Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Разбрахме се, благодаря
Автор: tomchev   
Дата:   15-08-07 11:18

Не знам дали е с основание, но аз да си кажа, а вие ще ме поправите, ако не съм прав.
Та:
Наскоро ползвах услугите на професионален фотограф, на когото по стечение на обстоятелствата платих 50% от обичайната му тарифа. Това е важно. Та в уреченият ден след края на събитието аз си получих снимките както си се полага, НО само снимки на хартия, без негатив или диск. Казвам си "няма проблем", обаждам се на фотографа, разбираме се да му доплатя и да получа и диск със снимките. Взех си вчера и диска - снимки има, но с учудване разбрах че са ресайзнати до около 500kB.[smilie9]
Е кажете ми като за начало лоялно ли е постъпил колегата ви[smilie11] ?
А и до какъв размер мога да вадя снимки от 500kB файл?

Отговори на това съобщение
 Re: Искам да се оплача !!!
Автор: gecata   
Дата:   15-08-07 11:22

Колко мегапиксела са ти снимките в диска?
От 500к може да се напечатат и 35х50, а може и за 6х9 да не стигне.
Апропо, професионалният фотограф трябва да ти е пуснал касова бележка и фактура за услугата, която е извършил и там точно да е описано за какво си платил. Ако това е така и смяташ че си ощетен, спокойно можеш да алармираш комисията за защита на потребителя или да си потърсиш правата по съдебен път.

Публикацията е редактирана (15-08-07 11:28)

Автор: elrisha   
Дата:   15-08-07 11:24

обясни за какви снимки става дума,че не разбрахме? и нямахте ли предварителна уговорка кой какво получава накрая?[smilie10]

Дата:   15-08-07 11:32

Сватбени снимки, не ми беше тогава до уговорки, цяла сватба ми се беше струпала на главата. А, и да уточня, това не ми беше единствения фотограф, не се бяхме уговаряли от по-рано, просто реших да се възползвам и от неговите услуги.

Дата:   15-08-07 11:34

С уточнението, че все пак ми трябват само снимки, които да раздам за албумите на родата, ако примерно може да се извади 10х15 нямам особени други претенции

Автор: pmartinov   
Дата:   15-08-07 11:35

Наскоро ползвах услугите на професионален фотограф, на когото по стечение на обстоятелствата платих 50% от обичайната му тарифа.

По стечение на обстоятелствата и той не ти е дал всичко ...

[smilie3]

Автор: shadowhand   
Дата:   15-08-07 11:37

Мартинов, ами така я! Ако може и фотографа да плати на клиента ще е най-добре.

Дата:   15-08-07 11:37

Мартинов, нямах претенции около цената - просто такава ми предложиха

Дата:   15-08-07 11:41

Евтините работи обикновенно свършват зле.

Понякога много зле.

Това показва моя опит [smilie24]

Автор: джъмбо   

ми работата нали знаеш какво е да е на 50%

Автор: niagara   

Вероятно ще стигне да вадиш 10х15....[beer]

Дата:   15-08-07 11:42

чакайте,чакайте...ако уговорката им е била предварително за такава сума,която е 50% от обичайната тарифа на фотографа, то си е съвсем нормално клиента накрая да получи всичко както си трябва.
Тук не се говори за заплащавето - то е уточнено предварително!
Но, защо фотографа е решил,че клиента ще си разглежда снимките само на компа и то доста мънички..е това не го разбирам?!?!
И все пак говорим за сватбени снимки,не за няква специална фотосесия,където не са договорени правата и има риск от злоупотреби.

Дата:   15-08-07 11:44

Ще го напиша пак - такава цена ми предложиха, не съм се пазарил

Автор: holden   
Дата:   15-08-07 11:44

Цитирай:

цяла сватба ми се беше струпала на главата

Другият път ще внимаваш повече. Щото като изпиете ракията и изядете прасето и като увяхнат цветята, само снимките и видеофилма от сватбата остават. Това са важни неща и трябва да се уговарят внимателно.

Дата:   15-08-07 11:45

elrisha [smilie5]

Има 1001 начина да се платят авторските права когато клиента е много пестелив [smilie3]

Автор: deathzone   
Дата:   15-08-07 11:45

Абсолютно съм съгласен. Незнам защо го правят. Миналата седмица един мой приятел плати 2500 лева за 2 фотографа и един оператор да снимат на сватбата му, като се бяхме уговорили за всичко предварително, тоест снимки да извади, да запише двд диск и да ни даде суровият материал. Като си го поискахме, ни иска още хиляда лева за авторски права. Викам му путка майна какви авторски права имаш ти. И цяла седмица ни върти, обаче накрая ни ги даде. Бахти мошениците къде са се навъдели. [smilie22]

Дата:   15-08-07 11:47

авторските права на сватбените снимки! ще падна от смях![smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: avi   
Дата:   15-08-07 11:48

странна работа е в България всеки, който се почувства ощетен да обясни на всичките си приятели, в интернет, вестници или телевизия за проблемите си как некоректно са се отнесли към него, но никога не отива директно към човека от който се оплаква или към компетентните органи. сякаш не желаем да си решаваме проблемите, а единствено да се оплакваме от тях :(

лошото е, че и на мене ми се е случвало да правя така, та се чудя що ни е тая черта такава гадна...

Дата:   15-08-07 11:48

Хе-хе [smilie5]

И такъв филм има [smilie24]

авторските права на сватбените снимки

Дата:   15-08-07 11:52

я ми кажете тогава,що моделите се дърпат да подписват договори с фотографите? Е тва ми е било винаги много чудно - като им покажеш белият лист и направо онемяват?!?!
Не всички са такива де,но болшинството...
Та,не са свикнали или си мислят,че ще бъдат прецакани или...що ли?

Сори,че излизам извън темата [smilie3]

Автор: holden   
Дата:   15-08-07 11:52

Не виждам какво смешно има в авторските права на сватбените снимки. Фотографът е автор на снимките и поне в Щатско има пълните права върху тях. Ако иска може да преотстъпи правата си на младоженците, ако иска може да им отпечата снимки, както са се уговорили и както пише на контракта.

Автор: 3DFEN   
Дата:   15-08-07 11:53

Станалото станало
Не виждам защо фотографът си е играл да ги ресайзва.
Но по принцип от 170 к, 240 к, и 300 к могат да се извадят прилични копия А4 формат 20х30 см. От 500 к ще можеш да извадиш снимки 10х15
така, че проблемът ти от този аспект мисля, че е решен.
Има и друг вариант.
Пусни ми една снимка от трози диск и ще ти я пусна на принтера и довечера ще ти кажа резултата. Пари не ти искам.

Дата:   15-08-07 11:54

holden , ти не намираш ли известна разлика в заснемането на сватбите в "щатско" и в България...щото аз намирам...[smilie5]

Дата:   15-08-07 11:54

elrisha

я ми кажете тогава,що моделите се дърпат да подписват договори с фотографите? Е тва ми е било винаги много чудно - като им покажеш белият лист и направо онемяват?!?!

Защото всеки иска без да даде ...

Дата:   15-08-07 11:55

AVI, аз исках да се оплача тук и се оплаквам тук.
Между другото зададох и конкретен въпрос.
Хората казват коректно е постъпил, хубаво коректен е, браво на него. Аз не разбирам от авторски права - ми хубаво, да го духам,а?
Просто си мислех, че като платя колкото ми искат ще получа нормалният продукт, който получават всички.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: