Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 трайност на фотоматериалите
Автор: alsash   
Дата:   26-09-07 21:13

много често някой казва.....Яааа намерих един филм.....ехаааа сега като си го нащракам...[smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: трайност на фотоматериалите
Автор: kirilp   
Дата:   26-09-07 21:23

Ами различно е.Аз преди години-през 1994 година ползвах ОРВО НЦ 19 в срок до 1991,и горе-дпло ставаше нещо,макар и цветовете да бяха ужасни.Тогава ми казваха,че е от процеса-бил някакъв Ц39,а съвременните бяха на ц41.....
Но съм ползвал и Кодак с 2 години изтекъл срок ГОЛД400АСА и се получаваше без грешка.........
Ама на са вечни тези материали.

Дата:   26-09-07 21:24

а имате ли представа какви процеси текат и са протекли в една стара филмова лента......дори да е съхранявана перфектно

Автор: emo-88   
Дата:   26-09-07 21:28

[smilie24]

Автор: georgi969   
Дата:   26-09-07 21:32

Имам Форте от Тодорживково време.От широките.На някой трябва ли му?Подарявам ги.2 ленти са. Сигурно стават за арт.Или ефекта на дефекта.

Автор: mrge.org   
Дата:   26-09-07 21:55

На един таван намерихме пакет чернобяла фотохартия Агфа отпреди 30-40 години и станаха снимки, само имаше по края на листовете повредена емулсия - като рамка 5-6мм.

За филмите съм чувал че над 27 ДИН-а прихващат от радиационния фон и воалират и да са в хладилник.

Имам и един скенер на 4 години - още изкарва бистри цветове [smilie5]

Автор: bobo21   
Дата:   27-09-07 02:54

Най-грандиозния ми провал беше с еднократно използан проявител (Д76). Проявих един филм и отидох на риба на палатка за 2 седмици.
Като се върнах проявих филм от рибарстването и се оказа най-недопроявения филм който съм виждал. Просто в жегата проявителя беше дал фира.

Всичко друго трае по-дълго, даже несвалените от флаш цифрови снимки.

Автор: tofo   
Дата:   27-09-07 09:38

Миналата година на тавана намерих една Байрета с филм вътре. Проявиха го, копираха и си станаха фотки-криво ляво. А на тавана все пак лятото е мор. Смятахме - 27 или 28 год. [shtrak]

Дата:   27-09-07 09:49

за фотоматериали с изминал срок си има рецепти за обработка

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »