Автор: Mobby_Dick
Дата: 10-01-08 19:44
Ок, мерси.
Ново понятие е това за мен, но по-ми пасва от чуждицата уъркшоп.
Езика трябва да се развива щом идват нови понятия или вид дейности, лошо няма. По-добре с наши утвърдени думи (не, че ателиета е наша, но е утвърдена и не е завъртена).
Друг въпрос.
В тези конкурси и обсъждания изобщо ще могат ли да участват и хора, които не са включени във провежданите фотографски ателиета, или за участието им е задължително да са вътре?
Задавам въпроса с оглед на това, че в работни или учебни групи често се култивира тип мислене, виждане и т.н. Много по-пъстро и многостранно ще е , ако има възможност всеки от посочените възрастови групи да участва.
То е ясно, че ние професионалистите и по-дъртите сме игнорирани, сигурно с право, щото сме закостенели , ама все пак се интересувам заради други хора дето отговарят на изискванията, и може би ще се заинтересуват.
А да им се помага може ли!? (от независими ателиета например)
Ако аз трябва да покажа сега знаците на моят град и това, с което той е по-различен от останалите....опасявам се, че няма да е само лицеприятен, напротив - доста ще понатежи негативизма.
Като ученик завършващ фотография правех дипломна работа на тази тема. Тогава не ми и хрумваше да показвам нещо по-различно от новите квартали, веселите деца в парка, софииските настроения, изобщо да подминавам другото......а сега
|
|