Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Добра пауър банка
Автор: idivanov   
Дата:   16-12-25 19:57

Моля за мнение за добра пауър банка до 20000 mah

Отговори на това съобщение
 Re: Добра пауър банка
Автор: asahi   
Дата:   16-12-25 20:26

Най-добрата е тази, която сам си направиш. Ще ѝ знаеш истинските параметри. Дълго време ползвам една с 6 елемента 18650 и реален капацитет 12 Ah. По едно време сметнах, че много бавно се зарежда и си направих още една с 6 елемента. Като ги зареждам едновременно не ми се струва толкова бавно. Последната, която си направих, отдава 133 Wh. Като постоянно напрежение дава 12.6 V, но я ползвам през инвертор към 230V.

Автор: ZENON   
Дата:   16-12-25 21:08

Отиваш в Али, избираш си шел за банка и си купуваш батериЙ. Гледаш за батериите отзиви.
Настоящата ми банка е 8А/ч правена по този начин и е наистина толкова.
Това всичкото, в случай, че не си много вързан в ръцете.
В противен случай, дано някой се обади тук за бранд, модел и т.н. който да е читав.

Автор: A03   
Дата:   16-12-25 21:17

TP-Link TL PB 10400 [cool]

Автор: Yog   
Дата:   17-12-25 06:27

Аз ползвам Belkin BoostCharge Pro 20K. Купих я за 130 лева по време на някаква промоция (пак много ми се видя, но ги дадох). Една година я ползвам. Като бързина - зарежда телефона ми от 10 до 50 процента за около половин час (по-бавно от зарядното, но съвсем приемливо). Като издържливост - никога не съм успявал да я източа напълно, дори след 5 зареждания на телефона до 100%. Не е много голяма... Като цяло съм доволен.

Автор: iivs   
Дата:   17-12-25 07:59

Налага ми се често да снимам с телефон на гимбъл по 10-15 часа за ден и наскоро купих една на Ugreen, https://magazin.photosynthesis.bg/bg/81207-bateriya-ugreen-ugreen-pb722-fast-chargi.html
Ползвах я около 10 дни и дисплея спря да се включва както и единия порт отказа да работи, вэрнах и си взех анкер с вградени кабели и пак със същаият капацитет на доста по ниска цена и с малко по ниска мощност.
https://www.ultra.bg/anker-power-bank-25k-165w-v-nshna-baterija-s-2-usb-c-vgradeni-kabeli-srebrist
Определено ми харесва и зарежда Iphone 16 Pro Max до 5 пъти.

Автор: lamerko   
Дата:   17-12-25 09:02

Трябва ти нещо, което е сертифицирано за поне 65W зареждане (не мощност на подавания ток, а на зареждане на самата банка). Повечето боклуци се зареждат за повече от ден и то със зор - това е убийствено. Ако си паралия - може и с твърдотелни батерии, но към момента не мисля, че има наличности и като цяло си остават само в сферата на пожеланията...

Дата:   17-12-25 13:37

Убийствено за кого? Евтините Li-ion елементи, които слагат в пауър банките, освен че са полуубити в производствения цикъл, бързо се доубиват при зареждане с ток повече от 0.1 С. Типичният потребител, към когото са насочени, няма потребност от бързо зареждане. Потребителите, които наистина имат такава нужда, се насочват към професионални решения на съответната цена. Триъгълникът бързина-капацитет-мобилност е много здрав.

Автор: lamerko   
Дата:   17-12-25 13:52

asahi: винаги, когато ми е потрябвала банка, е ставало "инцидентно", няколко часа преди събитието. Така или иначе ще убиеш клетките, ако я държиш по година заредена на макс. И нека да не забравяме, че автора на темата търси ДОБРА банка, а не ЕВТИНА.
Между другото излязаха интересни тестове с зарежданията на телефони - дългосрочен тест с бавно и бързо зареждане. Оказва се, че практически бързото зареждане не прави отклонение с бавното, относно броя на цикли и спад на капацитета. Разбира се, контрола при зареждането е много важен - при телефоните бързото зареждане не е константа, а силно променлива величина. Ако читавите банки са на същото ниво - вероятно няма да има драми.

Дата:   17-12-25 15:00

Моите банки си почиват с около 3.7 V на клетка, което е 70% от капацитета и се постига на края на бързия етап на зареждането. Нататък до 4.2 V e бавното. Това количество заряд ми е достатъчно за един ден интензивно ползване на телефона, че и повече. Разбирам, че искаме да имаме "всичко и сега", но аз съм на принципа "достатъчно и навреме".

Kaто по-сериозен енергиен склад мога да посоча този пауър стейшън

Публикацията е редактирана (17-12-25 15:04)

Автор: kvakioh   
Дата:   17-12-25 17:56

Anker

Автор: idivanov   
Дата:   18-12-25 12:24

Благодаря на всички за съветите!

Дата:   18-12-25 13:24

И като може да попиташ И.И. за каво трябва да чета глупости!Преди време го попитах как да си заредя клетките с траф Пико ! Интелекта ми обясни на дълго и широко че напражението не трябва да минава 4,2 волта ! Зареждах с ампер и волтмер докато тока падна на 50ма и после откачих всичко и интелекта ми обясни че ако батерията е добре не трябва да пада под 4 волта или някъде 3,9 -3,8 задържа се около 4 волта ! После тествах с УСБ зарядно2 ампера!!!!! пауър банка и о небеса не дигна над 4 волта което значи че масово не се дозареждат тези неща и батериите заминават много бързо ![cool] [cool] GP Charge AnyWay: Този продукт е пример за такова хибридно устройство. То може да зарежда AA/AAA NiMH акумулаторни батерии и същевременно да действа като пауърбанк, като използва поставените батерии за зареждане на други USB устройства. Според Powercell (Australia), то е съвместимо както с акумулаторни, така и с алкални батерии за режима на пауърбанк. И по всяко време може да сложиш батерии от магазина ако си на зор Следва интелекта какво написа за ,
Твърдението, че 3.7 V е 70% от капацитета и е краят на бързия етап на зареждане, е
заблуда.
Ето коректната информация:
Етап 1: Напрежение и капацитет
Почиващото напрежение от приблизително 3.7 V на клетка обикновено съответства на около 50-60% от капацитета на литиево-йонната батерия, а не на 70%. 70% заряд е по-близо до 3.8 V - 3.85 V.
Етап 2: Процес на зареждане CC/CV
Процесът на зареждане на литиево-йонни батерии е двуетапен (CC/CV - постоянен ток/постоянно напрежение):

Етап на постоянен ток (CC): Това е бързият етап на зареждане, при който зарядното устройство подава постоянен ток, докато напрежението на клетката не достигне максималната си стойност от 4.2 V.
Етап на постоянно напрежение (CV): След достигане на 4.2 V, зарядното устройство поддържа това напрежение постоянно, докато токът постепенно намалява. Този етап е по-бавният и добавя останалия капацитет (от ~80% до 100%).

Отговор:
Потребителят е в заблуда относно няколко аспекта: 3.7 V е по-скоро 50-60% заряд, а не 70%. Освен това, етапът на бързо зареждане (постоянен ток) продължава до достигане на 4.2 V, като бавното дозареждане от 4.2 V нагоре всъщност не съществува - етапът на постоянно напрежение започва при 4.2 V и токът намалява. [cool] [cool] [cool] [cool]

Публикацията е редактирана (18-12-25 13:35)

Дата:   18-12-25 13:46

Да, има зарядни устройства, предназначени за
AA и AAA NiMH батерии, които разполагат и с USB изход, позволяващ използването им като пауърбанк за зареждане на външни устройства.
Тези устройства са специално проектирани да управляват както процеса на зареждане на NiMH батерии, така и да преобразуват напрежението им (1.2V на клетка) до 5V, необходими за USB зареждане.
Популярни модели и техните характеристики
Ето някои конкретни продукти, които отговарят на описанието:

VARTA LCD Plug Charger Plus: Това е зарядно устройство, което работи с AA, AAA и 9V NiMH батерии. То разполага с допълнителен USB изход, който може да зарежда едновременно външни устройства, докато самото зарядно е включено в контакта.
GP Charge AnyWay: Този продукт функционира като 2-в-1 зарядно и пауърбанк. Може да зарежда 1 до 4 броя AA или AAA NiMH батерии чрез USB вход. След като батериите са заредени, или дори с поставени алкални батерии (които не се зареждат, а само се използват за захранване), можете да използвате USB изхода за зареждане на вашия смартфон или друго устройство. Отзивите посочват, че функцията за пауърбанк осигурява 1А изходен ток, което е по-бавно за съвременните смартфони, но работи надеждно при спешни случаи.
Fenix USB зарядно устройство ARE-D2: Това е компактно двуканално USB зарядно, което автоматично разпознава както Li-ion, така и NiMH/NiCd акумулатори. Освен основната си функция за зареждане на батерии, то служи и като резервен източник на захранване (PowerBank) чрез USB изхода.
Adcb POW1: Представлява компактна аварийна "кутийка" (power bank case), която работи с 4 AA батерии (NiMH или алкални) и предоставя USB изход за зареждане на смартфони и таблети.

Ключови съображения

Съвместимост: Тези устройства са специално проектирани да се справят с напрежението и химическия състав на NiMH батериите.
Ефективност: Имайте предвид, че капацитетът, който ще получите от AA/AAA батерии, е по-малък в сравнение с големите Li-ion пауърбанки и скоростта на зареждане на външни устройства може да бъде по-ниска (обикновено около 1А).

Ето няколко алтернативи и няма да се занимавам с глупости !И да взривявам ! При положение че имам поне 30 батерии [cool] [cool]

Дата:   19-12-25 07:59

Да се позоваваш на ИИ за нещо, което можеш сам да провериш, е меко казано отказ от умствена дейност. Няма да ти обяснявам в кое ИИ е прав или неправ.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: