Автор: JMDP
Дата: 12-11-07 15:33
Мдааааааааа, garry е казал много точно всичко. Аз използвам R2400. Това, което съм забелязал е, че ако е от проблем с влизане на въздух в главата, то след поредното прочистване, липсващите ивици се местят или се появяват редове в съседен цвят. Ако проблемния цвят се появи, то друг става с редове в теста и т.н. Според мен ако всеки път са едни и същи, то най-вероятно за позапушени. Мога да ти препоръчам следното: купуваш си от аптеката "свръх" чиста вода за инжекция (има различни по вместимост ампули); купуваш си 2ml спринцовки (по възможност с гумено буталце-трудно се намират); купуваш си и ситема за венозно вливане; нарязваш системата на парченца по 15-на сантиметра - толкова бройки, колкото са цветовете (или само проблемните цветове); напълваш една спринцовка с 1ml вода, а останалата част с въздух; слагаш едно от нарязаните маркучета от система на щуцера на главата, а другия край на спринцовката; преди това си пуснал принтера и си му натиснал бутона за смяна на касета, след което си му извадил захранващия кабел и си издърпал главата към средата на принтера; при това положение бавно с леко натискане прекарваш този 1 милилитър вода през дюзата, и това макс. 3 пъти на цвят... Така ще я промиеш - лично съм го прилагал и ако си внимателен с натискането на буталото на спринцовката - няма да имаш проблеми. Винаги оставяй около милилитър въздух в спринцовката- играе роля на буфер против получаване на голямо налягане на водата през дюзата. След процедурата на дунапрена под главата ще имаш петна от вода и мастило, но той лесно се сваля, изпира и изсушава....
УСПЕХ !
|
|