Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Снимка с
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   12-09-07 14:12

акъл...

или без акъл.

(това по повод имат ли смисъл снимките....какъвто въпрос напоследък ми се струва, че назрява или би трябвало да назрява)[smilie5]

Какво виждате тук.

http://www.photographer.ru/pictures/5582.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Снимка с
Автор: svetal   
Дата:   12-09-07 14:14

хубава композиция диагонал златно сечение

Автор: marchello   
Дата:   12-09-07 14:14

виждам... [smilie8] виждам... [smilie10] виждам... [smilie5] желязна композиция... диагонална

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   12-09-07 14:15

Петолъчката е започнала да се изтрива. Скоро ще е нужно да опреснят боята.

Дата:   12-09-07 14:15

И това ли е най-важното!? [smilie8]

Автор: marchello   
Дата:   12-09-07 14:16

авторът определя кое да е важно. [smilie8]

Автор: dau   
Дата:   12-09-07 14:16

кефи [smilie24]

Дата:   12-09-07 14:17

Не го познавам.
Случаино ми попадна.
Май не е случаен.

Евгений Сафьян
Москва, Россия Евгений Сафьян родился в 1968 году в Свердловске. Фотографией начал заниматься в 1994 году во время учебы в Лондоне. После переезда в Канаду в 1999 году активно принимал участие в выставках и фото-конкурсах. Женат. В настоящее время живет в Москве.

Выставки:

Персональная выставка “Портфолио”, Музей Фотографии им. Метенкова, Екатеринбург, Россия, Сентябрь — Октябрь 2003
Групповая выставка “Abstracts and Textures”, London, Ontario, Canada, Декабрь 2002 — Февраль 2003
Групповая выставка “Russian Eye” London, Ontario, Canada, Сентябрь-Октябрь 2002
Групповая выставка ”Neo-photography” London, Ontario, Canada, Октябрь 2002
Групповая выставка ”Studies of Nature” London, Ontario, Canada, Июль-Сентябрь 2002
Групповая выставка ”PROUD” London, Ontario, Canada, Июнь-Июль 2002
Групповая выставка ”Aspects of Film” London, Ontario, Canada, Апрель-Июнь 2002
Групповая выставка ”Transportation Photography” London, Ontario, Canada, Февраль-Март 2002
Групповая выставка ”Faceless Photography” London, Ontario, Canada, Январь-Февраль 2002
Групповая выставка, Ann Arbor, Michigan, USA, 2003

Публикации:

Журнал “Сибирский успех”, Новосибирск, Россия, Декабрь 2002
Соавтор статьи о технике тонирования ч/б фотоотпечатков
Журнал “Архитектура”, Москва, Россия, Лето 2002
Журнал “Колокол”, London, UK, Январь 2003

Конкурсы:

AGFAnet Международный Фото Конкурс, “Light and Shadows” Август 2002, Первый Приз
AGFAnet Международный Фото Конкурс, “Silence” Февраль 2003, Четвёртое место
AGFAnet Международный Фото Конкурс, “Sights of Nature” Декабрь 2002, Седьмое место
Журнал “Photo Life”. Международный Фото Конкурс, Январь 2003, Третий Приз в номинации “Environment”.
Photographer.ru. Nonstop Photos (Лето 2002) Первое место в номинации “Эксперимент”
Photographer.ru. Nonstop Photos (Лето 2003) Первое место в номинации “Повседневная жизнь”
Stan C. Reade Фото Конкурс 2003, London, Ontario, Canada. Второй приз в номинации “Люди”.

Автор: Synthy   
Дата:   12-09-07 14:20

пък мен даскалката по рисуване ме е учила, че композиция базирана на симетрията говори за пълна неспособност да се построи каквато и да било по-сложна такава (един диагонал през празното място на снимката и се получава симетрията). Това само казвам, дали е права и ли не - незнам, Моби да каже (сигурен съм че има мнение по въпроса). аз съм обикновен начинаещ щракач

Автор: IChertov   
Дата:   12-09-07 14:21

на мен не ми харесва композицията.. не ми разказва никаква история снимката, не ме грабва с нищо..
ако беше изравнил плочника поне щеше да е по-поносимо според мене :) [beer]

Автор: canonio   
Дата:   12-09-07 14:23

Аз виждам една линия (от различни павета)през средата, символизираща желязната завеса. Един човек, застанал отвъд желязната завеса и обърнал гръб, небрежно и незаинтерисовано поглеждащ през рамо.
Другият човекщ идващ от към петолъчката (соц символа) крачи към завесата с явната цел да загърби соца и да отиде на едно по-добро място. Такива неща виждам тука...

Автор: navy   
Дата:   12-09-07 14:25

Не ме впечатлява кой знае колко...

На въпроса дали имат смисъл снимките - Ако ми дават кеф - да, но това е само мое мнение [smilie7]

Дата:   12-09-07 14:25

В снимката има толко малко обекти, а нищо не е излишно!
Всичко е символи. Символ откъде идваш и накъде вървиш. Кои те чака да ти подаде ръка. как се движиш. Сивият паваж също е символ на времето, всяко паве-ден. Граници, път, приятелство....много добро използване на повтарящи, фотогенични обекти и символи....има толко много в нея....а тука от какви ли не конкурси какви бози накипрени се натворяват....дето никои не може една дума да изплесне за тях освен....брао [smilie2]

Бих я дори опоетизирал.
(не съм го писал сега, но се пасва)[smilie3]

През сивият паваж на дните
вървя със предпазлива крачка
Виражи и тунели минах
без някои да ме бутне или смачка

....

така вървя по своят път
дорде краката ме държат

Автор: djogata   
Дата:   12-09-07 14:26

Мдаа, диагонал, златно сечение и... никакъв смисъл, поне аз не намирам [smilie5] [smilie5]

Аз от тия работи не разбирам, ама да си кажа [smilie5] [smilie18] [smilie5]

Въпросът е каква е целта на снимката - дали е направена от автора само с цел за собствено удовлетворение (тогава не е нужно публиката да намира смисъл в снимката, тя си е за лична консумация) или е насочена към определена публика. Тогава снимката трябва да носи определена информация за зрителя, да предизвиква някакви усещания, асоциации.

В мен тази снимка не предизвиква такива усещания, което означава че или снимката е без особен смисъл, или че просто аз не попадам в групата хора (target group) към които снимката е предназначена [smilie5] [smilie18] [smilie5] [smilie18] [smilie5]

Автор: catlover   
Дата:   12-09-07 14:26

цанонио, [smilie24]

Дата:   12-09-07 14:27

Ето , че цанонио я е разчел точно по същият начин както аз

Дата:   12-09-07 14:31

Просто влизах във photographer.ru да пусна една снимка, и я видях на първа.[smilie7]

Дата:   12-09-07 14:31

За мен добрата снимка няма нужда от мислене за да бъде възприета. Внушението идва с първия поглед, подсъзнателно.
Помислих си и аз за тези соц-неща, но щом се налага съзнателно да се анализира за да се открие този смисъл, снимката е слаба.

Автор: special_k   
Дата:   12-09-07 14:34

мен пък ме дразнят паветата как са криви

...иначе ок, ама чак да стихоплетствам...

Автор: canonio   
Дата:   12-09-07 14:37

djogata,
странното е, че човешкия мозък обича шаблони. След като прочетеш анализ по снимка, вече и ти започваш да виждаш нещо в нея. Но едно некорумпирано жури, и състоящо се от интелигентни представители от различни ниши на обществото много по-лесно достига до внушението, отколкото жури изградено изцяло от фотографи, едни от които обичащи снимки с цигани, други с цици.

Дата:   12-09-07 14:37

да де,
да не изпадаме в крайности [smilie5]

Автор: Anduril   
Дата:   12-09-07 14:39

А някой между златното сечение и символите забеляза ли разликата в паважа? [smilie3] и в това може да се съзре някакъв символ!

Автор: Снежанка   
Дата:   12-09-07 14:46

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   12-09-07 14:46

Да, казах....граница.
А канонио каза ....желязната завеса[smilie3]

Дата:   12-09-07 14:47

Автор: Anduril
Дата: 12-09-07 14:39

А някой между златното сечение и символите забеляза ли разликата в паважа? [smilie3] и в това може да се съзре някакъв символ!

Еми това е точно "границата" най-вероятно [smilie5]

Canonio, прав си за шаблоните и за това че като прочетеш даден анализ и ти почваш да откриваш същото.
Но в този конкретен случай не съм се и опитвал да търся толкова дълбок смисъл в снимката.
Погледнах снимката.. и не видях нищо.
Тогава се зачудих какъв е смисъла, и тъй като си мислех че трябва да има някакъв смисъл, то той е свързан с комунизма (някаква петолъчка на черно-бяла снимка, това ще да е [smilie3]).

Но въпреки всичко снимката не може да ми донесе изводи или някакво внушение, и се отказах да го търся. Дори и да знам какво внушение трябва да се предизвика, не мога да се накарам да го видя, нито пък да харесам снимката.

Но явно има различни хора които мислят по различен начин и за част от тези хора снимката значи нещо (щом е на първа страница във фотографски сайт) [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »