Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Платка за потвърждение на фокуса за Сони
Автор: PeterPAN   
Дата:   09-02-08 10:56

Благодарение на форумците Tarzan

и

Xaerial

Се сдобих (безплатно) с платчица за потвърждение на фокуса на КМ / Сони системата[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Платка за потвърждение на фокуса за Сони
Дата:   09-02-08 11:00

Та успях да я монтирам на един преходник КМ/Сони/м42 платката заработи и усещането е много готино. Потвърждава коректно фокуса!

Значи фокусирам си през Split Focusing Scrrena който също така допълнително си монтирах, но там по някога имам съмнения за правилното фокусиране и платчицата потвърждава дали съм фокусирал правилно![smilie5]

Има няколко проблема обаче от чисто механично естество!

Така че моля канонци да да споделят тяхния опит с 'Глухарчетата си'

Дата:   09-02-08 11:04

Значи проблемът е следния:

За да се монтира платчицата за потвърждение на фокуса при някои обективи задната част на обектива влиза много навътре в тялото около 1-2мм и платчицата изпъква много навътре и преходника с платчицата не може да се завие на байонета на апарата и за това о бектива не трябва да е навит до край на преходника което е кофти май.

Та решението което ми идва на ум Майстор да демонтира задната част на обектива и да я изпили с около 1.5мм.

Другото възможно решение е платчицата да се произведе с възможно най тънката дебелина мисля че можеше дебелината на платката поръчана в микрон 20 примерно да е 0.5мм и тогава този проблем може да отпадне и да не се налага пилене на обективи

КАНОНЦи МОЛЯ КАЖЕТЕ как е с вашите глухарчета?

PS. погледнах 0.2мм дебелина на платка супер, така че този проблем може да отпадне!

Публикацията е редактирана (09-02-08 11:06)

Автор: джъмбо   
Дата:   09-02-08 11:07

що се занимавате с глупости.....

накрая пак ще си вземете нормални обективи

Дата:   09-02-08 11:12

Та понеже вече имам работеща платка за потвърждение на фокуса, имам схема на Сони А100

ПИТАМ

има ли желаещи за подобни платчици да организирам производство на 20-30 бройки поне да си избия разходите и загубеното време (ако реша да го правя), то печалбата няма да снигне и за един обектив за съжаление (50бр. х20лв = 1000лв - даже и за смяна на системата няма да стигнат [smilie5] ) та така че идеята ми не е да печеля от цялата работа!

[smilie24]

Дата:   09-02-08 11:17

Ми що джъмбо вчера пробах един минолта 50/2.8 1:1 го даваше от около 2-3 см което е супер неизползваемо и набутване.

Имам един МФ 135/3.5 с макро пръстени 1:1 го постигам от 50см. верно става тъмен ма кво ти пука има светкавици за целата , при 2см от челната леща мойш ли да използваш светкавица[smilie5]

що да нямам екстра потвърждение на фокуса!

За пример Сигма 105/2.8 фокусира на 33см от матрицата като махнеш дължината на обектива 1:1 колко ще ти е не повече от 5-10 см и кво ша снимаш от толкова близо, нищо живо[smilie5]

Дата:   09-02-08 11:20

Що да не си използвам 400 с конвертор 1.5 = 600мм МФ и да имам потвърждение на Фокуса,

разбра се че всички Канонци си ползват конверторите 1.4 1.7 въпреки че са оплювани като супер мажещи [smilie5]

Публикацията е редактирана (09-02-08 11:20)

Дата:   09-02-08 11:21

ползвам никкор 105 вр за целта [smilie5] той не впечатлява жените щото размера си е все един и същт

Дата:   09-02-08 11:23

и от колко мин разстояние от челната леща фокусираш до обекта за мащаб 1:1

ПС: питам и си отговарям щот не съм с Пентакс[smilie5]

Дата:   09-02-08 11:24

15 см работна дистанция от 33см до матрицата, никон поне си го казват тя и сигмата ще е толкова ;)

Автор: Orlin   
Дата:   09-02-08 11:30

Ние с нашите глухарчета нямаме проблем, понеже разликата в диаметъра м/у М42 и ЕОС отвора е достатъчно голяма. Преходникът е доста по-широк от платката.
Аз лично не бих си давал толкова зор за да пригодя някои стари обективи на ново тяло.

Дата:   09-02-08 11:32

значи платката е 4мм широка

Дата:   09-02-08 11:33

и аз тва казвам ама....

иначе тук какви легенди се носа за такумари макумари дето сега висят ва базара и не се купуват.... иначе легенди

Дата:   09-02-08 11:36

Бе лично аз бих си го пригодил за 135/3.5 понеже е много хубаво обективче иначе няма смисъл така е, имам си достатъчно работа скоято да се забавлявам, че да си тъся още!

Пък и вий канонси си имате убаво макро на отлична цена от 1х до 3х (5х) ли беше

Канон ЕФ 65 май се казваше, същото минолтенско 2х по скъпо втора ръка ;)

Дата:   09-02-08 11:41

аз пък съм имал преди години 135/2.8 и смея да твърдя че е по-добър от прехваления 135/3,5

Дата:   09-02-08 11:57

Нищо не казвам п въпроса, нямам база за сравнение, просто казвам че със 135/3.5 ми върши работа и съм доволен за 100лв толкова иначе минолта 135/2.8 ма не ми се рискува да я взема без да съм я пробал!

Автор: dimi_dinev   
Дата:   09-02-08 11:58

Хора, как се сдобивате (безплатно) с тия платки, че и на мен би ми свършила добра работа?

Дата:   09-02-08 12:02

Ми кат им се нарадвам ще ти я изпратя то явно няма голям интерес към подобна платка и за КМ/Сони (не си струва разправията, не че ще отнеме много време и пари) явно механичните проблеми са в повече, а Сони явно няма се поучат от Пенткас, тъй че ша ги сменяме [smilie5]

ПС: Сони с МП3 и ДивХ си зеха поука, ма докато опита от Аудио Видео стигне до фото отдела много вода ще изтече[ezik]

Публикацията е редактирана (09-02-08 12:03)

Автор: djfroggy   
Дата:   09-02-08 12:39

ММММММММММММ,дай насам едно таквози глухарче.Ако слав може да ми попреправи някое обективче Минолта МД,за да работи на безкрайност идеално ще стане.

Дата:   09-02-08 17:23

гадно че трябва да се преправя самия обектив за да може да се използва

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »