Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Технически проблем с Д200
Автор: vga   
Дата:   20-08-07 03:36

Здравейте! наскоро си купих Никон Д200. изснимал съм не повече от 500 кадъра и ми се случи следната неприятност-апарата не може да фокусира автоматично. примерно снимам няколко снимки и след това фокуса се губи, сякаш нещо мръдва и обектива губи фокуса си и не мери правилно експозицията. по-често ми се случва със 17-55 - почти през 5 кадъра, по-рядко със 70-200, но все пак става. някой имал ли е подобен проблем, има ли как да се ремонтира или да го връщам направо? апарата не е изпускан , мокрен или каквото и да е-нямаше време за такива простотии-просто не съм го ползвал. малко съм разочарован честно казано но се надявам да е поправим проблема. единствения начин да го извадя от това състояние и да заработи нормално пак е като превключа обектива на ръчен фокус и фокусирам със гривната, след като направя така снимка и се оправя. впрочем като стане така и фокуса изглежда като тилт-шифт - има фокус само в някаква точка от равнината, а другата част е в дефокус. ще съм ви много благодарен, ако знаете какъв е проблема и как може да бъде решен. Благодаря ви предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Технически проблем с Д200
Автор: zed   
Дата:   20-08-07 07:48

Ако е в гаранция, носи си го там!!!

Автор: asahi   
Дата:   20-08-07 08:01

http://www.google.bg/search?hl=bg&q=Nikon+Service+Tessaloniki&meta=

Автор: thejoshuatree   
Дата:   20-08-07 08:27

Бате, прочети си инструкциите! Най-вероятно си превключил на "следящ фокус"![shtrak]

Автор: boni   
Дата:   20-08-07 08:58

До сега снимал ли си с ДСЛР:) От обясненията ти ми се струва, че си превключил на следящ АФ.

впрочем като стане така и фокуса изглежда като тилт-шифт - има фокус само в някаква точка от равнината, а другата част е в дефокус - това също ми говори, че май до сега си снимал с компактен апарат и се стряскаш от малкия ДОФ на някои обективи за ДСЛР:)

(разбира се може и да бъркам, но така както си го обяснил, ми се струва че проблемът не е в камерата)

Дата:   20-08-07 11:47

не, не. имам опит с дслр. не става въпрос за смяна със следящия фокус. никакви други промени няма по камерата-снимам на приоритет на блендата, една и съща бленда, и след неопределен брой кадри просто образа става размазан във визьора и обектива спира да фокусира автоматично и да мери правилно експозицията. дори не включва автофокуса. пак казвам, излгежда все едно след като направя поредната снимка, нещо се премества и се губи фокуса. и това го прави непрекъснато. не е единичен случай. особено със късия обектив го прави през 5 добри кадъра. това коет обеше променено като ситуация, проблема се появи на корабче и беше студено и влажно, не валеше и не е мокрено, просто хладно, около 10 градуса и влажен морски въздух. преди това не съм го носил на студени места. дано това обяснение внесе малко повече яснота. благодаря пак предварително!

Автор: tishovsx   
Дата:   20-08-07 12:00

Стига бе, тва не може да бъде вярно, все пак е Никон [smilie2]

Дата:   20-08-07 12:02

да, истината е че съм по-скоро изненадан отколкото ядосан или нещо такова. наистина не го очаквах, именно понеже не бях чувал някой да има проблем с Д200... де да знам. странна работа. надявах се някой да е чувал за такъв проблем и дали може да се оправи, за да знам как да процедирам.

Автор: Георги   
Дата:   20-08-07 12:05

върни го ако има мегдан

това би трябвало да се води скрит дефект, а не че нещо е станало в последствие.

Автор: canonio   
Дата:   20-08-07 12:10

С това губене на фокус и шифтене звучи като да ти се размества матрицата. [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Я го сложи легнал някъде и напраскай малко кадри да вифим дали е същото. Все имам чувството, че това е някакво дребно проблемче и може да се оправи без узо и таверни.

Автор: джъмбо   
Дата:   20-08-07 12:16

асахи някаква злоба имам чувство че те тресе
това че сте имали късмет със зентекс не е повод да злобееш и да казваш непрекъснато че никон няма сервиз в бг.....

какво ли щеше да е да се оправяш с пан сервиз а????? май и ти щеше да предпочетеш атина[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   20-08-07 12:17

ее стига бе, как матрицата ще се размества. по-скоро сякаш огледалото се мести примерно. сега ще направа опит със апарата оставен на статива и само ще снимам и ще видя какво ще стане. да, само от ръка съм снимал досега, статива още седи в кутията, и проблема се появи при снимане от ръка. ще пробвам, точно в момента започнаха северните сияния тук при мен та те ще са ми обекта [smile]
а за шифтенето имах предвид... как да го обясна... примерно от lens-babies ефекта-същото е. гледаш през визьора и фокуса се върти в самия кръг който виждаш, а не се променя в посоката напред-назад. не знам дали ще ме разберете-точно като ленс-байбитата става.

Дата:   20-08-07 12:19

бе далече съм от гърция. имам още месец в щатите и мога да го пратя и тук на някой сервиз, но как да обясня какво става, и какво да ремонтират...

Автор: muu   
Дата:   20-08-07 12:30

след като е закупен на скоро,бягай за гаранционен сервиз при който ти го е продал.ако трябва да го заменя.
за да се променя фокусната равнина,трябва или байонета или матрицата да се разместят.за матрицата е абсурдно,просто няма физически място за движение в тялото.байонета ако е разбит и играе би забелязал хлопането на обективите при снимки от рька. дефекта звучи като прецакан огледален механизъм,но тогава не би се отразявало на фокусната равнина.би могло да стане и от обектив,но казваш че го прави с няколко.... [smilie10] абе къде е купен апарата? дай го в сервиз барабар с обективите...

Дата:   20-08-07 12:31

резултата от теста със статива е същия, със 17-55 на окол о5 кадъра се прецаква, със 70-200 на около 20-30... [smilie2] интересното е начина по който се оправя, превключваш на ръчен фокус, завърташ без значение как и накъде гривната на фокуса и след като снима, пак се разфокусира визьора и след последващото връщане във режим авто фокус вече си работи нормално. още нещо, прави ми впечатление че го прави на по-големи бленди. по-рядно на 2.8 и 4. на 8 почти на всеки 2 кадъра...

Дата:   20-08-07 12:37

апарата е купен от newegg.com . проблема е че аз съм в Аляска, а тук магазини и сервизи няма. всичко става със доставки и пращания по пощата. което е сложно и отнема време. предпочитам като се прибера да ида до гърция и да ми го оправят, ако е възможно. по-лесно ще е. ако не е, просто ще го върна на newegg.
сега пробвах за байонета-съвсем здраво си се държи, обективите не мърдат като са поставени.мислех за контактите-почистих и тях но ефект няма. иначе имам само 2 обектива и нямам друг с който да го пробвам.дали е възможно, макар и с риск да си замърся матрицата, да щракам без обектив и да видя дали физически нещо се променя при огледалото? дали е добра идея?

Автор: muu   
Дата:   20-08-07 12:46

не щракай. просто свали обектива /на сухо и незапрашено място!/ и внимателно пипни предният ръб на огледалото.ръб , не огледалната повърхност!може внимателно да го повдигнеш нагоре... виж дали има луфтове,дали играе...
дръж апарата на топло и го вади само когато снимаш.не го носи на вратът си...

Автор: rumensh   
Дата:   20-08-07 12:58

Ако имаш възможност го върни да ти го заменят как ти се занимава със сервизи незнам,нали е нов в гаранция?

Автор: ranopile   
Дата:   20-08-07 13:45

newegg са изключително коректни. Просто им го прати да ти го подменят.

Автор: pmartinov   
Дата:   20-08-07 14:36

vga [smile]

Там където има сложна техника винаги може да стане авария така че последното нещо което ти е необходимо е да се поддаваш на емоции...
Апаратите за това имат гаранция ,като се случи нещо да се ремонтира ...

[shtrak]

Автор: j_mironski   
Дата:   20-08-07 22:50

опаааа тик някой казват че на следящ фокус ще се получи такова нещо
Я да обяснят
аз щот оне съм съгласен
най вероятно нещо в температурата му влияе
колко градуса е там сега?

Автор: mad_rad   
Дата:   20-08-07 23:24

Да не го подлагаш на температурен тормоз там и просто да ти се изпотява оптиката или тялото? [smilie5] [smilie18] Неприятно нещо, дано намериш решение на проблема. [smilie2]

Публикацията е редактирана (20-08-07 23:26)

Дата:   21-08-07 03:40

ми не, едва ли е от температурата. тук, където съм в момента е около 20-25 градуса, а там където се развали беше към 10-15. нищо особено. не знам, сега ще пробвам за огледалото дали мърда, иначе ще се разправям със пращане към нюег... [smilie2]

Автор: pmartinov   
Дата:   21-08-07 08:42

Стига си циврил ,колкото по-рано го пратиш толкова по-бързо ще го оправят.

Тия температури нямат нищо общо.

Автор: youn   
Дата:   21-08-07 08:57

След като на по-затворена бленда го прави по-често да не би на някой от обективите да заяжда ластчето за скачащата бленда? И това да забавя огледалото. Пробвай на обективите дали се движи свободно лостчето и дали затваря с лекота блендата че да не се прецака апарата ако е заяло нещо

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »