Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем със Sony R1 и memory stick pro duo 4G
Автор: itilien   
Дата:   20-11-07 10:09

Та проблемът е следния: Принципно в спецификацията на апарата пише, че поддържа ФАТ32 и следователно 4G карти. Имам обаче сони мемори стик про дуо 4Г, поставен в мемори стик про адаптер и се появява следния проблем. След като се преполови мястото (което ще рече при запълнени 2Г), новите снимки се чупят. Файловете са си там, имат големина различна от 0, могат да се свалят, но при опит за отварянето им роу конвертора казва че не познава формата, а жпег-овете са черни. Картата съм я форматирал със самия апарат. Дали това може да е проблем заради преходника про - про дуо, или е от нещо друго ?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем със Sony R1 и memory stick pro duo 4G
Автор: stoyan_5   
Дата:   20-11-07 10:15

Картата на Сони или друга фирма е?

Дата:   20-11-07 10:16

написал съм - сони мемори стик про дуо 4Г,

Дата:   20-11-07 10:23

itilien - зная, че знаеш, но ...
Иди там откъдето си я взел с апарата ...
Опитай да я смениш и направи нова проба пред тях .../да ще отнеме време да напраскаш над 2 Гб РДЛ, ама../

Дата:   20-11-07 10:27

Не съм я взел от магазин, така че това не е възможно. А и минаха 2 месеца от тогава. Интересното е, че с 2 гигабайтова карта от същия тип, апарата правеше друг тип проблеми - в началото мигаше един надпис, който в момента не мога да си спомня какъв беше, а в последствие след вкарвания/изкарвания, пускане и спиране, почна да си пише, но пишеше файловете толкова бавно, че брадясвах.

Дата:   20-11-07 10:38

itilien,
1. Ъпдейтвай фърмуера!
2. Свържи се с Калоян от сервиза на Сони при Южен парк. За него зная, че си разбира от работата.
3. Опитай и при Зентекс, поне се посъветвай с него ...

Стискам палци!

Автор: j.u.l.i.u.s.   
Дата:   20-11-07 10:59

Мини на филм... [smilie5]

Автор: pvas   
Дата:   21-11-07 22:01

Имах подобен проблем с карта памет, който сам си създадох, но е дълго за разправяне [smilie5]. Оправих го с една програмка, която явно прави нещо като лоу-левъл формат на картата и после няма никакви проблеми. Форматира във Фат 16 или Фат 32 по избор. Ако искаш, дай имейл или се свържи с мен в скайп /pvas-pvas/ да ти я пратя.

Автор: PBKPH   
Дата:   21-11-07 22:33

За съжаление си купил фалшива карта. Такива се правят в Китай с хиляди. Използват се 2 ГБ чипове и се слага друга електроника която лъже устройствата че картата е 4 ГБ. Купил си я доста по-евтино от 4ГБ оригинална Сони, но на по-висока цена от 2 ГБ такава. Така правят пари мошениците. Ако си пазиш опаковката ще видиш, че има една буква Т в изписването на продукта в повече от оригинална Сони карта. В нета има доста изписано за фалшивите карти и как да ги разпознаваш. Тази карта можеш да я ползваш спокойно но само до 2-та ГБ. Ако засечеш трансфера ще видиш, че е и по-бавна, защото чиповете не са оригинални. Така че ще трябва да пиеш една студена вода и да не се чудиш повече. И евтиното обикновено излиза скъпо [smilie3]

Публикацията е редактирана (21-11-07 22:36)

Автор: pmartinov   
Дата:   21-11-07 22:35

И евтиното обикновено излиза скъпо...

Дата:   21-11-07 22:43

PBKPH, това обяснение хвърли светлина по въпроса... прав си, по-бавна е от ЦФ картата ми (макар че ЦФ-а е 1Гб). Не съм се заглеждал по опаковката, а и съм я хвърлил, но сигурно е така както казваш.

Автор: PBKPH   
Дата:   21-11-07 22:46

Ако си я купил и от ибей и на по-ниска цена е точно такава. Аз получих една такава от един търг и веднага я тествах. Оказа се фалшива и я върнах на китаеца. Хубавото беше че ми върнаха парите преди това [smile] . Тогава намерих доста статии как да разпознаеш фалшивите карти. Сега ще потърся линка и ще го поустна тук.

Ето ти и линк: http://reviews.ebay.com/FAKE-Sony-Memory-Stick-Pro-Duo-MagicGate-Cards-Exposed_W0QQugidZ100000000012...

Ако не се отваря го копирай, че е дълъг. Същото е положението и със СанДиск картите.

Публикацията е редактирана (21-11-07 22:52)

Дата:   21-11-07 23:22

купих я от човек от бг, неотваряна, но той навярно я е купил от ибей :)

Публикацията е редактирана (21-11-07 23:23)

Автор: tochnia   
Дата:   22-11-07 08:50

Миналата година купих за брат ми от ebay 2Gb Sony Memory Stick Duo и се оказа, че истинският капацитет които може да се ползва е 128мб [smilie9] [smilie23]

А и на всичкото отгоре, я разпечатах и пробвах с няколко снимки.. а след два месеца като почна да снима на нея и я напълни излезе наяве че е менте [smilie10] [smilie10] [smilie9]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »