08 20:21

Оки, тогава направо да си поръчам стотина 35мм велвии.
За количества даваш ли отсъпка?

Автор: shama   
Дата:   14-02-08 21:27

кофти е че любителите по-точно масата определят бъдещето на фотографията

Дата:   14-02-08 22:11

Това е много голям проблем. Но не е само във фотографията. Хората създадоха компютрите като изчислителни машини, но се сафирясаха, че това е една нова система за контрол - и като такава - за всяка техника измислиха цифров аналог, който да измести нормалната техника като морално остаряла.
Единственото нещо без цифров аналог е живописта, слава богу!

Хората не разбират, че като инвестират в цифровото, не инвестират в нищото.

Аз също снимам с цифров фотоапарат, но неща за работата или пък документи. Може би имам странни разбирания за възрастта си, но така ги чувствам нещата.

Техническият прогрес не е в полза на човека. Поне този, който е в името на парите.
Щото в момента мотото на хората е: Купувайте като бесни, за да сте в крак с модата.

Кой, например, преди 20 години си е мислел, да си купува нов фотоапарат на всеки 2 години или пък нов домашен телефонен апарат? Никой. Особено за телефона. Имаш си един телефон и той си бачка. А сега всеки си сменя телефона два пъти в годината, че да не изостане, все едно ще стигне донякъде с този телефон...

Целта е само да ни прибират парите. И да ни пробутват разни боклуци за качествена и модерна стока.

Автор: volokin   
Дата:   14-02-08 22:57

"Техническият прогрес не е в полза на човека."

НЕ съм съгласен с това твърдение. Прекалено крайно е. Няма панацея и човек трябва да мисли, както винаги е било.
Науката донесе атомната енергия, но и атомната бомба. Донесе самолета но и бомбардировача.

Каро-АНтон, вземи си един Цайс Икон и ще забравиш за апрат в близките 10 години.
Филмът няма да умре току така, причините не ми се изброяват.
Да напомня, Техникс след прекъсване на производството на грамофони за около 10-15 години отново произвежда такива, Сони, Денън и др. фирми се върнаха. Когато има търсене има и предлагане.

А шефът на фирмата "фоториглер" онзи ден ни спомена, че никога не се е снимало толкова чернобяло колкото сега.
Кодак както споменах пуснаха съвсем наскоро Т-Макс 400 нова емулсия...а само преди няколко години казаха, че няма да влагат повече пари в проучвания за аналогова техника.
Фуджи смениха в последните години велвията 100, 100Ф, сега ново 50...

Полароид? Никога не съм снимал с техни филми, изключвам естествено инстант филмите им, които обаче не са ми били никога интересни така или иначе.

Дата:   14-02-08 23:26

Аз съм за всичко ново, само да не ни пробутват разни шарени боклуци под претекст, че е модерно.

Иначе не знаех, че хората са хукнали да снимат черно-бяло. Странно. Поне в България нямам познати, които да снимат с такива филми. Даже като снимам и ми викат -ууу, как може такъв грозен филм да си взел... да събереш пари и да си вземеш цветен...
а той черно-белия да кажем ми излиза златен на фона на цветния...

Дата:   14-02-08 23:40

Опитах се да провокирам малко хората от форума, но хората празнуват, не като мен.

Иначе без техническия прогрес щяхме да сме още по дърветата. Или да сме на нивата в момента.

Гледам ги тия Цайс и ми се плаче. Само обектива (Планар 50 мм) струва колкото цялата Беса (юбилейната). Има защо. Имам време да помисля.

Публикацията е редактирана (15-02-08 00:03)

Автор: SHAMA   
Дата:   15-02-08 07:41

Вече никой не учи ами е на принципа проба-грешка. Затова е и такова новото на фото?!?!студиата в България от 1000 такива в [shtrak] София добрите се броят на пръсти

Дата:   15-02-08 10:44

Няма как да не се съглася с теб.
Сещам се как ходех до библиотеката да си преписвам разни книжки по фотография...
След това си намерих разни на руски, стари български, по-нови.
Сега всеки има фотоапарат по-хубав и скъп от моя. Гледам приятели - застанали смело срещу светлината да си правят снимки за спомен. Не някакви особено художествени, а обикновени снимки. И аз им казвам - бе хора, хванали сте четката на обратно, а искате да рисувате... Те ми викат - и така става.
И най-интересното - не му прави впечатление, че нещо не е наред.
Нищо не разбирам, наистина.
Имах един познат, толкова съм се смял, снима с един ДСЛР. И после гледам снимки, щото го гледам как се върти, чупи стойки и си викам - тоя ще е нещо особено.
Един диск със снимки - 8 имаха някакъв фокус, частичен.
Ама нищо не разбирам и сигурно така невеж ще си умра.

Дата:   15-02-08 10:49

shama,
моля те, обясни на мен и на останалите любители, можем ли да използваме Полароид-а за учене конкретно и как. Аз за това го използвах няколко месеца. Но ще се радвам да споделиш опит.

И освен това - как, според теб, трябва да подходи един любител фотограф към темата.

Автор: danny_falin   
Дата:   15-02-08 10:57

интересно ми е правят ли се още филмови тела ? или се доизживяват произведените бройки?
рано или късно ще бъдат пенсионирани поради амортизация, а тогава, няма тела за филм -> не трябва филм.

другото интересно е като няма да правят филм какво ще правят полароид ?
това е все едно майкрософт да спрат да правят софтуер [smilie5]

Публикацията е редактирана (15-02-08 10:58)

Автор: volokin   
Дата:   15-02-08 11:17

филмови тела се правят, Лайка с М7/МП/МП3, Козина с Цялата гама Фойгтлендър, Цайс Икон.
Никон Ф6 и две камерки за азиатския пазар.
Хаси/Фуджи средноформатни камерки.
Имаше тема за пусната от фуджи средноформатна телеметрична камерка, още не е излязла на пазара...

А ето ти страничка на Полароид да видиш с какво още се занимава тази фирма

http://www.polaroid.com/products/product_list.jsp?FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374302034565&sc=LCD-Fern...

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »