Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 UV филтър в затворено помещение и сценично осветление
Автор: mushmula   
Дата:   03-10-07 00:30

Четеики разни tips and triks във фотографията, погледнах някакви полезни съвети за снимане на зара. Първият от тях беше, да се махне UV или поляризационният филтър от обектива. Тогава се замислих кога употребата на UV филтъра вреди. За ефектите от него при снимане на открито - ясно. Но аз често снимам представления и концерти на приятели. При сценичното осветление и каквото и да е изкуствено осветление UV филтърът пречи ли и влошава ли качеството? За да съм по-точен - използвам филтър HOYA UV(0), двустранно покритие, в ценовия диапазон около 60 лв.

Отговори на това съобщение
 Re: UV филтър в затворено помещение и сценично осветление
Автор: neuromancer   
Дата:   03-10-07 00:33

я виж ей тази тема по въпроса дали влошава качеството: https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=689637&t=689637&phorum_uriauth=

не е важно открито или закрито, важно е светлината каква е

Re: UV филтър в затворено помещение и сценично осветление
Автор: bobo21   
Дата:   03-10-07 11:56

Много фотографи не махат UV филтрите никога за да им пазят челната леща на обектива.

Аз съм ма мнение, че на закрито UV филтъра вреди, освен в изключителни случаи, когато има UV излъчващи лампи.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »