Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 HELP за CANON pixma4500
Автор: hiphopa   
Дата:   15-10-07 18:01

много спешно ми трябва помощ някой да ми каже как да излъжа чипа на главите ми които вече напълних...

принтера ми отказва да принтира а в момента всички мастила са пълни но този който беше свършил отказва да действа и принтера си показва все още че е празен.... Моля който може да помогне.Благодаря предварително

Отговори на това съобщение
 Re: HELP за CANON pixma4500
Автор: papi   
Дата:   15-10-07 18:41

отиди и си купи нови
само такъв съвет бих ти дал
не бих рискувал с пълнене или на заместители

Автор: vassko   
Дата:   15-10-07 18:52

Вече е късно, нищо неможеш да направиш. Но да знаеш, когато започне да ти мига за мастило, дърпаш щепсела от контакта при включен принтер, махаш патрончетата палниш, слагаш ги и тогава мушкаш щепсела. Така принтера не знае какво си правил вътре в него докате нее имало ток.[smilie7]

Автор: jordj   
Дата:   15-10-07 21:12

vassko,правил ли си това упражнение и имало ли е успех при теб.
Защото аз имам модел 4300 появихасе предупредителните ,отворих капака извадих главите,изключих принтера и от тока отидох до една фирма заредиха ми ги сложих ги след като го включих в тока и гнездото с главите дойде на мястото за сляна и мига идаже след първият ми печат не искаше повече да печати.

Автор: 3DFEN   
Дата:   15-10-07 22:00

Ако много бързаш, купи си нов патрон с мастило за да спасиш положението. Иначе по принцип се продават едни джажи наречени ресетери за чипове. Аз имам такова, но е за Епсон.От къде се купуват? Не знам.

Автор: vassko   
Дата:   16-10-07 10:35

jordj
права го това упражнение по около 3 пъти в седмицата на 4 принтера 4200 и няма проблем, сигурен съм, 4е става и за 4300, 4500, чиповете са им еднакви, имаше още един вариант с комбинация на 3-те копчета отпред и накрая задържаш средното за 15 секунди и всичко се ресетира, но не помна последователноста....

Автор: The_old_man   
Дата:   16-10-07 16:21

Никога не трябва да позволявате мастилото да свършва до "нула" ако искате да презареждате - първо поради гореизброените причини и нещо много важно: размерите на термо дюзите при модерните принтери са много малки и на практика минаващото мастило ги охлажда. Има вероятност при някои принтери(по-евтините[smile] да изгори дюзата при свършване на мастилото. (Не важи за Epson - там дюзите изстрелват мастилото на пиезо принцип)

Автор: DJ_DESO   
Дата:   16-10-07 17:19

Сега остава някой да даде съвет къде да си зареждаме мастилниците[smile]

Автор: 3DFEN   
Дата:   16-10-07 19:22

В къщи или в офиса. Комплектите на ИНК ТЕК си имат всичко необходимо за това, дори и ръкавички. После ако си намерите други мастила комплекта пак може да се ползва.
Ама аз вече не зареждам имам си по добър вариант.

Автор: jordan82   
Дата:   16-10-07 20:19

hiphopa, ако съм те разбрал правилно, принтера ти изкарва съобщение, че мастилото свършва (или е свършило). Ако е така - просто се съгласи с него, дай му ОК и той ще продължи да печата. След това може да влезеш в настройките на принтера и да махнеш отметка, с която принтера се ангажира да следи нивото на мастилото.

vassko, интересно решение. Не ми звучи логично, но не съм голям разбирач. Ще пробвам.[beer]

Автор: hiphopa   
Дата:   17-10-07 01:42

Оправих се принтера печата с "хиксове на мастилата" [beer] за тези които имат същия проблем ще кажа как го отстраних

без да ровя по принтера набутах драйвери за 4300 даде ми грешка след това върху тях набутах оригиналните драйвери и принтера подпали. Не пробвах с проста преинсталация на драйверите ако някой има същия проблем може да опита и така

благодаря на всички за помощ-а

Автор: avjijata   
Дата:   30-12-07 12:23

Ако може и аз да се включа в темата.От два дни имам Canon PIXMA 4500.Може ли да ми кажете по какъв начин пълните патроните.Предварително ви
благодаря!

Дата:   30-12-07 13:08

Занесох ги в фирмата от която взех принтера. NetCom & Caria (www.printerjet.info ) адресСофия бул."Ал.Стамболийски"29 тел.9819121
За околочас бях готов.
Сега и аз да те питам.
Приятел си взе като твоя принтер но не може да го подкара на неговия компютър.Мъчих се и аз .Теста прави принтира но след това не искаи не иска.
От сервиза ни казаха че е софтуерен проблем на компютъра защото и при тех си печати нормално..
Ти имал ли си такива проблеми.

Дата:   30-12-07 14:02

Аз моя го взех от Стемо-Пловдив,но те са официален дистрибутор на Canon и не се занимават с презареждане:((( До сега съм ползвал три принтера на HP и с тях нямам проблеми.Канона ми е първи и го имам от 27.12.07-та затова питам. Гледал съм в много сайтове,ама нали знаеш,че едно е да гледаш,а друго е да е..ш! Та за инсталация:Работя под Win XP.Инсталацията мина без проблеми.Само се заплете нещо в регистрацията,трябваше да ми иска сериен номер,ама нещо забрави:))След това направи настройката на главата на два листа и първите снимки изпечатах с неговия софтуер. Снощи печатах и с Пикаса на хартията от Прокарт С Фотошопа още не съм пробвал.Да ти кажа,че при мен нямам инструкциите на български.Аз се оправях на руски.

Публикацията е редактирана (30-12-07 14:06)

Дата:   30-12-07 16:21

Полимакс 55 също зареждат глави,още не съм ги ползвал.Софтуера на 4500 е по добър от този на4300 особенно за дискове (специално за вътрешния диаметър ).
При регистрацията май не ти искаше сериен номер поне аз не съм забелязал да ми го иска.
Ще останеш доволен от Канон-а

Дата:   30-12-07 22:32

И все пак, ако има някой, който сам си пълни патроните нека да сподели опит как го прави.

Дата:   30-12-07 22:41

има система за непрекъснато подаване на мастило но не мога в момента да я намеря каде беше.доколкото си спомням излизаше на цената на нови патрони но е за много.много дълго време.
Ефективноста е 1000 пъти по голяма от пълненето.от вън имаш Бутилки със дадения цвят,сетисе сам ......

Дата:   30-12-07 23:50

Знам ги системите, но тях ги използват при много печатане.Аз имам намерение да го ползвам в домашни условия за собстени нужди.Не съм професионалист и няма да принтирам непрекъснато.Четох за пълнене с изкривена игла на спринцовка през отвора който се слага в главата.И другия начин с пробиване да дупка с бургийка.Та за това питам кой как ги пълни и кой начин е най удачен и не създава проблеми.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »