Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Бюджетен обектив за диви животни за R7(птици)
Автор: Марин26   
Дата:   26-02-25 19:25

Здравейте. Любител фотограф съм и от скоро се запалих да снимам диви животни
за сега само птици. Имам вече Канон R7 и бюджет от около 2000лв. за обектив. И се колебая между ЕФ Сигма 150-600 С и Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II. Главно съм спрял на Сигмата. Гледам че по групите било за диви животни или за моя апарат е доста често срещан обектив. Не че и 100-400 не се среща. И знам че 100-400 е по-остър и светъл от Сигмата, но пък сигмата има 200мм. повече. Не съм се научил още да се крия от птиците. Та ако може за вашето мнение.

Отговори на това съобщение
 Re: Бюджетен обектив за диви животни за R7(птици)
Автор: asahi   
Дата:   26-02-25 20:23

Има птици, от които не е нужно да се криеш.

Дата:   26-02-25 21:04

Toва го знам. Казах го защото не мога към всички птици просто да се доближа и за това съм хвърлил око на 150-600.

Автор: imartin   
Дата:   27-02-25 01:28

Привет!
За качествена фотография на птици укриването е неизбежно. Рано или късно се опира до него. Освен милиметрите, другото, което има голямо значение е бързината и точността на автофокуса.
Много добър и не много скъп обектив е канонският 400/5,6. Аз бих препоръчал него. Може да се използва и с конвертор 1,4х (при Сигмата няма да може с канонски конвертор, а и вариото не понася толкова добре конвертори).

Автор: kvakioh   
Дата:   27-02-25 10:33

Tamron 150-600 G2

Дата:   27-02-25 10:53

В отговор на imartin Ще го видя като опция.И макар че праймките като качество на образа и бързина са по-добри от вариото не се виждам да мъкна праймка. А и имам възможност един обектив да взема за птици.И не знам колко дълбоко ще стигна със снимането.Ясно е че в даден момент криенето е наложително.Едно по едно.
В отговор на kvakioh. Този Тамрон по-добър ли е от Сигмата? Защото гледам по групите за диви животни и групата за моя апарат R7 като изключим RF обективите масово се ползва Сигма 150-600 и ЕФ 100-400 втората версия.Мисля че видях само един път някой да ползва Тамрон.

Автор: espergaro   
Дата:   27-02-25 12:04

Sigma 150-600 C версията има проблем с точността на фокуса при R7

Дата:   27-02-25 12:12

Знам че има фокусбридинг.Колко голям е проблема? Както казах по-групите за R7 е масово ползван обектив C версията.Ако беше неизползваем надали щяха така да го ползват толкова.Ясно е че не е перфектен ама няма перфектен обектив за малко пари.Въпроса е да е използваем.

Автор: quazimodo   
Дата:   27-02-25 16:38

Марин26 написа:

> ... Този Тамрон
> по-добър ли е от Сигмата? Защото
> гледам по групите за диви животни
> и групата за моя апарат R7 като
> изключим RF обективите масово се
> ползва Сигма 150-600 и ЕФ 100-400 втората
> версия.Мисля че видях само един
> път някой да ползва Тамрон.

По начало Тамрон с адаптер е куца работа, защото трябва много внимателно да се чете фирмения списък, което никой уважаващ себе си "канонир" [smilie5] не прави и после реве [smilie18][smilie18][smilie18] От другата ти тема за R50 - тези три модела на Тамрон стават, но с посочените уговорки

@ SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2 (Model A022:) Serial number 040336 or higher or firmware 2.0 or higher

@ SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD (Model A011): Update only via Tamron Service

@ 100-400mm F/4,5-6,3 Di VC USD (Model A035): From serial number 014551 or Firmware 3.0

Обаче хора ползващи последния модел с R7 и R10 не са доволни от картинката. Дори се твърди, че при R серията на Канон все още съществува най-вече фронт фокуса [smilie18][beer]

Автор: quazimodo   
Дата:   27-02-25 16:43

Аз като не чак толкова горд собственик на R50 си ползвам тези три нещица и не се втелясвам, но не снимам птици (поне за сега)

ЕФ-С 10-18 СТМ
ЕФ-С 55-250 СТМ
ЕФ 50/1.8 СТМ

Публикацията е редактирана (27-02-25 16:49)

Автор: kes   
Дата:   02-03-25 23:54

Аз бих заложил на 100-400 II
640 мм еквивалент е повече от достатъчен и с 30 мп имаш мегдан за кроп. Автофокусът е мълниеносен. Остротата е топ. Има защита от дъжд и прах, по-компактен е и се носи без умора. Носи на телеконвертор учудващо добре. Може да снима и насекоми в близък план. Има три вида стабилизация.
Сигмата не е лош обектив, но 960 мм еквивалент рядко намира приложение. Главно заради атмосферните условия не може да се постигне острота. В такива моменти 30 мп са абсолютно безполезни. Иначе аз съм попадал на остра бройка на сигма, и автофокуса е добре, въпреки че на r7 не знам как ще се държи. Той е по-подходящ за голяма матрица. Предполагам, че се среща повече защото до скоро 100-400 II държеше висока цена.
Тамрон не ти препоръчвам, имат някакви проблеми с R серията на Канон.
400 5.6 за който говори Мартин е класика в жанра. Няма стабилизация, но и без това рядко я ползвам. Супер лек е и това се усеща дори в сравнение с 100-400 II.
RF 100-400/8 също е вариант. Супер лек и учудващо остър.
Аз имам 100-400 II и 400/5.6 ако се спреш на 400 мм пиши, може да се разделя с някой от тях.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »