Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за съвет за фотоапарат
Автор: katetoto   
Дата:   09-09-07 22:22

Искам да си купя нов фотоапарат и разполагам с около 600-700 евро.
Харесала съм си следните 2 камери:
Canon EOS 400D и Nikon 40d. Коя бихте ми препоръчали и защо? Бих се радвала на съвет!!

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за съвет за фотоапарат
Автор: magnifico   
Дата:   09-09-07 22:23

За апарат от такъв клас, аз бих предпочел Д40, защото в ниския клас, никон предлагат много по-добро кочество пред Канон!!!

Публикацията е редактирана (09-09-07 22:31)

Автор: Георги   
Дата:   09-09-07 22:25

пентакс к100 двоен кит [smilie24]

Автор: mravunko   
Дата:   09-09-07 22:30

като Георги.
за тия пари пентакс-а май е най-добре.

никона не можеш да ползваш автофокуса с половината му стъкларии, канона дето викат е канон от 20д нагоре :)

Автор: doca   
Дата:   09-09-07 22:35

Цените с българска гаранция от ТУК
но ако имаш позиция в САЩ/но без гаранция/
през този сайт и към он-лайн магазините.

Автор: apollo   
Дата:   09-09-07 22:39

Ако е Пентакс да е К10Д или поне К100Д Супер, защото ще се окаже че в бъдеще няма да можеш да ползваш новите стъкларии на марката/или ще цъкаш с ръчен фокус/[smilie24]

/всъщност за последното не знам но е сигурно че ако изобщо имаш автофокус ще е от мотора в тялото а не от обектива, което си е загуба/[smilie8]

Публикацията е редактирана (09-09-07 22:51)

Автор: simbon4o   
Дата:   09-09-07 22:47

като Георги и apollo[smilie5]

Автор: katetoto   
Дата:   09-09-07 23:03

Хм, изненадана съм от предложението за Пентакс. Но ми липсва по-елементарно обяснение защо точно Пентакс? Сори, ама не съм много запозната с този фотоапарат. Аз малко насляпо тръгнах да търся Канон и Никон, подведена от чужди препоръки и не съм мн запозната с предимствата и недостатъците.

Автор: canonio   
Дата:   09-09-07 23:21

катето С евро[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: BotsRevenge   
Дата:   10-09-07 00:32

Pentax, ако търсиш бюджетна система. Ако не можеш да отделяш по 1000лв и нагоре за обектив, Pentax-ът ще ти предложи най-практичните екстри за любител, навлизащ във фотографията:

1. Стабилизация на матрицата, чрез която на практика всеки обектив, който сложиш, се стабилизира. Ако ръцете ти не треперят неестествено силно, то с 50 милиметров обектив можеш да очакваш ясно изображение до скорости на затвора около 1/10". С 300 милиметров обектив спокойно се правят снимки при 1/60", а с повече практика и на по-ниски скорости.

Оптичната стабилизация на обективите на Canon е осезаемо по-добра от стабилизацията на матрицата на Pentax, но това си идва с няколкократно по-високата цена.

2. Отлична съвместимост със старите, евтини и прилично качествени обективи на М42 резба. Работи потвърждението на фокуса, меренето и стабилизацията. С Canon няма да имаш стабилизация на тези обективи, а също така ще ти трябва допълнителна приставка "глухарче", за да имаш потвърждение на фокуса. С Nikon ще имаш нужда от преходник с допълнителен оптичен елемент, за да ползваш тези обективи, а това води до влошаване на качеството.

Хубавото на М42 обективите е, че са евтини (цените се въртят около 100-150лв грубо казано) и държат цена - след време можеш да ги продадеш почти без загуба. Те са оптималното решение за максимално бюджетна система. Сред тях има истински бижута.

Ако можеш да си позволиш система от тяло за 1000лв + 3 обектива всеки пак на такава цена (примерно в рамките на година, 1.5г), то бих ти препоръчал да си вземеш втора ръка тяло Canon 20D с Canon 17-40mm f4 L, Canon 70-200L IS и Canon 50mm f1.4.

ПС
За напредналия фотограф наличието на стабилизация не е определяща екстра, защото е усвоил дребните хитрини да овладее вибрациите или защото опитът му подсказва, че няма смисъл изобщо да вади апарата.

За начинаещия и напредващия фотограф обаче липсата на тази екстра може да го направи част от групата, въздишаща по пропуснатия кадър докато останалите снимат.

Публикацията е редактирана (10-09-07 00:43)

Автор: autosvet   
Дата:   10-09-07 00:42

Аз пък бих препоръчал нещо на старо за учене - в базара е пълно с Д70 + 18-70 на прилични цени + 50/1,8. Може и някое канонче ама пак ще излезе по-скъпо. Бюджета нещо ми се вижда недостатъчен. За ДСЛР система поне 2200-2500лв. Това от опит ... Зависи какво ще с снима и какви резултати се гонят.

Автор: BotsRevenge   
Дата:   10-09-07 00:44

Съгласен съм с autosvet относно бюджета [smilie24]

Автор: Amigo   
Дата:   10-09-07 00:49

Или пантакса или както пише autosvet [smilie8] [smilie8] [smilie7] ама зависи и после какво мислиш да правиш [cool] щото никон си е никон [smilie3] [smilie8] [smilie6] [smilie6]

Публикацията е редактирана (10-09-07 00:50)

Автор: Стоев   
Дата:   10-09-07 02:44

Някаква хубава сапунерка за половината от парите...[smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »