Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За любителите на природата
Автор: svetlio_st   
Дата:   25-01-08 16:09

Здравейте на всички особено на любителите на природата. Току-що се регистрирам във форума, начинаещ любител на фотографията съм.
Автор съм на сайта на село Чифлик
http://chiflik-tourism.net
Всички фотографии там са направени от мен. Съвсем отскоро се заплаих от фотографията.
Ще ми е любопитно мнението ви за фогорафиите в сайта, и ще се радвам на съвети за тяхното подобряване.
Поздрави
Светльо

Отговори на това съобщение
 Re: За любителите на природата
Автор: boll   
Дата:   25-01-08 16:15

хубави са снимките, но много шарпиш

Автор: tofo   
Дата:   25-01-08 16:25

За начинаещ любител са ОК, ама повечето трябва да се преснимат. Нямаш един общ план, в климат и природа-едно и също. Водопадчето си го вкарал в кадъра като с обувалка -трябва му малко въздух оттук-оттам. Същото и за голямата сграда, не за парченцето от другата, където е наклонена. Басейна по-става. Та най-добре хвани един неначинаещ фотограф-любител на природата. Успех![smilie24]

Автор: jilt3d   
Дата:   25-01-08 16:27

Здравей, добре дошъл във Форума.

Аз най-малко мога да ти давам съвети, тъй като и аз съм начинаещ, но след като разгледах няколко твои снимки, мога да отбележа някои неща:
-старай се да създаваш дълбочина в кадъра, търси обекти в преден план, среден и заден. Търси водещи линии, които ще накарат зрителя да проследи снимката (река, пътечка)
-опитай се да покажеш мащаб, потърси фигури, обекти, които ще позволят на зрителя да сравни мащабите на заобикалящата среда.

Най-добре вземи прочети някоя книжка по темата.

Успех! Радвам се, че още един любител на природата е сред нас! [smilie24]

Автор: chukov   
Дата:   25-01-08 16:29

Здравейте и от мен
аз съм запален от няколко години по фотографията
Автор съм на сайта avtogumi.com
Всички гуми и джанти там са снимани от мен в двора на склада

Ще ми е любопитно мнението ви за фогорафиите в сайта, и ще се радвам на съвети за тяхното подобряване.
Поздрави
Пенката

Дата:   25-01-08 16:33

Много благодаря на всички за поздравленията, мненията и критиките. Скоро ще си ходя пак на село, и ще направя още снимки.
Ще взема предвид всичко, което написахте. Селото наистина е много хубаво.
А ако някой е ходил там, и е направил снимки, които е готов да ги покаже, нека ми пише [smile]

Сайтът и форумът са много интересни, ще влизам тук често и с удоволствие [smile]
Поздрави
Светльо.

Автор: Orlin   
Дата:   25-01-08 16:39

Пенка...
Пардон, Пенчо...

Автогуми.цом изглежда добре, но на мен ми идва малко шарен. Ако снимките в "За гумите и актовата фотография" също са правени в двора на склада, ще взема и аз да си поръчам един такъв склад.

За снимките на другия сайт по-горе са си казали забележките.
Смятам, че е добре когато уебдизайнери се допитват до фотографи дори и за напълно любителски снимки, когато са част от сайтовете.

Дата:   25-01-08 16:43

Орлине,
"уебдизайнера" горе не се е допитал за снимките [smilie3]

Той се е похвалил със сайта, който е правил.
Снимките, в тоя сайт са най-скромното и невзрачно нещо, което може да покаже от него [smilie3]

Дизайна на всеки сайт е съобразен с евентуалната аудитория и нейните нужди

Дизайна на фотофрума не е блестящ, но форумът е много удобен за ползване

Тааааа такива ти ми работи де

колкото до автогуми той е правен преди повече от 3 години и си е изиграл ролята

от тук нататък вече е справочник и е нещо като тукашната електронна книга за фотографията (как да правим по-хубави снимки)

само че в областта на гумите и джантите

Автор: tofo   
Дата:   25-01-08 16:51

А, първо махни оная с бунгалото. Отрязано бунгало и тента, завряни безцелно в ъгъла и явно бъркаща в очите опъната жица. Как можа![smilie8]

Автор: BotsRevenge   
Дата:   25-01-08 17:00

Светльо, с какъв апарат снимаш?

Чудесно е, че имаш желание да снимаш и да се учиш. Ще откриеш колко гъвкава и многостранна е фотографията.

Разглеждайки пейзажите ти виждам, че обективът на апарата ти не е достатъчно широкоъгълен. Бих ти препоръчал да се научиш как се съшиват снимки. Тези знания ще ти позволят да снимаш панорами, а също така и да разшишиш зрителния ъгъл на снимки, изискващи малко по-широкоъгълна оптика от тази, която имаш.

Дата:   25-01-08 17:07

Здравей, снимам с един стар Olimpus 3.2 Mpx.
Изобщо не е върха на технологията. Просто такъв ми попадна и реших че става за начално запознаване преди да взема нещо по-сериозно.
Благодаря за препоръките, наистина имам нужда някой да науча това-онова [smile]

Автор: CanoniO   
Дата:   25-01-08 17:20

svetlio_st,
напиши някъде в сайта, че Веника Палас е едно жалко подобие на СПА хотел и обслужването е като във хоремаг.[smilie23]

Напиши също, че в Чифлик няма къде да се яде....[smilie23]

Дата:   25-01-08 17:24

Благодаря за мнението за Веника Палас. Аз лично като си ходя, си отсядам в къщи, и си ми е супер [smile]
Можеш и ти да го запишеш, в сайта ми има форум ...svetlio_st написа:

> svetlio_st,
>.напиши някъде в сайта, че Веника Палас е едно >жалко подобие на СПА хотел и обслужването е >като във хоремаг.[smilie23]
>
>Напиши също, че в Чифлик няма къде да се >яде....[smilie23]

Публикацията е редактирана (25-01-08 17:26)

Дата:   25-01-08 17:27

Моля, без кавички де.
Ще взема да се засегна ....

chukov написа:

> Орлине,
> "уебдизайнера" горе не се е допитал за снимките [smilie3]
>
> Той се е похвалил със сайта, който е правил.
> Снимките, в тоя сайт са най-скромното и невзрачно нещо, което
> може да покаже от него [smilie3]
>
> Дизайна на всеки сайт е съобразен с евентуалната аудитория и
> нейните нужди
>
> Дизайна на фотофрума не е блестящ, но форумът е много удобен за
> ползване
>
> Тааааа такива ти ми работи де
>
> колкото до автогуми той е правен преди повече от 3 години и
> си е изиграл ролята
>
> от тук нататък вече е справочник и е нещо като тукашната
> електронна книга за фотографията (как да правим по-хубави
> снимки)
>
> само че в областта на гумите и джантите

Дата:   25-01-08 17:32

поработи повече Светльо

Автор: Prakticar   
Дата:   25-01-08 19:01

Бе то не е много прието да се критикува, ама нали сам си го просиш:
1. За остренето вече ти казаха, не е страшно, ще се научиш.
2. Апаратчето не е върха на сладоледа, но засега не се хвърляй на по-скъп, защото проблемът не е в него.
4. Къде е проблема - искаш да ни заинтригуваш, да идем да видим с очите си това място, а ни показваш скучни снимки.
Показваш ни върхари на някакви дървета и 2/3 небе отгоре, ами че това навсякъде го има, върти се погледа из кадъра и се чуди къде да спре.
От хижа "Хайдушка песен" (в раздел "природа") виждаме некви дървета, тел за простиране и долу в кьошето неква барака. И сега от нас се очаква да хукнем да излетуваме там?
Малкия планински басейн защо си го снимал? Ами "турситическа карта" (яко изострена) да си планираме маршрута по нея, или за тези, дето не са виждали карта - да видят какво животно е туй?
"Живописният мост" изобщо не е живописен, вЕрвай ми. Виждал съм много мостове.
5. Заглавията - или опиши какво точно се вижда (и то да отговаря на условията от горната точка) или изобщо не слагай заглавия.
Заглавия като "поточе", "дървета", "малък планински басейн" никак не ми вършат работа, и сам виждам, че са дървета.
"паметник на лобното място" също е показателен случай. На какво /на кого е аджеба паметника - на лобното място ли? То, това лобно място, какъв чутовен подвиг е извършило?
Айде стига толкоз критика.
Ако имаш конкретни въпроси за кое как трябва да се снима, винаги ще има кой да ти даде конкретни и изчерпателни отговори.

Дата:   25-01-08 19:28

Ето, това вече е приказка, конкретно и ясно, какво не е в ред, какво би следвало да направя, че да се получи нещо хубаво, качествено, и всички вие да се юрнете към Чифлик и да знаете какво да очаквате.
Сайта е от 2 месеца и половина онлайн, и като се има предвид колко време съм му отделил, се е получило нещо, сега ще го подобрявам, и затова дойдох при хора, дето разбират, да взема акъл как да се справя.
И ще задавам и конкретни въпроси, не се притеснявайте [smile]

Автор: stdanev   
Дата:   26-01-08 15:49

Хубаво място е Чифлик.Бил съм в "Хайдушка песен" и в хотел "Дива".Хубава природа и минерална вода.Тази година,може би пак ще ида там.

Автор: stoychev   
Дата:   26-01-08 16:00

Дизайнът е много приятен.
А от рекламите изкарваш ли пари или просто печелиш повече посетители на сайта?

Дата:   26-01-08 19:31

Здравейте, благодаря за отзивите, да хубаво място е Чифлик, там съм роден, и съм живял 29 години [smile]
По галерията има какво да се желае, ще я направя наистина хубава, благодарение и на съветите тук.
Кплкото до рекламите, ако някой кликне на тях, печеля по някой цент, това са Adsense реклами, ако някой се интересува, може да прочете повече в Google. Но не е много за съжаление. Не това е основната цел на сайта, но бих се радвал да получа нещо за труда си.

Автор: daff   
Дата:   26-01-08 19:47

Басейна работи ли сега ?

Автор: tractorista   
Дата:   26-01-08 20:37

хер Светломир Станчев, каква е прогнозата за времето в Чифлик следващата седмица...мислех да се поплацикам из някое топло басейнче на открито....някакви предложения...???....или препоръки?...[smilie18] [smilie25] [shtrak]

По принцип с постването в този форум на линк към сайтчето ти, няма да успееш да генерираш толкова кликове, колкото са Google AdSense позициите които си направил...

Публикацията е редактирана (26-01-08 20:40)

Дата:   26-01-08 21:15

Здравейте, малко актуална информация, големият басейн работи от средата на май някъде до края на септември, в зависимост от атмосферните условия. За желаещите да се плацикат има работещи малки басейнчета в почивните станции. Следващата седмица ще си ходя, и ще събера конкретни данни.

Хер tractorista, забелязах това за кликовете, посещаемостта ми се повиши в пъти, както си забелязал от брояча, ама кликове почти няма. Както и да е, ако посещаемостта се задържи в тези граници, ще атакувам реални рекламодатели, Adsense къща не храни.
Пък и ще имам и други сайтове. Ако си в час с тези работи може да си полафим с удоволствие.

Дата:   27-01-08 12:58

Извинявайте за тъпия въпрос, но какво е "шарпиш"
Нов съм във фотографията ....

boll написа:

> хубави са снимките, но много шарпиш

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »