Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За шарлатаните и будалите
Автор: cameraman   
Дата:   24-11-07 17:52

СКЕНЕРЪТ Е чИСТО НОВ, НО Е НА НЕ ПО-МАЛКО ОТ 6 МЕСЕЦА...
"Скенера е на месец, сканирани са 4-5 ленти на него само, 9600 точки резолюция, сканира 6 кадъра 35мм лайка наведнъж, кутия, дискове, софт, гаранция 2 години." - но това е писано на 19 септември 2007... проста аритметика и фактите сочат за дата на покупката най-рано началото на Август. Излиза, че скенерът е вече на 5 месеца, а до края на гаранционният му срок остава доста по-малко, отколкото твърди търговецът и сегашен собственик "ptizelov" . От Канон Бг ме увериха, че гаранционният срок на скенерите канон във всички търговски вериги е не 24, а 12 месеца.... Ако това е коректност- моля заповядайте- купувайте скенер на половин година, с мнима гаранция от още година и половина ... на цената на чисто нов такъв скенер без ДДС.... Впрочем собственикът може вече да си е изтеглил ддс-то и да е на чисто... Но най- некоректното в отношението на ярката звезда "ptizelov" към евентуалните купувачи е как той обеща на всеки от нас да стане собственик на скенера.... и това, за да си направи импровизиран търг за него... за да си вземе още някой лев..... излъгахме всички.. Лошо няма.... Скенерът може да е запазен, но не е нов... и гаранцията е измама.... и системата на продажба също ни прави будали.... за 10 лева
УУУУУУУУУУУУУУ[smilie23]

Етиката и колегиалността нямат край.[smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: За шарлатаните и будалите
Автор: navy   
Дата:   24-11-07 18:09

На този човек май му продадох нещо [smilie7]

Автор: CTEHATA   
Дата:   24-11-07 18:35

Без да взимам отношение за проблема с продажбата, мисля че е важно едно:
"От Канон Бг ме увериха, че гаранционният срок на скенерите канон във всички търговски вериги е не 24, а 12 месеца...."
Канон БГ могат да си мечтаят за онези времена. Някъде около юни 2006-та влезе в сила новият закон за защита на потребителя. За всяка стока, закупена на физическо лице имате ПОНЕ 2 г. гаранция, независимо от това дали имате гар. карта, независимо и от условията по гаранцията, стига да си пазите касовите бонове. Всички опити на търговци и вносители да лъжат хората за правата им са ако не незаконни, то поне крайно нечестни [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: 3DFEN   
Дата:   24-11-07 18:49

"От Канон Бг ме увериха, че гаранционният срок на скенерите канон във всички търговски вериги е не 24, а 12 месеца...."

Ако производителя на изделието, каквото и да е то дава гаранция 12 на своето изделие , то тогава, кавито и закони да има тук гаранцията ще е 12 м.

Пресен пример:

Следващата година потреблението на биодизел трябва да е 10 % от потреблението на дизел.
Тоест ще трябва да се смесва дизел с биодизел - екология!!!
Да ама, като си купуваш нова кола има изрична точка при абсолютно всички производители и търговци, че ако се кара с биодизел гаранцията на автомобила автоматично отпада.
Ако производителя дава гаранция 100 000 км, а у нас има закон , че трябва да е 200 0000 км. Кой производител ще се се съгласи.

А за въпросния скенер мисля, че човека не мами. Ако има гаранция с черно на бяло 2 години. защо да няма 2 години гаранция.
Нима мислите, че всичко което се внася тук минава през Канон България?

Дата:   24-11-07 21:07

@3DFEN: За примера с автомобила е малко по-сложно, но така или иначе в ЗЗП изрично се казва че гаранцията не може да НАМАЛИ правата ти, т.е. точките в гаранцията, които ги намаляват са незаконни...
Иначе има комисия за защита на потребителя, а защо не и съд, щом е нарушен закона. Темата е сложна, но ако техниката е зле повредена, а ремонта скъп е добре да се проверят нещата... Освен това гаранцията от ЗЗП е задължение на ТЪРГОВЕЦА, а не на вносител/производител/представител ...

Автор: solo5   
Дата:   24-11-07 21:30

аз имам едно безжично хендсфрии на Jabra
бях го купил предната година от Хенди
в гаранцията на производителя пишеше, че е 24 месеца
но в гаранционната карта на Хенди пише 12 месеца
след около 10 дни ми изтича 12 месечната гаранция
сега не знам 12 или 24 месеца ми е гаранцията след като влезе този закон в сила [smilie8]

П.С. засега нямам оплаквания, ама знае ли човек [smilie5] пък и кой не иска да има доживотна гаранция за всички вещи [smilie18]

Автор: cade   
Дата:   24-11-07 22:41

ЗЗП казва 2 години гаранция или повече ако е уговорено. но пък е проблем търговеца да приеме рекламацията. ЗЗП е доста уклончив като казва "при несъответствие с договореното", което винаго може да се използва от търговеца при отказ на рекламацията. изобщо и този закон е пълна трагедия...

Автор: GenaDP   
Дата:   24-11-07 22:50

Скенера е на месец - но това е писано на 19 септември 2007

Е ти кво искаш - всеки ден обявата да се редактира, за да показва правилно възрастта на скенера? Ти да смяташ не можеш ли?

Автор: trace74   
Дата:   24-11-07 22:54

Тоя закон очевидно е пълна простотия - например аз продавам ел. уреди. Е, няма как примерно тостер Филипс за 100лв. гаранцията да му е 2 години и в същото време китайски за 15лв. някой да ме задължи да му давам 2 години. Сори, ама няма как да стане. 6 месеца и да бяга, ако не му отърва да дава 100 кинта. Да не говорим за простотията търговеца да е отговорен за гаранцията - откъде-накъде.

Дата:   24-11-07 22:57

Ми кой искаш да е отговорен - папата?

Дата:   24-11-07 23:58

@trace: една от основните идеи на този закон е ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ. НАй-вероятно оттам идва името му :)))
Закона не действа за сделки между фирми - законодателят приема че щом съм си направил фирма, значи имам достатъчно акъл да преценя кое ми е по-изгодно. За сметка на това се приема че ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да не е наясно с подробностите, както и че е в по-слаба позиция от търговеца, затова се нуждае от допълнителна защита. Една от най-хитрите защити срещу измамите с долнопробни боклуци е дългата гаранция.
А измъкванки за търговците има много, най-вече в това, че комисията за защита на потребителите е помирителна и може само да дава препоръки, но ако търговеца не е съгласен трябва да се съдите. Отблизо следих случай, в който голяма верига магазини прие препоръката на комисията, така че не е толкова лоща идея да се позове човек на ЗЗП...
Особено ако някой отказва гаранция за техника над 1000-200 лева си е задължително да:
http://www.kzp.bg/modules.php?name=ConsProt

Автор: solo5   
Дата:   25-11-07 00:22

Автор: trace74
Дата: 24-11-07 22:54

Е, няма как примерно тостер Филипс за 100лв. гаранцията да му е 2 години и в същото време китайски за 15лв. някой да ме задължи да му давам 2 години. Сори, ама няма как да стане. 6 месеца и да бяга, ако не му отърва да дава 100 кинта.

trace74 ако си мислиш, че ти ще решаваш колко гаранция да даваш жестоко се лъжеш [smilie5]
като не ти отърва да даваш такава гаранция за боклукчав прибор спираш да го продаваш [smilie25]

Дата:   25-11-07 01:22

solo5 написа:

> като не ти отърва да даваш такава гаранция за боклукчав прибор
> спираш да го продаваш [smilie25]

точно! [smilie24] [beer]

Автор: siliana   
Дата:   25-11-07 11:17

Някой има ли си представа законът дали прави разлика между гаранция и рекламация?

Дата:   25-11-07 11:36

разлика между гаранция и рекламация

Що, ти не правиш ли? [smilie19]

Автор: siliana   
Дата:   25-11-07 13:42

ами май правя, и затова се опитвам да си разшифровам великия ЗЗП ...
[smilie11]

Автор: ZENTEX   
Дата:   25-11-07 14:39

Какво е това гаранция[smilie7]

Автор: _OmegaTransFer_   
Дата:   25-11-07 14:48

@trace74: Ти ми продай тостер - да ме утрепе, пък ме прати после в китай да търся кой му е съединявал жичките.

Автор: Cristinel   
Дата:   25-11-07 14:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   25-11-07 14:54

Автор: Cristinel
Дата: 25-11-07 14:51

гарантие на вси4ки стоки по закон е 24 месеца

Айде бе - я чети пак. Да си виждал обувки с 24 месечна гаранция? Или сапун, може би? [smilie19]

Автор: Cristinel   
Дата:   25-11-07 14:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ffwd   
Дата:   25-11-07 15:41

При кондома е "срок на годност" [beer]

Дата:   25-11-07 15:47

ЗЗП си е измил ръцете за случая със сапуна и 24-те месеца [smilie5] но пък тостера ще си го отнесе... [beer]

Публикацията е редактирана (25-11-07 15:49)

Автор: cameraman   
Дата:   25-11-07 17:07

А в този случай... аз се оказах прав.... Гаранцията по документ е 12 месеца, а търговецът се е объркал.......[beer]

Автор: 3DFEN   
Дата:   25-11-07 17:42

Обикновенно гаранцията се дава от производителя:
При мен е така: Машините , които продавам са с гаранция 12 месеца или 600 000 отпечатъка.
Което настъпи първо. Това се пише и в гаранционната карта. Ако направиш 600 000 отпечатъка за 6 месеца гаранцията свършва.
Производителя си е сметнал, каво влага в машината. Същото е и при автомобилите: 100 000 км и толкоз.

Относно китайските тостери по горе някои беше писал, "ами че няма да ги продаваш".
КАто ходих на море си взех кафеварка "ДОМО"
от Била в Бургас. Служителките ме гониха до паркинга да ми даддът гаранцията от 24 месеца. След 5 тото кафе спря да работи. Псувах и си взимах кафе от пизарията. Оказа се, че сервиза е на 1 км от нас в Мусагеница. Пет пъти от тогава им я нося и все я правят и тя все прави по 5-6 кафета и отказва. Сега пак ще им я нося да ми я сменят.
Един от продавачите вика - Ми като е 18 лв що си губите времето да я ремонтирате?
Ми викам щото сте ми дали гаранция 24 месеца.
Ами викам щото 100 кафеварки, като тази и на тоя акъл дето ми давате във вносителя на тоя боклук му влизат 1800 лв в джоба. ТА ша ги гоня до дупка. Да не са давали такава гаранция...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »